Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Στον “αέρα” οι προσλήψεις καθαριστριών. Κινδυνεύει να μείνει χωρίς καθαριότητα

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Στον “αέρα” οι προσλήψεις καθαριστριών. Κινδυνεύει να μείνει χωρίς καθαριότητα

Στον “αέρα” εξακολουθεί να παραμένει η πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας με ατομικές συμβάσεις στο Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αφού βρισκόμαστε στις 2 Οκτωβρίου και ενώ επρόκειτο να προσληψθούν για τους τελευταίους 3 μήνες του 2018 όσοι επιλέχθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει γίνει. 

Τα προβλήματα είναι πολλά και δυσεπίλυτα για τον Διοικητή του ΠΓΝΑ Δημήτρη Αδαμίδη, που τα έχει κάνει μπάχαλο σε όλους τους τομείς. Βρίσκεται σε αδιέξοδο και απόγνωση, χωρίς Αναπληρωτή Διοικητή στην Αλεξανδρούπολη και Διοικητή στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου μετά τις παραιτήσεις των Τζωίδη, Καρακόλια, ενώ κυριολεκτικά τα έχει… χαμένα στο θέμα της πρόσληψης του προσωπικού καθαριότητας. Δεν αναφερόμαστε μόνο σε καθαρίστριες, γιατί στον σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, υπάρχουν και αρκετοί άνδρες που πέτυχαν και θα πρέπει να υπογράψουν.

Στην Αθήνα επί μέρες ο Δ.Αδαμίδης

ψάχνοντας λύση με τον… Πολάκη 

Την στιγμή που αναβλήθηκε επ’ αόριστον από το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης τις προηγούμενες ημέρες, η λήψη απόφασης για την προσφυγή που κατατέθηκε από τον ιδιώτη εργολάβο καθαριότητας εναντίον της Διοίκησης του Νοσοκομείου για τους χειρισμούς της στο θέμα της πρόσληψης προσωπικού για την καθαριότητα, υπάρχουν αρνήσεις αρκετών επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις για λιγότερο από τρεις μήνες. Κι αυτό γιατί θα χάσουν τα μόρια της ανεργίας, ενώ δεν γνωρίζουν και αυτοί αλλά και ο κ.Αδαμίδης, τί θα γίνει το 2019, πότε θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για προσλήψεις, πότε θα τελειώσει αυτός για να προχωρήσουν αυτές.

Έτσι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μείνει από την 1η Ιανουαρίου και για μεγάλο χρονικό διάστημα το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης χωρίς καθαριότητα, αφού στο διάστημα του ενός ή δύο μηνών που μεσολαβεί, κανένας εργολάβος δεν θα αναλάβει, μια και δεν θα βρίσκει ούτε ο ίδιος προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, λόγω αυτού του εξαιρετικά σοβαρού προβλήματος, ο Διοικητής Δημήτρης Αδαμίδης βρέθηκε για αρκετές ημέρες στην Αθήνα και είχε συνεχείς συναντήσεις με τον Αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Ποάκη, ψάχνοντας λύσεις. Αυτός άλλωστε είναι ο μοναδικός που εξακολουθεί να τον στηρίζει, μια και η παρουσία του στη διοίκηση του Νοσοκομείου είναι πλήρως αποτυχημένη και δημιουργεί αντί να λύνει προβλήματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν είσης, ότι ο κ.Αδαμίδης ψάχνει νομική φόρμουλα να μην ισχύσει τελικά ο διαγωνισμός για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας με ατομικές συμβάσεις, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Γιατί οι νομικοί του ΠΓΝΑ επισημαίνουν πως θα πρέπει  έστω για λίγες ημέρες, να προσληφθεί το προσωπικό που επιλέχθηκε. Πρόβλημα όμως θα προκύψει και όταν θα δοθούν οι καταστάσεις μισθοδοσίας, αφού δύσκολα ο Επίτροπος θα υπογράψει το ένταλμα να πληρωθούν μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα του 2018, όταν προβλέπονταν να έχουν προσληφθεί για ολόκληρο τον χρόνο.

Μεντίζης: Υπάρχει κίνδυνος να μην συμπληρωθεί ο αριθμός

των εργαζομένων που απαιτείται και να μείνουμε χωρίς καθαριότητα

Για το συγκεκριμένο θέμα ανησυχούν φυσικά και οι εργαζόμενοι στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης και δια του Προέδρου τους Χριστόδουλου Μεντίζη επισημαίνουν τους κινδύνους που προαναφέραμε. Να μην εμφανιστεί δηλαδή ικανός  αριθμός ενδιαφερομένων για την καθαριότητα του νοσοκομείου, αφού η προκήρυξη της διοίκησης αφορά μόνον τους επόμενους 3 μήνες (πλέον 2,5 ή 2 μήνες), με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν για λίγους μήνες το επίδομα ανεργίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό σταθμό STATUS 94.2, ο κ.Μεντίζης τόνισε: “Αυτή την στιγμή το νοσοκομείο καθαρίζεται από τον ιδιώτη εργολάβο. Κλήθηκαν οι 100 εργαζόμενοι που επιλέχθηκαν μέσω ΑΣΕΠ να δουλέψουν ουσιαστικά για 2 με 2,5 μήνες και θα χάσουν την ανεργία τους. Υπάρχει επίσης μια ελαστικότητα από τον εργολάβο, να μετακινούνται οι εργαζόμενοι που βοηθούν και σε άλλες δουλειές. Να κουβαλούν υλικά και αλλού.

Αυτό όμως δεν το επιτρέπει ο νόμος για τις ατομικές συμβάσεις που αφορούν την καθαριότητα. Δημιουργούνται λοιπόν πολλά κενά και στην τεχνική υπηρεσία και στην βοηθητική υπηρεσία και στην εστίαση. Με τις ελλείψεις και τα προβλήματα που έχουμε σε άλλες υπηρεσίες και την αποψίλωση προσωπικού, το πρόβλημα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Ακόμα πάντως και η προκήρυξη να ξεκινήσει για τις προσλήψερις του 2019, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, θα πάμε και πάλι Φλεβάρη, Μάρτη. Έτσι θα δημιουργηθούν κενά στην καθαριότητα. Αυτό τονίζουμε εμείς ως εργαζόμενοι.

Το 2018 λήγει σε δυόμισι μήνες  και για την καινούργια σύμβαση αν πάμε στον Φεβρουάριο, Μάρτιο, από τον Ιανουάριο μέχρι τότε ποιός εγολάβος θα έρθει και ποιούς εργαζόμενους θα βρει, που θα δεχθούν για ένα μήνα ή ενάμισι να χάσουν την ανεργία τους. Θα μείνει δηλαδή χωρίς καθαριότητα το νοσοκομείο; Εμείς αυτά θέλουμε να υπογραμμίσουμε. Γι’ αυτό και με δελτίο τύπου θέλαμε να υπογραμμίσουμε τα κενά και την βιασύνη του Διοικητή για και τα προβλήματα που υπάρχουν”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*