Διδυμότειχο: Επισκέπτες απ’ την Στάρα Ζαγόρα γνώρισαν την “πόλη των κάστρων”

Διδυμότειχο: Επισκέπτες απ’ την Στάρα Ζαγόρα γνώρισαν την “πόλη των κάστρων”

Επισκέπτες από την βουλγαρική πόλη Σταρά Ζαγορά βρέθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Διδυμότειχο και περιηγήθηκαν στην πόλη. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι εντυπώσεις τους ήταν πολύ καλές και το ενδιαφέρον τους μεγάλο.

Επικεφαλής της ξενάγησης ήταν ο Παναγιώτης Φυδανάκης, που ως επικεφαλής της πρωτοβουλίας φίλοι του Διδυμότειχου και της Περιφέρειας «Διδυμοτείχου Ανάδειξις» αξιοποιεί τις γνωριμίες του με την γειτονική Βουλγαρία και προσκαλεί τουριστικά γκρουπ στην “πόλη των κάστρων”. Η πλούσια ιστορία και η μοναδικότητα των αξιοθέατων, αποζημίωσαν τους Βούλγαρους για την ταλαιπωρία από τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου.

Όπως εξηγεί ο κ.Φυδανάκης: “Η Στάρα Ζαγόρα είναι μια πόλη η όποια έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας για την ιστορία μας, την παράδοση μας, τα μνημεία μας τα μουσεία αλλά και την τοπική γαστρονομία και το αποδεδεικνύει εμπράκτως. Μετά από μια επαφή και μιας μικρής κλίμακας αλλά ουσιαστικής παρουσίασης του Διδυμότειχου και της Περιφέρειας του, έχουμε αποτελέσματα απτά.

Αυτό υποδεικνύει ότι πρέπει να γίνει μια σοβαρή επαφή με την Πόλη και με τον Δήμο της Στάρα Ζαγόρας, που θα βοηθήσει στην συστηματική προβολή και τουριστική συνεργασία. Ως πρωτοβουλία φίλοι του Διδυμότειχου και της Περιφέρειας «Διδυμοτείχου Ανάδειξις» έχουμε προχωρήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, κάτι στο οποίο υπολογίζουμε ότι θα βοηθήσει στην προβολή και στην επισκεψιμότητα του τόπου μας, που θα φέρει την ανάδειξη και την ανάπτυξη, άμεσα”.