Οι Αμερικανοί ξανάρχονται. Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

Οι Αμερικανοί ξανάρχονται. Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

Οι Αμερικανοί ξανάρχονται σήμερα στην Αλεξανδρούπολη και μάλιστα με σύσσωμη την διπλωματική τους αντιπροσωπεία, αφού θα βρεθούν στην περιοχή μας ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ και ο νέος Αμερικανός Πρόξενος της Θεσσαλλονίκης.

Θα τους συνοδεύουν διπλωμάτες και άλλα στελέχη της Πρεσβείας, που ασχολούνται με τα οικονομικά, στρατιωτικά και εμπορικά θέματα. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά και τις επίσημες ανακοινώσεις των τοπικών αρχών, ο κ.Πάιατ θα φτάσει το πρωί της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου με την πτήση της γραμμής στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης.

Πρώτος σταθμός των επισκέψεων του κ.Πάιατ θα είναι η Αντιπεριφέρεια Έβρου όπου στις 09:15 το πρωί θα έχει συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς. Μετά το τέλος θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια η αμερικανική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στις 10.15′ στο δημαρχείο της πόλης, όπου θα συναντηθεί με  τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και θα ακολουθήσουν επίσης δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ακολουθεί επίσκεψη στο λιμάνι και συνάντηση στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης με τον Πρόεδρο Χρήστο Δούκα και μέλη του Δ.Σ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο θέμα του λιμανιού, λόγω και των αγωγών φυσικού αερίου.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ θα βρεθεί τέλος στις 12:30 στο Επιμελητήριο Έβρου, όπου θα συναντηθεί και θα συζητήσει με τον Πρόεδρο Χριστόδουλο Τοψίδη και τα μέλη του Δ.Σ, ενώ εκεί θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ.

Αφολυ ολοκληρωθεί ο κύκλος των συναντήσεων, θα παρατεθεί επίσημο γεύμα από τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και ο κ.Πάιατ θα αναχωρήσει το απόγευμα κιαι πάλι με την πτήση της γραμμής για την Αθήνα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*