Μεταφορά σκουπιδιών Σαμοθράκης: Από άγνοια ή εσκεμμένη παραπληροφόρηση είπε ψέματα ο Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός

Μεταφορά σκουπιδιών Σαμοθράκης: Από άγνοια ή εσκεμμένη παραπληροφόρηση είπε ψέματα ο Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, για όσα υποστήριξε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Σαμοθράκη σχετικά με το θέμα της μεταφοράς σκουπιδιών μαζί με επιβάτες, απέστειλε η εταιρεία SAOS Ferries.

Στην επιστολή, που υπογράφει ο ιδιοκτήτης Φώτης Μανούσης, αποδεικνύεται με ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ και συγκεκριμένα με ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ υπογεγραμμένες από τον πρώην Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι οι πλοιοκτήτριες εταιρείες που εκτελούν τα επιδοτούμενα δρομολόγια σε Άγιο Ευστράτιο,Ψαρά και Οινούσσες, επιδοτούνται και για την εκτέλεση επιπλέον δύο δρομολογίων το μήνα για μεταφορά καυσίμων και οχληρών φορτίων, αντί μισθώματος 2.500,00 ευρώ, 6.433,48 €, και 1.825,00 € αντίστοιχα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΙΝΝΟΥΣΕΣ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΨΑΡΑ

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νησί, παρουσία του κ.Σαντορινιού, του δημάρχου Θανάση Βίτσα και του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και των τριών βουλευτών Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Καίσα, Νατάσας Γκαρά και Δημήτρη Ρίζου, σε ερώτηση του εκπροσώπου της SAOS Ferries Δημήτρη Λαζόπουλου αν υπάρχουν εποδοτούμενα δρομολόγια σε άλλα νησιά για την μεταφορά οχληρών φορτίων, δηλαδή απορριμμάτων, ο Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας απάντησε ΑΡΝΗΤΙΚΑ. Είπε πως οι εταιρείες εκτελούν τζάμπα τα δρομολόγια και αν θέλει και η SAOS Ferries να το κάνει, κανένα πρόβλημα.

Το έκανε από άγνοια; Από εσκεμμένη παραπληροφόρηση που έγινε στον ίδιο απ’ τους επιτελείς του; Η ουσία είναι πως αποδεικνύεται από τις τρεις συμβάσεις που επισυνάπτει στην επιστολή της η πλοιοκτήτρια εταιρεία, πως αυτό που ισχυριστηκε ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ SAOS FERRIES ΠΡΟΣ ΤΟΝ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η εταιρεία απέστειλε σήμερα την κάτωθι επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό.

  SAOS FERRIES                            

Σαμοθράκη 4 Οκτωβρίου 2018

Προς

κ. Νεκτάριο Σαντορινιό

Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

          Κύριε Υπουργέ,

          Με λύπη μου, δεν μπόρεσα να σας καλωσορίσω στη Σαμοθράκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός νομού.

Ωστόσο εκπρόσωπος της εταιρείας μας, που συμμετείχε στη σύσκεψη των φορέων που οργανώθηκε στο νησί, με ενημέρωσε ότι τοποθετηθήκατε ρητά κατά της πρότασης που σας κατατέθηκε, για την ξεχωριστή μεταφορά επιβατών και απορριμμάτων, με επιδοτούμενο δρομολόγιο πλοίου, για οχληρά φορτία, χωρίς απαραιτήτως τα δρομολόγια αυτά, να εκτελούνται από πλοία της δικής μας εταιρείας. Όταν μάλιστα σας επισημάνθηκε ότι αυτή η τακτική ακολουθείται και σε άλλες νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, απαντήσατε με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτό δεν ισχύει και μάλιστα αφορά πρωτοβουλίες πλοιοκτητών, που μεταφέρουν τα απορρίμματα δωρεάν, σπεύδοντας επίσης να μας συστήσετε να κάνουμε το ίδιο, εφόσον το επιθυμούμε!

          Η ρητή σας τοποθέτηση, προκάλεσε εν συνεχεία δηλώσεις και ανακοινώσεις από την Δημοτική Αρχή, που στηριζόμενη στην βεβαιότητά σας ή στην επιπόλαια ανάγκη τους να θριαμβολογήσουν, νιώθοντας επιβεβαιωμένοι, μίλησαν δημοσίως, για «διάλυση μύθων οργανωμένης παραπληροφόρησης»…, υπονοώντας προφανώς τους ισχυρισμούς της εταιρείας μας!      

Κύριε Υπουργέ,

Ούτε η αξιοπρέπειά μου, ούτε η ηλικία μου, μου επιτρέπουν στην επιχειρηματική και προσωπική μου δραστηριότητα, να ισχυρίζομαι δημόσια ανεδαφικές απόψεις ή να καταθέτω προτάσεις χωρίς τεκμηρίωση. Είμαι πεπεισμένος ότι η τοποθέτησή σας που μας εξέθεσε στην κοινωνία της Σαμοθράκης, την οποία εξυπηρετούμε επί σειρά ετών με συνέπεια και (ουσιαστικά) εις βάρος των επιχειρηματικών συμφερόντων μας, βασίστηκε σε «οργανωμένη λανθασμένη πληροφόρησή» σας.

Ενδεικτικά σας επισυνάπτω, τρεις συμβάσεις του δικού σας Υπουργείου, υπογεγραμμένες από τον πρώην Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με βάση τις οποίες οι πλοιοκτήτριες εταιρείες που εκτελούν τα επιδοτούμενα δρομολόγια τόσο στον Άγιο Ευστράτιο (σύμβαση 2252.1.3. 40/17083/2018), στα Ψαρά (σύμβαση 2252.1.3.12/15179/2017) όσο και στις Οινούσσες (σύμβαση 2252.1.3.62/78049/2017), επιδοτούνται και για την εκτέλεση επιπλέον δύο δρομολογίων το μήνα για μεταφορά καυσίμων και οχληρών φορτίων, αντί μισθώματος 2.500,00 ευρώ, 6.433,48 €, και 1.825,00 € αντίστοιχα.

Συνεπώς, ο Δήμος Σαμοθράκης, ο οποίος έσπευσε με τις παραπάνω ανακοινώσεις να με λοιδορήσει πέρα από το ολίσθημα της αμάθειας, υπέπεσε και στο ατόπημα της συκοφαντικής δυσφήμισής μου.

Κύριε Υπουργέ,

Πορεύτηκα στη ζωή μου με το κεφάλι ψηλά, θυσιάζοντας στο παρελθόν περιουσία αλλά και την ίδια μου την υγεία, για να διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου και την τιμή μου αλώβητες, όταν αυτές προσβλήθηκαν βάναυσα με το γνωστό σκάνδαλο «Παυλίδη». Η δικαστική έκβαση αυτού με δικαιώνει, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση. Πολύ, δε, περισσότερο θα το πράξω τώρα, όταν βάλλομαι από τα ιδιοτελή κίνητρα μιας δημοτικής αρχής, η οποία έχει αναγάγει την σύγκρουση μαζί μου σε αυτοσκοπό, διαστρεβλώνοντας ακόμα και την αλήθεια και παραγνωρίζοντας ότι το μόνο που διεκδικώ είναι η νομιμότητα και ισότιμη μεταχείριση της μη προνομιούχου Σαμοθράκης με τα άλλα νησιά μας.

Ως εκ τούτου, κε Υπουργέ, όντας πεπεισμένος, όπως προανέφερα, ότι είστε ακούσιο θύμα εσφαλμένης πληροφόρησης, σας καλώ, για λόγους τάξεως, να αποκαταστήσετε την αλήθεια, διορθώνοντας την ως άνω δήλωσή σας. Πολύ, δε, περισσότερο όταν αυτή σας η δήλωση αποτέλεσε εν αγνοία σας την αιτία, όχι απλά να συκοφαντηθεί ένας συμπολίτης σας, αλλά το κυριότερο να διαστρεβλωθεί η αλήθεια, για την επικράτηση της οποίας είμαι βέβαιος ότι μάχεσθε και εσείς.

Με τιμή,

Φώτης Μανούσης

Συνημμένα έγγραφα:

  • Σύμβαση 2252.1.3.40/17083/2018
  • Σύμβαση 2252.1.3.12/15179/2017
  • Σύμβαση 2252.1.3.62/78049/2017

Σαμοθράκη, 4 Οκτωβρίου 2018

Βαρύτατα εκτεθειμμένοι εκτός του Σαντορινιού και

ο δήμαρχος Θ.Βίτσας με τους συνεργάτες του για τη στάση τους

Απ’ τα ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε, εκτός του Αναπληρωτή υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού που είναι ξεκάθαρο ότι ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ είτε από άγνοια (ακόμα χειρότερο γιατί δεν είναι δυνατόν υπουργός να μην το γνωρίζει), είτε από παραπληροφόρηση, εσκεμμένη ή όχι, ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΜΕΝΟΙ είναι ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας και οι συνεργάτες του. Γιατί είναι φανερό από την στάση τους και τις… θριαμβολογίες τους τις επόμενες ημέρες, μετά την τοποθέτηση Σαντορινιού που αποδείχθηκε ότι ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στην SAOS Ferries και τον Φώτη Μανούση.

Αντί ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ για τη Σαμοθράκη την ίδια ευνοϊκή αντιμετώπιση που έχουν τα τρία νησιά που αναφέραμε, Ψαρά, Οιννούσες και Άγιος Ευστράτιος και να διασφαλίσουν τα συμφέροντα και την υγεία των συμπολιτών τους, αυτοί απέδειξαν ακόμη μια φορά ότι  μπροστά στις ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ, τους προσωπικούς τους εγωισμούς και την εχθρική στάση απέναντι στον Φώτη Μανούση, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥς ΔΗΜΟΤΕΣ και το κοινό καλό.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους τρεις παρόντες βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, που και αυτοί βιάστηκαν να θριαμβολογήσουν, ότι… κατατροπώθηκε ο κοινός… εχθρός που έχουν με τον “εκλεκτό” του ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχο Σαμοθράκης Θανάση Βίτσα. Κι όλα αυτά δυστυχώς για…πληρώνει το νησί της Σαμοθράκης και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα, με τέτοια απαράδεκτη νοοτροπία δημάρχου και συνεργατών του.