Aπόστολος Κελεμίδης: Ο Εβρίτης επιχειρηματίας στη Γερμανία που μας κάνει περήφανους

Aπόστολος Κελεμίδης: Ο Εβρίτης επιχειρηματίας στη Γερμανία που μας κάνει περήφανους

Ένας Εβρίτης επιχειρηματίας, με καταγωγή από τα Πετρωτά Ορεστιάδας, ο Απόστολος Κελεμίδης, μας κάνει περήφανους στην Γερμανία αφού έχει καταφέρει να απογειώσει την εταιρία Getränke Kelemidis GmbH & Co, μαζί με την αδερφή του Δρ. Κούλα Κελεμίδου.

Ο κ.Κελεμίδης και η εταιρεία του έχουν έδρα την περιοχή της Στουτγκάρδης, εκεί όπου μένουν κιαι χιλιάδες Εβρίτες, Θρακιώτες μετανάστες, ενώ υπάρχει ως γνωστό και ο πολύ δραστήριος Σύλλογος Πετριωτών. Των συγχωριανών του, οι οποίοι τα… πέτρινα χρόνια της Ελλάδας και του Έβρου ξενιτεύθηκαν για ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Αυτό έκανε και ο πατέρας του Δημήτρη και της Κούλας, ο οποίος και ξεκίνησε την δημιουργία της συγκεκριμένης εταιρείας.

Με το βλέμμα στραμμένο στο πώς θα παραμείνει ανταγωνιστική και θα εξελίσσεται διαρκώς, βελτιώνοντας την ήδη ισχυρή θέση της στη γερμανική αγορά, η εταιρία Getränke Kelemidis GmbH & Co αποτελεί ήδη έναν από τους πιο ισχυρούς στρατηγικούς “παίκτες” στον τομέα της διακίνησης και εμπορίου ποτών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Η εταιρία-πρότυπο αντανακλά τη φιλοσοφία των ανθρώπου που “έχτισαν” την επιτυχία της, του 50χρονου σήμερα Απόστολου Κελεμίδη και της αδελφής του Δρ. Κούλας Κελεμίδου, που την παρέλαβαν από τον πατέρα τους, αλλά έκτοτε πραγματικά την… απογείωσαν.

Ο αδελφοί Κελεμίδης είναι από αυτούς που πιστεύουν στις χριστιανικές αξίες και τα ιδανικά, σε αρχές όπως η ισότητα, η ελευθερία, η δημοκρατία, θεωρούν όμως ότι δεν αρκεί μόνο να εύχεσαι να πραγματοποιηθούν τα “πιστεύω” σου, αλλά πρέπει κι εσύ να κάνεις κάτι γι’ αυτό… Κάπως έτσι, ήρθε η ενασχόλησή του κ. Απόστολου Κελεμίδη με την πολιτική, που τον έφερε ακόμη και στην 7η θέση του ευρωψηφοδελτίου του CDU!

KELEMIDISLOGO

Με ψυχή… ελληνική, με μέθοδο και επιμονή γερμανική, αλλά κυρίως με τον… αέρα του ανθρώπου που έχει βασιστεί στις δυνάμεις του, ο Απόστολος Κελεμίδης, με καταγωγή από τα Πετρωτά Τριγώνου Ορεστιάδας, εξηγεί ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς τις σωστές βάσεις, αλλά και χωρίς συνεχή προσπάθεια για βελτίωση.

Μια εταιρία πρότυπο

Έχοντας ένα δίκτυο 200 και πλέον πελατών – εμπόρων και επιχειρηματιών, αλλά και ένα αξιοζήλευτο, ραγδαία αναπτυσσόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα (www.kelemidis.de) που απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, η  Getränke Kelemidis GmbH & Co, με έδρα τη Στουτγάρδη, αποτελεί ήδη περιζήτητο συνεργάτη των εμπόρων που θέλουν να προμηθευτούν ποτά για το μαγαζί, το εστιατόριο, την επιχείρησή τους. Η εταιρία αποτελεί, όμως, παράλληλα και παράδειγμα προς μίμηση για πάρα πολλούς, Έλληνες αλλά και ξένους επιχειρηματίες, που αναζητούν τον τρόπο να υλοποιήσουν το όνειρό τους.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι η Getränke Kelemidis GmbH & Co είναι η αποκλειστική εταιρία εμφιάλωσης της Green Cola, στο κομμάτι του γυάλινου μπουκαλιού στη Γερμανία.

output_DkolKw

Τι είναι αυτό που κάνει την Getränke Kelemidis GmbH & Co πρωτοπόρο;

  1. Ποικιλία προϊόντων/ αφθονία επιλογών: Κατά 99% η εταιρία διακινεί γερμανικά προϊόντα. Στον κατάλογό της θα βρει κανείς περισσότερα από 400 είδη μπύρας, αλλά και αναψυκτικά, ανθρακούχα νερά, αλκοόλ.
  2. Συνεργασία και με ελληνικές εταιρίες: Τα τελευταία τρία χρόνια έχει γίνει ένα επιτυχημένο “άνοιγμα” και στη διακίνηση ελληνικών προϊόντων, μέσα από αποκλειστικές συνεργασίες με επιτυχημένες εταιρίες της ελληνικής αγοράς όπως το ΣΕΛΙ και η GREEN COLA, που κατακτά με σταθερά βήματα και το καταναλωτικό κοινό της Γερμανίας.
  3. Δίκτυο εκατοντάδων λιανεμπόρων αλλά και ιδιοκτητών παμπ, εστιατορίων, καφέ οι οποίοι εδώ και χρόνια εμπιστεύονται την εταιρία Κελεμίδη.
  4. Διαρκής προσπάθεια για βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της: Η μεγάλη “οικογένεια” των πελατών της Getränke Kelemidis GmbH & Co διευρύνεται συνεχώς, αφού ο κ. Κελεμίδης αναζητά διαρκώς τρόπους για να τους διευκολύνει. Σε λίγο καιρό, για παράδειγμα, ξεκινά η εφαρμογή (app) που θα επιτρέπει και στους εμπόρους πελάτες της εταιρίας να πραγματοποιούν ηλεκτρονικά την παραγγελία τους, χωρίς να χάνουν καθόλου χρόνο.
  5. Αποκλειστικότητα: Ο επαγγελματισμός και η άρτια οργάνωσή της, έχει επιτρέψει στην Getränke Kelemidis GmbH & Coνα διακινεί κατ’ αποκλειστικότητα τα προϊόντα μεγάλων εταιριών, καθιστώντας την στρατηγικό “παίκτη” στον τομέα του εμπορίου ποτών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.
  6. Εξαιρετικά δυναμική παρουσία στο λιανικό εμπόριο με το e-shop (www.kelemidis.de) που εξυπηρετεί σήμερα χιλιάδες πελάτες. “Η λειτουργία του e-shop πριν από 4 με 5 χρόνια, πραγματικά έβαλε την εταιρία στη λιανική με τον καλύτερο τρόπο. Προσφορές, ποικιλία, αμεσότητα στην επικοινωνία, την παραγγελία, αλλά και στην παράδοση των προϊόντων έφερε γρήγορα την εταιρία στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των καταναλωτών”, λέει ο κ.Κελεμίδης. Το e-shop εντυπωσιάζει με την ευκολία στον τρόπο παραγγελίας αλλά και με την ποικιλία σε προιόντα και δελεαστικές προσφορές.

KELEMIDIS SEITE

Με 700 μάρκα

Για τον πατέρα του κ. Κελεμίδη, τον Αθανάσιο Κελεμίδη, που το 1967 ξεκίνησε την εταιρία με 700 μάρκα που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει τότε, δουλεύοντας υπάλληλος, το να φτάσει η Getränke Kelemidis GmbH & Co στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, είναι κάτι που ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες του.

Από τότε που με ένα φορτηγάκι παρέδιδε μόνος μπύρες και αναψυκτικά, μέχρι σήμερα που η εταιρία έφτασε να μετρά δεκάδες άτομα προσωπικό (Έλληνες, ως επί το πλείστον) και χιλιάδες πελάτες, άλλαξαν πολλά.

Για τον Απόστολο Κελεμίδη, όμως, που από το 2001 παρέλαβε και επισήμως το “τιμόνι” της εταιρίας, αυτό που δεν άλλαξε ποτέ στην οικογένειά του είναι η πίστη και η προσήλωση στις χριστιανικές αξίες και τα ιδανικά, σε αρχές, όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα των ευκαιριών, που επιτρέπει σε όλους, ανεξαρτήτως χρώματος, γλώσσας ή θρησκείας, να προοδεύουν, να δημιουργούν, να αναπτύσσονται με σκληρή δουλειά και προσπάθεια.

Στη μάχη για την Ευρωβουλή

Κι επειδή ο ίδιος ο κ. Κελεμίδης πιστεύει ότι δεν αρκεί μόνο να εύχεσαι, αλλά πρέπει να ενεργείς, να συμμετέχεις σε διαδικασίες και να διαμορφώνεις κι εσύ το μέλλον σου, αποφάσισε να συμμετέχει και ο ίδιος ενεργά στην πολιτική, όντας από το 2000 ενεργό μέλος στο CDU, το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών.

Μάλιστα, το κόμμα τον τίμησε το 2014, συμπεριλαμβάνοντάς τον στο ψηφοδέλτιο των ευρωβουλευτών στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, και μάλιστα σε υψηλή θέση, στην 7η. Και μπορεί για λίγες μόλις ψήφους να έχασε την έδρα στην Ευρωβουλή, ωστόσο η ενασχόλησή του με τα κοινά συνεχίζεται.

140528-apostolos-kelemidis-3600x1165

Πιστεύω ότι στη Γερμανία δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όποιον θέλει να δουλέψει για να προκόψει, να δημιουργηθεί. Αυτός είναι ο λόγος που και πολλοί Έλληνες, εξαιρετικά αξιόλογα και δυνατά μυαλά, έρχονται σήμερα εδώ για δουλειά. Με επιμονή και υπομονή τα καταφέρνεις, γιατί η χώρα αυτή, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά τον οποίο έζησε τις συνέπειες της κακής ανθρώπινης πλευράς, έκανε μια νέα αρχή σε στέρεες και γερές βάσεις. Ήταν τότε με τον Αντενάουερ, ιδρυτή του CDU, που οι Γερμανοί αποφάσισαν ότι πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή, βασιζόμενοι στην ισότητα, τη δημοκρατία, τη βοήθεια και τη στήριξη στους αδύναμους“, εξηγεί.

Σύμφωνα με τον κ. Κελεμίδη, οι αξίες αυτές δημιούργησαν στη  Γερμανία τις στέρεες βάσεις, που σήμερα της επιτρέπουν να αναπτύσσεται διαρκώς και να ευημερεί, η ίδια και οι πολίτες της.

Εύχομαι και αγωνίζομαι ώστε τέτοιες στέρεες βάσεις να δημιουργηθούν και στην Ελλάδα, ώστε να έρθει επιτέλους η ανάπτυξη. Οι άνθρωποι ευημερούν όταν η ευημερία αυτή στηρίζεται στις χριστιανικές αξίες, την ελευθερία, την ισότητα, τη δημοκρατία. Η ιστορία το έδειξε αυτό πολλές φορές στο παρελθόν και είναι κάτι που πρέπει να διδαχθούμε“, τονίζει.

Και η δική του περίπτωση, η ίδια η Getränke Kelemidis, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα…

Πηγή: allesgr.de

Σχόλιο Evros-news.gr από Κώστα Πιτιακούδη: Έτυχε πριν από τέσσερα χρόνια, τον Μάιο του 2014, να γνωρίσω από κοντά τον Απόστολο Κελεμίδη, αλλά και τον πατέρα του Αθανάσιο, σε ένα ταξίδι στη Στουτγκάρδη με το υπουργείο Εξωτερικών. Τότε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού του Έσλινγκεν.  την πόλη λίγο έξω απ’ την Στουτγκάρδη που είναι γεμάτη Εβρίτες, σε μια πολύ όμορφη και εντυπωσιακή εκκλησία. Τίμησε λοιπόν και τους ανθρώπους οι οποίοι συνέβαλλαν οικονομικά με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την ανέγερση της. Ανάμεσα τους και ο Θανάσης Κελεμίδης, ο Εβρίτης μετανάστης από τα Πετρωτά Τριγώνου.

Μου έκανε τεράστια εντύπωση η φοβερή συγκίνηση αυτού του ανθρώπου, ο οποίος έδωσε πάρα πολλά χρήματα για τον συγκεκριμένο σκοπό και όταν πήρε την απλή τιμητική διάκριση από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη έβαλε τα κλάματα. Όπως διαπίστωσα, δεν κληρονόμησε στα δυο παιδιά του μόνο την σημαντική εταιρεία που δημιούργησε, αλλά  και τις αρχές και τις αξίες που ο ίδιος είχε. Οπότε, τίποτα δεν είναι τυχαίο.