Δήμος Ορεστιάδας: Απαράδεκτη συμπεριφορά και “εικόνα” για Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου απ’ τον Γιώργο Καραγιάννη

Δήμος Ορεστιάδας: Απαράδεκτη συμπεριφορά και “εικόνα” για Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου απ’ τον Γιώργο Καραγιάννη

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης 2 Οκτωβρίου, βρέθηκα στην Ορεστιάδα και παρακολούθησα την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, αφού θα υπήρχε η τοποθέτηση της δημοτικής συμβούλου  Αναστασίας Γκαϊδατζή, η οποία παραιτήθηκε από την δημοτική παράταξη του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη, για το γνωστό θέμα εκτελωνισμού του λεωφορείου παιδιών ΑΜΕΑ.

Το έκανα και επειδή το Evros-news.gr  έχει αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα και προσπαθεί με τις μικρές του δυνάμεις να δώσει κάποια λύση. Πέρα απ’ τις γνωστές εντάσεις και αντιπαραθέσεις, που είναι φυσικό να υπάρχουν  σε κάθε δημοτικό δημοτικό συμβούλιο, ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, αυτό που μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, ήταν η συμπεριφορά, η στάση και η “εικόνα” του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Καραγιάννη, που ήταν επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Είχα ακούσει, είναι αλήθεια, από διάφορες πλευρές για όλα αυτά πως συμβαίνουν και είχα παρακολουθήσει σε βίντεο κάποια αποσπάσματα από προηγούμενες συνεδριάσεις, αλλά όσα παρακολούθησα δια ζώσης, κυριολεκτικά με απογοήτευσαν.

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του κάθε Δημοτικού Συμβουλίου, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι: “Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διευθύνει τη συζήτηση και λαμβάνει κάθε κατάλληλο μέτρο για την ευταξία της συνεδρίασης.  Μπορεί να ζητήσει και την αποβολή προσώπου που διαταράσσει τη συνεδρίαση”. Προφανώς να είναι ήπιων τόνων, ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟΣ, να “σβήνει φωτιές” και όχι να τις… ανάβει ο ίδιος, ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΣ και όχι ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΟΣ, να μην επιτρέπει εντάσεις και να ξεφεύγει η κατάσταση απ’ τον έλεγχο.

Ο κ.Καραγιάννης έκανε δυστυχώς ΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ. Μετά την τοποθέτηση της κ.Γκαϊδατζή, η οποία ανέλυσε διεξοδικά τους λόγους που την οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση της και το φλέγον θέμα του εκτελωνισμού του ειδικού λεωφορείου για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, πήρε ο ίδιος τον λόγο και προσπάθησε να εμφανιστεί όχι “βασιλικότερος του βασιλέως”, αλλά… Μαυριδηκότερος του Μαυρίδη. Έδειχνε να μιλάει ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που έχει την πλειοψηφία, λες και ήταν ο ίδιος… δήμαρχος.

Είναι γνωστό φυσικά, πως ο κ.Καραγιάννης είναι πολύ φιλόδοξος, όπως λένε και στο χωριό του, το Θούριο απ’ όπου κατάγεται και δεν κρύβει ότι θέλει και πιστεύει πως θα είναι ο μελλοντικός δήμαρχος Ορεστιάδας. Αυτό του έχει δημιουργήσει μια μεγάλη… έπαρση και αλαζονεία. Θεμιτό να έχει κάποιος φιλοδοξίες, μπορεί να… ονειρεύεται την καρέκλα του δημάρχου, αλλά η συμπεριφορά του απέναντι σε μια δημοτική σύμβουλο, συνάδερφο του μέχρι πριν λίγες ημέρες στην ίδια δημοτική παράταξη και φυσικά μια γυναίκα,  ήταν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ. Η  “εικόνα” του ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΗ, όπως ο ίδιος παρακολούθησα, αλλά και μπορεί να διαπιστώσει κάποιος βλέποντας το βίντεο με την παρέμβαση του.

Την απομονώσαμε κάνοντας μοντάζ, προκειμένου να διαπιστώσετε “ιδίιοις όμμασι”, πόσο άσχημα… ξέφυγε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Καραγιάννης. Με προκλητικές ειρωνείες και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την Αναστασία Γκαϊδατζή, στην οποία η δημοτική του παράταξη, προφανώς αναγνωρίζοντας τις ικανότητες της, ανέθεσε μετά τις εκλογές του 2014 την Αντιπροεδρία της ΔΗΚΕΠΑΟ, την Αντιπροεδρία της ‘Α βάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου και την Προεδρία της Επιτροπής Ισότητας. Κι αυτός με αλαζονικό ύφος της έλεγε: “Θα ακούσετετις απορίες που έχω. Νομίζω ότι είστε σεθέση να ακούτε τουλάχιστον”, η μια προσβλητική και ειρωνική συνάμα φράση του. Κι ακόμα: “Κλείστε το μικρόφωνο και ανοίξτε τα αυτιά σας”. 

Μάλιστα έδειξε να βρίσκεται σε φανερή σύγχιση, ήταν έντονα εκνευρισμένος αφού διάβαζε κάποια ερωτήματα προς την συνάδερφο του, η οποία νωρίτερα είχε απαντήσει με την τοποθέτηση της σε όλες τις πτυχές του συγκεκριμένου θέματος. Έλεγε τα δικά του και δεν είχε ακούσει όσα προηγήθηκαν.  Στο τέλος μάλιστα επιδόθκε και σε μια… θεατρινίστικη κίνηση, την οποία ήταν φανερό ότι είχε προσχεδιάσει και μάλλον ο Άκης Τσονίδης θα πρέπει να τον έχει στα υπόψη του για τις επόμενες παραστάσεις του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

Έβγαλε από την τσέπη μια τιμητική κάρτα του Πολιτιστικού Συλλίογου Μεγάλης Δοξιπάρας ο ΑΗΤΟΣ, που διοργάνωσε την φιλανθρωπική συναυλία με την Πέγκυ Ζήνα και στον οποίο Πρόεδρος είναι η κ.Γκαϊδατζή, η οποία του απονεμήθηκε για την συμβολή του σε άλλη εκδήλωση του συλλόγου και είπε ότι την θεωρεί πλέον… άκυρη. Λες και ήταν προσωπική απονομή της Προέδρου και όχι όλου του συλλόγου του όμορφου χωριού της Μεγάλης Δοξιπάρας. Τους ανθρώπους οι οποίοι τον τίμησαν προσέβαλλε με την κίνηση αυτή και όχι την κ.Γκαϊδατζή.

Επαναλαμβάνω και πάλι αυτό που προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας του εκάστοτε δημοτικού συνβουλίου: “Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διευθύνει τη συζήτηση και λαμβάνει κάθε κατάλληλο μέτρο για την ευταξία της συνεδρίασης.  Μπορεί να ζητήσει και την αποβολή προσώπου που διαταράσσει τη συνεδρίαση”. Στην συνεδρίαση που παρακολούθησα, ο κ.Καραγιάννης όχι μόνο δεν έλαβε μέτρα για την ευταξία, αλλά δημιούργησε ο ίδιος αναστάτωση, ένταση και… μπάχαλο. Κι επειδή ο Πρόεδρος του Δ.Σ μπορεί να ζητήσει την αποβολή προσώπου το οποίο διαταράσει την συνεδρίαση, μάλλον θα έπρεπε να δείξει ο ίδιος… κόκκινη κάρτα στον εαυτό του.

“Τσακώνονταν” και με άλλους

Δεν ήταν πάντως ειρωνικός και επιθετικός μόνο με την Αναστασία Γκαϊδατζή, αλλά και με άλλη μία γυναίκα δημοτική σύμβουλο, την Μαρία Γκουγκουσκίδου. Καλά, με αυτήν… συναγωνίζονταν με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη ποιός θα της επιτεθεί πιο άγρια, ειρωνικά και με υπονοούμενα. Κι όσο θα πλησιάζουμε στις εκλογές και η ανασφάλεια τους θα μεγαλώνει, μάλλον τα πράγματα θα γίνονται χειρίτερα και θα… ξεφεύγουν περισσότερο.  Ακόμα και με τον επικεφαλής της παράταξης “Είναι στο χέρι μας'” κ.Αγγελακούδη.. τσακώθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού με τον τρόπο που συνέχεια σχολίαζε και παρενέβαινε σε όσα έλεγε, τον… έβγαλε κυριολεκτικά από τα ρούχα του.

Κι επειδή έτυχε να συναντηθούμε μια φορά τυχαία με τον Γιώργο Καραγιάννη και να πούμε δυο κουβέντες, του επισημαίνως πως θα πρέπει να ενεργεί, να λειτουργεί και να διευθύνει την συνεδρίαση έχοντας στο μυαλό του ότι είναι Πρόεδρος Δ.Σ  και να αφήνει την επαγγελματική του ιδιότητα έξω απ’ τις συνεδριάσεις.  Είναι πραγματικά κρίμα, ένας νέος άνθρωπος να λειτουργεί και να ενεργεί έτσι.

Κώστας Πιτιακούδης

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*