Καβουρμάς σαγανάκι-Παραδοσιακή θρακιώτικη συνταγή

Καβουρμάς σαγανάκι-Παραδοσιακή θρακιώτικη συνταγή

Ο καβουρμάς είναι μια απόλαυση σήμα κατατεθέν της Θράκης και τώρα που σιγά σιγά πέφτουν οι θερμοκρασίες (που κρυαδιάζ’ όπως λένε και στα χωριά μας), μια παραδοσιακή συνταγή είναι να τον μαγειρέψετε σαγανάκι.

Για καβουρμά ο ιδανικός είναι ΔΕΛΙΝΤΖΗ απ’ το Διδυμότειχο, ο βραβευμένος και με ρεκόρ Γκίνες, με την αξεπέραστη γεύση και ποιότητα

ΥΛΙΚΑ

  • 4 ροδέλες καβουρμά βοδινό ΔΕΛΙΝΤΖΗ
  • 4 αυγά
  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές πράσινες καυτερές ή γλυκιές ψιλοκομμένες
  • 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Βάζετε από μία ροδέλα καβουρμά σε πήλινο μπολ για σαγανάκι. Βάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες και τις ρίχνετε στο τηγάνι. Ρίχνετε τις πιπεριές, το αλάτι, και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν. Μοιράζετε το μείγμα στα 4 πήλινα σκεύη και πασπαλίζετε με το μαϊντανό. Σπάστε από ένα αυγό στο κάθε πήλινο μπολ. Ψήστε για 8΄-10΄ στους 200οC

Καλή σας όρεξη

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*