Δήμος Αλεξανδρούπολης: Πλήρωσε 27.000 ευρώ για επιχωμάτωση του σκουπιδότοπου Μαυροποτάμου στην πρόσφατη πυρκαγιά

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Πλήρωσε 27.000 ευρώ για επιχωμάτωση του σκουπιδότοπου Μαυροποτάμου στην πρόσφατη πυρκαγιά

Το ποσό των 27.056,80 ευρώ για την επιχωμάτωση του πρώην ΧΑΔΑ, του σκουπιδότοπου Μαυροποτάμου κατά την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 22 Σεπτεμβρίου, θα πληρώσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το Ένταλμα Πληρωμής που εγκρίθηκε στις 4 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση: “Δαπάνη επιχωμάτωσης  του πρώην ΧΑΔΑ για αντιμετώπιση εκτάκτου γεγονότος πυρκαγιάς διαθέτουμε πίστωση ύψους Είκοσι Επτά Χιλιάδες Πενήντα Εξι Ευρώ και Ογδόντα Λεπτά”.  Να τονίσουμε απλά, ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης σε εκείνη την πυρκαγιά που το Evros-news.gr είχε καλύψει με ρεπορτάζ, δεν είχε διαθέσιμα φορτηγά για να κουβαλήσουν τις απαραίτητες και μεγάλες ποσότητες χώματος και ευτυχώς που παραχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου για να γίνουν οι απαραίτητες επιχωματώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΔΑΠΑΝΗ ΕΠΙΧΩΜΑΤΩΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥ

Συνεχίζει να λειτουργεί παρανόμως, ενώ τυπικά 

είναι κλειστός, ο σκουπιδότοπος Μαυροποτάμου 

Να επισημκάνουμε εδώ ότι το 2013 έπρεπε να είχε γίνει η ανάπλαση του συγκεκριμένου ΧΑΔΑ, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να λειτουργεί παρανόμως όλα αυτλα τα χρόνια και να εκδηλώνονται συχνά πυρκαγιές που είναι επικίνδυνες για τηνυγεία των πολιτών, αφού παράγονται διοξίνες με την φωτιά.

Επίσης, το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο δήμος Αλεξανδρούπολης προσέλαβε τρεις συμβασιούχους οδηγούς για πυρασφάλεια και για χρονικό διάστημα ενός τριμήνου, όπως είχε το δικαίωμα. Όμως τα άτομα αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε για μια μέρα στην επικάλυψη του σκουπιδοτοπου όπως κανονικά θα έπρεπε, ώστε να αποφευχθεί η πρόσφατη πυρκαγιά.

Όλα αυτά, κάνουν επιτακτική την ανάγκη να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του νέου ΧΥΤΥ από την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο μετά την υπογραφή της σύμβασης, γιατί όσο παραμένει αυτή η κατάσταση, ο σκουπιδότοπος Μαυροποτάμου είναι επιίνδυνος.