Σε τραγική κατάσταση και ο δρόμος Ελαφοχωρίου-Χιονάδων (φωτορεπορτάζ)

Σε τραγική κατάσταση και ο δρόμος Ελαφοχωρίου-Χιονάδων (φωτορεπορτάζ)

Σε τραγική και επικίνδυνη κατάσταση βρίσκεται ένας ακόμα δρόμος στο επαρχιακό δίκτυο του Διδυμοτείχου και συγκεκριμένα αυτός που συνδέει τα χωριά Ελαφοχώρι και Χιονάδες, όπου θυμίζει στο μεγαλύτεριο μέρος του… βομβαρδισμένο τοπίο. 

Τα ίδια και χειρίτερα υπάρχουν βέβαια και στους δρόμους Ευγενικού-Σιτοχωρίου, Μάνης-Σιταριάς και σε άλλους που συνδέουν χωριά του συγκεκριμένου δήμου και όποιος κυκλοφορεί δεν αντιμετωπίζει μόνο τον κίνδυνο να πάθει σοβαρές ζημιές το αυτοκίνητο του, αλλά και να κινδυνεύει σοβαρά η σωματική του ακεραιότητα.

Την απαράδεκτη “εικόνα” του δρόμου Ελαφοχωρίου-Χιονάδων, ανέδειξε ο εκξπαιδευτικός Αθανάσιος Σιμούδης, ο οποίος έβγαλε τις φωτογραφίες που βλέπετε και σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook όσα συναντάει καθημερινά διανύοντας τον, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα μήπως και… συγκινηθεί κάποιος αρμόδιος.

Απ’ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, για τους δρόμους που συνδέουν τα χωριά, όπως ο συγκεκριμένος, υπεύθυνος είναι ο δήμος Διδυμοτείχου. Όπως είχε αναδείξει με ρεπορτάζ του το Evros-news.gr πριν λίγο καιρό, ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης και οι συνεργάτες του κατασκεύασαν πεζοδρόμια με ειδική μάλιστα διαγράμμιση για τυφλούς και στο Ελαφοχώρι, αλλά για τον δρόμο προς τους Χιονάδες δεν κάνουν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια.

Επισημαίνει λοιπόν και μάλιστα πολύ εύστοχα, ο κ.Σιμούδης: “Καθημερινά, επειδή τοποθετήθηκα σε σχολική μονάδα του βορείου Έβρου και αγαπούσα το χωριό μου, αποφάσισα να εγκατασταθώ στο πατρικό μας και έτσι θα περιόριζα τα έξοδα διαβίωσης. Φυσικά, λόγω διαμονής μου με τη γιαγιά μου, επί ένα μήνα περνούσα, αναγκαστικά διερχόμενος από έναν ημικατεστραμμένο δρόμο, που όταν βρέχει γεμίζει λάσπες και γίνεται αρκετά επικίνδυνος λόγω ολισθηρότητας. Δυστυχώς, έχουν διανοιχθεί , βαθιές τρύπες, “κρατήρες” παρά τα περσινά μπαλώματα και πολλοί γηραιοί κάτοικοι εγκατέλειψαν πρόσφατα το χωριό, για να έχουν δίπλα τους ένα νοσοκομείο και άλλοι πάλι πήραν στις πόλεις (Αλεξανδρούπολη , Διδυμότειχο) κοντά τους, τους γονείς τους, ώστε να αποφεύγουν τις χειμερινές μετακινήσεις λόγω του άθλιου, από το 1978, δρόμου.

Καθιζήσεις , λακουβάρες που σκάνε λάστιχα και ρωγμές και παράλληλα θρυμματισμένο σε σημεία οδόστρωμα, που πετάγεται στο παμπρίζ, συνθέτουν το οδικό σκηνικό. Μετά σου λένε οι υπόλοιποι στα αστικά κέντρα, δεν πειράζει, θα φύγετε κάποια στιγμή από την περιοχή και εσείς και έτσι δε χρειάζεται να μετακινείστε και πολύ. ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Εμφανείς , επικίνδυνες φθορές οδοστρώματος και φετινές λακουβάρες, εντός και του ιστορικού χωριού Χιονάδες Διδυμοτείχου (επειδή κατοικείται από το 800 μ.Χ και επί Τουρκοκρατίας ήταν σταθμός καραβανιών).  Είναι επιτακτική, η κάλυψή τους με ανθεκτικό ασφαλτοτάπητα, που να εμπεριέχει αρκετό χαλίκι, επειδή διέρχονται συχνά βαριά οχήματα όπως τρακτέρ με μεταλλικά εξαρτήματα, κομπίνες και φορτηγά-σιλό. Ειδάλλως , χωρίς να εκπλαγούμε, σε 2 χρόνια θα ξαναζούμε ως διαμένοντες στην περιοχή, το πρόβλημα με την ευθύνη να μεταφέρεται στον επόμενο αρμόδιο της Περιφέρειας ή του Δήμου”.

Συμφωνούμε απόλυτα και επαυξάνουμε, αλλά μάλλον και ο ίδιος και εμείς απευθυνόμαστε σε.. ώτα μη ακουόντων. Το πολύ να φτιάξουν και πάλι κανένα… πεζοδρόμιο για τυφλούς κα στους Χιονάδες όπου δεν υπάρχουν τυφλοί και μένουν ελάχιστοι ηλικιωμένοι, αλλά  και όσοι επιλέγουν να μείνουν, κινδυνεύνουν να… σκοτωθούν στον απαράδεκτο δρόμο.