Ανακοίνωσε τους πρώτους 5 υποψήφιους Περιφερειάρχες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Κλείδωσε” και του Μέτιου

Ανακοίνωσε τους πρώτους 5 υποψήφιους Περιφερειάρχες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Κλείδωσε” και του Μέτιου

Τους πρώτους 5 υποψήφιους Περιφερειάρχες που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου, ανακοίνωσε πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου στην Άρτα όπου περιοδεύει, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με έναν λιτό τρόπο, για πρώτη φορά επισήμως δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει πέντε Περιφερειάρχες που θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις Περιφερειακές εκλογές του 2019. Όπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ, θα στηρίξει τις υποψηφιότητες όσων περιφερειαρχών εξελέγησαν το 2014 με την υποστήριξη και τότε της ΝΔ.

Δηλαδή, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Γιώργος Χατζηµάρκος στο Νότιο Αιγαίο, ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία, ο Αλέξανδρος Καχριµάνης στην Ήπειρο και η Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο θα λάβουν εκ νέου το «γαλάζιο» χρίσµα. Να σημειώσουμε ότι στο Βόρειο Αιγαίο είχε γίνει έντονη συζήτηση στην Πειραιώς για επιλογή άλλης υποψηφιότητας, αλλά τελικά επελέγη η λύση της στήριξης της κ. Καλογήρου.

Ο έκτος που θα ανακοινωθεί θα είναι ο Χρήστος Μέτιος

Για την δική μας Περιφέρεια, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου εκλεγµένος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2016 και στη θέση του εξελέγη ο µέχρι τότε χωρικός αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Χρήστος Μέτιος, πηγές της Πειραιώς σηµειώνουν ότι θα δοθεί και στον κ. Μέτιο το «χρίσµα», ανεβάζοντας συνολικά σε έξι τις «σίγουρες» υποψηφιότητες. Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτό να γίνει μαζί με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής.

Οι υπόλοιπες, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης από την Άρτα, θα γίνουν γνωστές μέσα στο προσεχές δεκαήμερο. Άρα έχουν καταλήξει και ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι επιτελείς του, στην στήριξη του νυν Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου.

Πηγή: eleftherostypos.gr