Την κατασκευή νέων γηπέδων στον χώρο του παλαιού κολυμβητηρίου θέτει ως προτεραιότητα ο δήμος Αλεξανδρούπολης και μάλιστα με δικά του χρήματα, την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης δηλώνει πως δεν υπάρχοθν χρήματα για την αγορά καινούργιων απορριμματοφόρων.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας, στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται να γίνει κατεδάφιση του σχεδόν ετοιμόρροπου στεγάστρου στο παλαιό κολυμβητήριο και αφού θα μείνουν οι κερκίδες και τα αποδυτήρια, η δημοτική αρχή σκοπεύει να νέα γήπεδα τένις, ώστε με τα ήδη υπάρχοντα στην περιοχή, να διεκδικούνται μεγάλες διοργανώσεις.
Μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσουν ο κ.Λαμπάκης και οι συνεργάτες του τις προτεραιότητές τους; Με ιδία έσοδα αποφάσισαν να κατασκευάσουν γήπεδα τένις, την ίδια στιγμή που σε ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσλάβουν προσωπικό καθαριότητας ή άλλων ειδικοτήτων και να αγοράσουν απορριμματοφόρα που είναι ΥΠΕΡΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σήμερα; Ξέρετε πόσες αποφάσεις αναρτώνται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ σχεδόν καθημερινά για συντήρηση και επισκευή των υπαρχόντων απορριμματοφόρων, τα οποία είναι παλαιά και χαλάνε συνέχεια; Με αποτέλεσμα φυσικά τα προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών και τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των δημοτών; Αν αρχίσουμε να τις… ανεβάζουμε, δεν έχουν τελειωμό.
Το γνωρίζει η δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης, ότι: «Το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας, φωτισμού και πρασίνου επιβάλλεται σε κάθε ακίνητο που βρίσκεται εντός της διοικητικής περιφέρειας των δήμων και προορίζεται αποκλειστικά για την κάλυψη των πάσης φύσης δαπανών που αφορούν την παροχή των υπηρεσιών της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, του ηλεκτροφωτισμού των οδών, των πλατειών και του συνόλου των κοινόχρηστων χώρων, των υπηρεσιών συντήρησης του πρασίνου, καθώς και κάθε άλλης παγίως παρεχόμενης υπηρεσίας από τους δήμους που σχετίζεται ή είναι συναφής με αυτές.
Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε χρήση ή δέσμευση των πόρων που προέρχονται από την είσπραξη του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας, φωτισμού και πρασίνου, για την κάλυψη οποιονδήποτε άλλων δαπανών και υποχρεώσεων».
-Έχουν επίσης αντιληφθεί ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Αντιδήμαρχος του Γιώρ4γος Κουκουράβας και οι άλλοι, ότι δεν υπάρχει ικανός αριθμός οχημάτων και ανάλογο προσωπικό για την καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων;
-Έχει αντιληφθεί η δημοτική αρχή, ότι με ένα απορριμματοφόρο που αναμένει ως δωρεά από τον ΤΑΡ, δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου;
-Έχει αντιληφθεί η δημοτική αρχή, ότι με δέκα άτομα προσωπικό που προσλήφθηκαν προσωρινά με σύμβαση και αναμένεται η μονιμότητά τους (5: ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, 4: ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ) και 1: ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΑ – ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ), δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες του τεράστιου δήμου που συνεχώς μεγαλώνει;
-Μήπως πρέπει επιτέλους η δημοτική αρχή να δώσει περισσότερη σημασία στην Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου, ενισχύοντας το στόλο των οχημάτων και προσλαμβάνοντας προσωπικό;
Κανείς προφανώς δεν εναντιώνεται και ούτε είναι ρνητικός στην κατασκευή γηπέδων τένις και μακάρι να κατασκευαστούν. Κανείς δεν εναντιώνεται στην κατασκευή γηπέδων τένις, μακάρι να κατασκευαστούν. Όμως επιβάλλεται να δίνονται προτεραιότητες. Γιατί να γίνονται μεγάλες διοργανώσεις τένις στην Αλεξανδρούπολη, όταν η πόλη θα είναι γεμάτη σκουπίδια που δεν γίνεται έγκαιρα η αποκομιδή τους, είναι…δώρο άδωρον.