Σύσκεψη αύριο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το “πράσινο σκουλήκι” στα βαμβάκια του Έβρου

Σύσκεψη κορυφής θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, στις 3 το μεσημέρι, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το γραφείο του νέου υπουργού Σταύρου Αραχωβίτη, για το θέμα με το “πράσινο σκουλήκι” στις βαμβακοκαλλιέργειες του Έβρου.

Στη σύσκεψη αναμένεται να πάρουν μέρος ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Α-Μ-Θ Κώστας Βενετίδης, οι δήμαρχοι Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, Διδυμοτείχου Παρασκευτάς Πατσουρίδης και Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, ενώ είναι πιθανό να παραστεί και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Επίσης θα συμμετέχουν οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, που “‘εκλεισε”και τη συνάντηση, Γιώργος Καίσας και Δημήτρης Ρίζος. Θα ενημερώσουν τον κ.Αραχωβίτη για την τεράστια καταστροφή που έχει συντελεστεί σε ολόκληρο τον Έβρο από το “πράσινο σκουλήκι”, αλλά και τα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι αγρότες του νομού μας και θα ζητήσουν συγκεκριμένα μέτρα και δεσμεύσεις για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος τους.

Η συγκεκριμένη συνάντηση, είναι το αποτέλεσμα της σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί πριν από καιρό στην Ορεστιάδα, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και εξετάστηκε η τραγική “εικόνα” και κατάσταση ιδιαίτερα στον βόρειο Έβρο, με τη νέα καταστροφή από το “πράσινο σκουλήκι” της βαμβακοκαλλιέργειας.