ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Μέτιος, οι “αντάρτες” της Περιφέρειας, ο γρίφος Ρούφος και το… δαχτυλίδι Μαυρίδη

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Μέτιος, οι “αντάρτες” της Περιφέρειας, ο γρίφος Ρούφος και το… δαχτυλίδι Μαυρίδη

Λέω να ασχοληθώ σήμερα με τις εξελίξεις, τις ζυμώσεις και τα όσα ακούγονται για τις επόμενες δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019, αφού το θέμα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ποιός θα πάρει το χρίσμα απ’ τη Νέα Δημοκρατία, φαίνεται να έχει τελειώσει.

Ο νυν Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος έχει ήδη “κλειδώσει” και απλά μένει η τυπική ανακοίνωση του. Γιατί μπορεί χθες στην Άρτα ο Πρόεδρος της Ν.Δ να ανακοίνωσε μόνο τα ονόματα πέντε νυν Περιφερειαρχών, δηλαδή Τζιτζικώστα, Αγοραστό, Χριστιάνα Καλογήρου, Χατζηδιάκο και Καχριμάνη, αλλά το έκανε γιατί αυτοί εκλέχθηκαν στις προηγούμενες εκλογές.

Στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ δεν ήταν επικεφαλής το 2014 ο Μέτιος, αλλά ο συγχωρεμένος ο Γιώργος Παυλίδης και μετά το θάνατο αυτού εκλέχθηκε μέσα από την παράταξη του. Οι στενοί συνεργάτες όμως του κ.Μητσοτάκη έλεγαν χθες στους δημοσιογράφους, ότι ο Χρήστος Μέτιος θα είναι ο 6ος που θα ανακοινωθεί και οι άλλοι 7 για τις συνολικά 13 Περιφέρειες, στο επόμενο δεκαήμερο.

Θα υπάρξουν τελικά “αντάρτες”;

Άντε να γίνει κιαι αυτό επίσημα, ώστε να δούμε ποιοί από όσους… απειλούν πως θα κατεβάσουν “αντάρτικο” ψηφοδέλτιο κόντρα στην επίσημη επιλογή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα το κάνουν. Τί θα κάνει δηλαδή ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, που πέρα απ’ το νομό του είναι ανύπαρκτος και… δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του όπως λέμε και στην καθομιλουμένη.

Να δούμε λοιπόν αν θα βρει άτομα να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο. Γιατί κάτι δακρύβρεχτες αναρυτήσεις στον προσωπική του λογαριασμό στο facebook που θυμίζουν… Μάρθα Βούρτση, δείχνουν πως ζορίζεται αρκετά και κάποιους που υπολόγιζε να είναι μαζί του, μάλλον του γύρισαν την πλάτη. Το ίδιο ισχύει και για τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, που ούτε αυτός, όπως και ο Ζαγναφέρης, έχουν την παραμικρή… δυναμική.

Να δούμε τί θα κάνει και ο φίλος μου (άσχετα αν τον στενοχώρησα τελευταία) Χριστόδουλος Τοψίδης. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου αλλά και όλων των Περιφερειακών Επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ, μπορεί να λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιός θα πάρει το επίσημο χρίσμα και έχει προχωρήσει τις συζητήσεις για να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, αλλά σίγουρα σκέφτεται πως θα… ρισκάρει πολλά πράγματα σε μια τέτοια περίπτωση.

Και φυσικά ποιά στάση θα κρατήσει και ο άλλος φίλος μου, ο Δημήτρης Πέτροβιτς. Καλά τα δημοσιεύματα των Αθηναίων συναδέρφων του σε διάφορα έντυπα, τα οποία βέβαια αναπαράγουν όσα γράφουμε εμείς στα τοπικά σάιτ, όμως για να πας κόντρα στην επίσημη επιλογή του κόμματος, είναι μεγάλο ρίσκο. Κι ο Πέτροβιτς δεν δείχνει ότι θα το αναλάβει. Αλλιώς θα το είχε κάνει εδώ και αρκετό καιρό.

Πήγαν όλοι τους στον Σαμαρά

Οι περισσότεροι πάντως απ’ τους προαναφερθέντες, ήταν την Κυριακή στην Καβάλα. Εκεί όπου βρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και μίλησε επ’ ευκαιρία της έκθεσης. Είδα Μέτιο, Πέτροβιτς, Τοψίδη, Μαρκόπουλο, αλλά και πολλούς ακόμα. Μόνο που ο πρώην Πρωθυπουργός δεν πιστεύω ότι θα ανακατευτεί με τον υποψήφιο του κόμματος στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Να τον ενδιαφέρει η Πελοππόνησος λόγω καταγωγής και πολύ είναι.

Εδώ δεν είναι σίγουρο αν μπορέσουν να είναι υποψήφιοι για τις εθνικές εκλογές κάποιοι δικοί του άνθρωποι στην περιοχή μας.  Άντε να τελειώνουμε λοιπόν, για να δούμε ποιοί τελικά θα αποδειχθούν… μάγκες ή γατάκια. Γιατί όσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ να έρχεται πρώτη και θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση, θα πρέπει να σκεφθούν τον ρόλο τους την… επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών. Πηγαίνοντας κόντρα στις Περιφερειακές εκλογές, μπαίνουν αυτόματα στην “μαύρη λίστα” του Αυγενάκη, του Νέζη, του Δημητριάδη και… κλείνουν πόρτες.

Γρίφος ο Ρούφος στην Αλεξανδρούπολη

Στα δημοτικά πράγματα της Αλεξανδρούπολης τώρα, ο Φραγκούλης Δούκας ζήτησε στήριξη απ’ το ΚΙΝ.ΑΛ και παράλληλα περιμένει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η Metron Analycis, ώστε να αποφασίσει αν τελικά θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο και θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Πόνταρε στην υποστήριξη του πρώην δημάρχου Γιώργου Αλεξανδρή, αλλά αυτός τον “άδειασε” με το γνωστό SMS που έστειλε σε φίλους και γνωστούς και παρουσίασε το Evros-news.gr. Επιμένει πως θα θέσει υποψηφιότητα, έχει ήδη γραφείο στο κέντρο της πόλης και βλέπει κόσμο, αλλά δεν αποκλείεται τελικά να συστρατευθεί με κάποιον άλλον.

Εκείνος που αποτελεί… γρίφο, είναι ο Βαγγέλης Ρούφος. Κάποια στιγμή εκδήλωσε την πρόθεση να είναι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά θέλει να πάρει το χρίσμα από τη Ν.Δ και να έχει την επίσημη στήριξη της, κάτι που θεωρείται δύσκολο αν όχι αδύνατο να το κάνει το κόμμα. Γιατί υπάρχουν απ’ τον ίδιο χώρο άλλοι δυο υποψήφιοι, που ήδη έχουν δηλώσει πως θα διεκδικήσουν τον δήμο.

Ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος πλέον δεν χάνει κομματική για κομματική εκδήλωση, άσχετα αν λέει πολλά και διάφορα εναντίον του Μητσοτάκη, του Χατζηδάκη, του Άδωνη και άλλων. Λαμπάκης είναι αυτός, η… κωλοτούμπα είναι καθημερινότητα του, οπότε άλλαξε τώρα άποψη. Υπάρχει και ο Βαγγέλης Μυτιληνός, που επίσης προέρχεται απ’ τον κεντροδεξιό χώρο και κάνει όπως βλέπω αθόρυβες αλλά ουσιαστικές κινήσεις.

Συναντήσεις, συζητήσεις και κινήσεις κάνει βέβαια και ο Ρούφος. Φαίνεται να τον στηρίζουν στελέχη της πρώην ΝΟΔΕ του κόμματος, ενώ μαθαίνω ότι λέει γι’ αυτόν πολύ καλά λόγια μέχρι και ο… Λάκης ο Κιτσικίδης.  Ο συγκεκριμένος βέβαια δεν έχει πρόβλημα να κάνει συνέχεια… στροφές και να αλλάζει θέσεις και απόψεις, για πρόσωπα και πράγματα. Έχει υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις του και πιστεύει πως μπορεί να ελέγχει τα πράγματα.

Μην εκπλαγείτε αν τον δείτε να στηρίζει τελικά τον…Βαγγέλη Λαμπάκη, άσχετα αν παλαιότερα τον έβριζε, γιατί όπως έλεγε, ο νυν δήμαρχος  ήθελε να… κλείσει φυλακή αυτόν και άλλους απ’ την εποχή της δημαρχίας Αλεξανδρή.  Να προσέχει μόνο ο Κιτσικίδης, γιατί τώρα που φθινοπώριασε και άρχισαν οι βροχές, για να κάνεις ακίνδυνες στροφές πρέπει να έχεις και καλά… λάστιχα.

Και αν είναι μάλιστα και ακριβοπληρωμένα, ακόμα καλύτερα. Κάνεις στροφή ακόμα και επιτόπου. 360 μοίρες που λέει και ο Τσίπρας. Θυμηθηκα τα λάστιχα γιατί θέλω να αλλάξω στο παλιοSKODA Fabia που έχω και τελευταία… ψάχνω πολύ καλά πληροφορίες για τα λάστιχα. Προσφέρθηκαν και πολλοί φίλοι απ’ την Αλεξανδρούπολη να με βοηθήσουν σε αυτό και μου έφεραν τρεις σακούλες έγγραφα. Με πολλά και ενδιαφέροντα για κάποια ιδιαίτερα… λάστιχα.

Θυμήθηκαν τη Νίψα μετά από 8 χρόνια

Παρασύρθηκα όμως και ξέχασα τον Βαγγέλη τον Ρούφο. Εμένα από πουθενά δεν μου βγαίνει πως μπορεί τελικά να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο και να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος. Αλλά ποτέ μην λες ποτέ, γιατί όλα μπορεί να συμβούν στο τέλος. Το σίγουρο είναι πως με τις κινήσεις που έγιναν, κάποια εντελώς ξεχασμένα χωριά του δήμου είδαν επιτέλους… φως. Μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Στη Νίψα για παράδειγμα, εδώ και 8 χρόνια η δημοτική αρχή Λαμπάκη ήταν ανύπαρκτη και εξαφανισμένη. Τώρα ξεαφνικά εμφανίστηκε και άρχισε να καθαρίζει ρέματα και άλλα μέρη, ενώ βάζουν και λάμπες LED. Μέχρι και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης που κατάγεται από εκεί και είναι ζήτημα αν πήγε όλα αυτά τα χρόνια δυο-τρεις φορές, τώρα τον είδαν οι συγχωριανοί του.

Η εξήγηση των ίδιων είναι πως ανέλαβε να φτιάξει το ψηφοδέλτιο του χωριού για την παράταξη Λαμπάκη και… μαρκάρει στενά τον ανηψιό του, τον Άνθιμο που έχει και το καφενείο με το όνομα του χωριού στην Αλεξανδρούπολη και αποτελεί στέκι πολλών ασχολούμενων με τα κοινά, να είναι υποψήφιος. Αυτός βέβαια ούτε ήθελε να ακούει για την σημερινή δημοτική αρχή. Έτσι μου λένε πως έλεγε μέχρι τώρα. Αν θα συνεχίσει να το κάνει ή αν θα… ενδώσει δεν το γνωρίζω.

Τον έπιασε ο… πόνος για τον Ζαμπούκη

Ύστερα υπάρχει και ο Γιάννης Ζαμπούκης. Τί θα κάνει τελικά ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου; Ακούγεται το όνομα του, γράφτηκαν κάποια λίγα πράγματα, εμείς από το Evros-news.gr αναφέραμε πως  θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά ο ίδιος δεν έχει μιλήσει ακόμα. Κι όχι τίποτα άλλο, αλλά να πάψει να έχει και αγωνία ο πρώην φίλος μου, ο Σταύρος Αποστολίδης, που σχολίαζε χθες από το ραδιόφωνο του διάφορα.

Ότι δηλαδή πριν ζητήσει την στήριξη των δημοτών της Αλεξανδρούπολης, ζήτησε την στήριξη του ΚΙΝΑΛ. Για τον Γιώργο Ντόλιο βέβαια, που όπως ξέρουμε ζήτησε την στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ πριν ζητήσει την στήριξη των πολιτών (ειδικά στις Φέρες ακούνε το όνομα του και ζητωκραυγάζουν μαθαίνω αλλά το θέμα είναι τί ζητωκραυγάζουν), δεν έχει προφανώς την ίδια αγωνία ο Αποστολίδης, για να περιμένουμε την ίδια δημόσια τοποθέτηση και το ίδιο σχόλιο του.

Ίσως γιατί γνωρίζει τις προθέσεις και τις απόψεις Ντόλιου πολύ καλά, μια και είναι γνωστό ότι έχουν άριστες σχέσεις και είχε προσληφθεί σύμβουλος του το  2014, όταν επί Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου έγινε υφυπουργός Εσωτερικών. Και τον προσέλαβε στο υπουργικό γραφείο. Όλα αυτά βέβαια έγιναν γνωστά από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όταν πλέον ως μετακλητός έφυγε απ’ το υπουργείο, αλλά ποιός τα θυμάται τώρα μετά από 4 χρόνια;

Εδώ κοντεύουμε να ξεχάσουμε τα πρόσφατα. Κι αναφέρομαι στα 12.800 ευρώ που εισέπραξε ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του STATUS radio Σταύρος Αποστολίδης από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για να προβάλλει τις δραστηριότητες του. Αλήθεια, εδώ και λίγο καιρό που ανέλαβε καινούργιος Πρύτανης στη θέση του Τουλουπίδη, δεν βλέπω καμιά αναφορά στο ΔΠΘ. Προφανώς δεν θα έχει πλέον δραστηριότητες.

Στηρίζει Μαυρίδη ο Καραγιάννης και περιμένει το… δαχτυλίδι

Στην Ορεστιάδα, το ΚΙΝ.ΑΛ ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν και ποιόν θα στηρίξει. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Καραγιάννης για παράδειγμα, που είναι γνωστό σε όλους ότι ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, δεν έχει και τόσα… κέφια τελευταία. Γιατί το βίντεο που δημοσιεύσαμε, με την απαράδεκτη και αποκρουστική επίθεση μέσα στη συνεδρίαση εναντίον της μέχρι πρόσφατα συναδέρφου του στην ίδια δημοτική παράταξη Αναστασίας Γκαϊδατζή, δημιούργησε πολύ άσχημες εντυπώσεις εναντίον του.

Μαθαίνω πάντως από “συντρόφους” του, ότι πήρε μέρος στις δημαρχιακές συζητήσεις που έκαναν τα μέλη του ΚΙΝ.ΑΛ και μάλιστα του πρότειναν να τεθεί επικεφαλής ψηφοδελτίου για να διεκδικήσει τον δήμο Ορεστιάδας.  Αυτός όμως αρνήθηκε, γιατί όπως τους είπε έχει συμφωνήσει με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη να τον στηρίξει για να επανεκλεγεί και στη συνέχεια θα πάρει το… δαχτυλίδι της διαδοχής στην δημοτική του παράταξη.

Πως το είχε δώσει κάποτε ο Σημίτης στον Γιωργάκη Παπανδρέου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Σίγουρα τα θυμάται αυτά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ορεστιάδας, ως γνήσιος Πασόκος. Μάλιστα στην ίδια συγκέντρωση των “συντρόφων” του στο ΚΙΝ.ΑΛ όπως λέγεται πλέον, τους ζήτησε να τον στηρίξουν ώστε να πάρει πάρα πολλούς ψήφους και να δείξει… δυναμική επόμενου υποψήφιου δημάρχου.

Κάνει ανοίγματα στον… μεσαίο χώρο

Μια και αναφέρθηκα στον Καραγιάννη, κάτι… σατανικές συμπτώσεις που υμβαίνουν καμιά φορά. Είδα μια φωτογραφία που ανέβασε μαζί του ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος, τον οποίο οι πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν ξέρω βέβαια πόσο καλό του κάνει αυτό, μετά την “εμφάνιση” του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου στην συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης, αλλά μικρός είναι ακόμα, θα μάθει.

Λέτε να τον “παραμύθιασε” πως θα ψήσει φίλους και γνωστούς του απ’ το ΚΙΝ.ΑΛ να τον ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, επιλέγοντας φυσικά τη Ν.Δ; Μπα, κάτι τέτοια δεν τα… χάφτει ο Δερμεντζόπουλος, που η θητεία του στα κορυφαία κλιμάκια της ΟΝΝΕΔ τον έχει κάνει έμπειρο σε παρόμοια θέματα τουλάχιστον. Μάλλον για να την… σπάσουν σε μένα, επειδή είχα αναρτήσει την ίδια ημέρα το θέμα με την αήθη “επίθεση” Καραγιάννη στην Αναστασία Γκαϊδατζή, το έκαναν.

Στον ίδιο κομματικό χώρο, το ΚΙΝ.ΑΛ, ανήκει κα η άλλη… συμπάθεια μου, ο επίσης Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αλλά της Αλεξανδρούπολης, ο Κώστας Γκοτσίδης, με τον οποίο επίσης φωτογραφήθηκε ο νεαρός Δερμεντζόπουλος. Και πάλι μετά από δική μου αναφορά στην επιτομή του Dress code και το ιδανικό fashio icon. Η παρέα με αυτόν τουλάχιστον μπορεί να τον βοηθήσει να ντύνεται στην… τρίχα, όπως ο Γκοτσίδης και να είναι άψογος εμφανισιακά. Πέρα απ’ τους λόγους συγγένειας που υπάρχουν.

Τόση διαφήμιση μιλάμε που έχω κάνει στον Γκοτσίδη, ούτε το σύστημα των γνωστών ΜΜΕ που στηρίζει Λαμπάκη δεν την έχει κάνει. Χαλάλι του όμως, γιατί είναι ομορφόπαιδο. Άλλη μια εξήγηση πάντως γι’ αυτή την φωτογραφία, είναι ότι ο νεαρός πολιτικός υλοποιεί την εντολή του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη για ανοίγματα στον μεσαίο χώρο.

Αλλά και το πολύ απλό, ότι είναι φυσικό νέοι άνθρωποι να είναι φίλοι και να κάνουν παρέα. Θα καθίσουν να ασχολούνται με τα “κολλήματα” και τα κόμπλεξ του κάθε… Ναρκαλιευτή και των δυο-τριών που τον διαβάζουν.  Σιγά μην μου δώσουν αναφορά και για τις παρέες τους.

Άρχισε να ακούγεται το όνομα του Βαφειάδη

Να πάμε όμως και στο Διδυμότειχο, όπ0υ ως τώρα έχουμε τρεις σίγουρους ότι θα κατεβάσουν συνδυασμό για να διεκδικήσουν την δημαρχία. Βάγια Καραφείζη, Χρήστο Τοκαμάνη (με τον ίδιο επικεφαλής ή άλλον της παράταξης) και Θόδωρο Σκίνδρη. Αν και ο τελευταίος άρχισε πλέον να δηλώνει πως δεν αποκλείεται να συστρατευθεί με άλλους. Τις τελευταίες ημέρες όμως ακούγεται και ένα ακόμα όνομα

Αυτό του γιατρού Κώστα Βαφειάδη, επικεφαλής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και ενός εκ των πρωτεργατών των κινητοποιήσεων πέρυσι για την Αυτονόμηση του Νοσοκομείου. Μιυ λένε φίλοι και γνωστοί του οι οποίοι τον προτρέπουν να βγει μπροστά, πως δεν το αποκλείει. Δεν ξέρω αν κάνει κινήσεις, συζητήσεις και συναντήσεις, αλλά είναι γνωστό πως πάντα ενδιαφέρεται για τα κοινά.

Φυσικά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης και μάλιστα γερά… αρματωμένος στην “μάχη” και της πρώτης αλλά κυρίως της δεύτερης (αν χρειαστεί) Κυριακής. Με καινούργιους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους εννοώ και μην πάει το μυαλό σας σε τίποτα πονηρό.

Γιατί κάποιοι από όσους ήταν μαζί του το 2014 είτε τον εγκατέλειψαν, είτε κουράστηκαν και δεν θα ασχοληθούν. Κάτι μου λέει πως δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτούς, αλλά θα… σκάσουν και μια-δυο ακόμα περιπτώσεις. Πόσοι θα φτάσουν ως τον Μάιο, δεν μπορώ να το ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι ακόμα δεν μπήκε το…νερό στ’ αυλάκι για τις οριστικές υποψηφιότητες στην πόλη. Νερό; Άκου τί έγραψα ο άνθρωπος. Μα αναφέρονται σε το νερό στο τόσο ταλαιπωρημένο απ’ το θέμα αυτό Διδυμότειχο;

Όσο για το σύνθημα “όποιος θέλει νερό στη βρύση … να ψηφίσει”, ισχύει πιστεύω ακόμα. Όχι όμως γι’ αυτόν που το “εμπνεύστηκε” ένα φιλαράκι μου που είναι φοβερός σε κάτι τέτοιοα επικοινωνιακά, αλλά για κάποιον που το επίθετο του επίσης “κουμπώνει” με το συγκεκριμένο σύνθημα. Αρκεί να πάψει να είναι διστακτικός και κυρίως να μην τον προβληματίζουν τα “άρματα” του Παρασκευά. Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι εννοώ….

Ο… Ναρκαλιευτής