Ορεστιάδα: Η απογοητευτική παρουσία ματαίωσε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών

Ορεστιάδα: Η απογοητευτική παρουσία ματαίωσε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών

Παταγώδη αποτυχία για την προειδοποιητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών που είχε προγραμματίσει για σήμερα Τρίτη 9 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “ Η Ενότητα”.

Ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και επειδή δεν ξεπερνούσαν τους 20 οι αγρότες που βρέθηκαν στην πλατεία της Ορεστιάδας, ματαιώθηκε η συγκεκριμένη συγκέντρωση που είχε ως αιτήματα την εξόφληση των τευτλοπαραγωγών από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, την κάλυψη των απωλειών στη φετινή παραγωγή βάμβακος λόγω του “πράσινου σκουληκιού” και των σιτηρών λόγω ανομβρίας αλλά και πλημμυρών, αλλά και διεκδικήσεις για μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής και κατώτατες εγγυημένες τιμές.

Δεν ξέρουμε αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι αυτή την στιγμή είχε προγραμματιστεί η συνάντηση που έχουν οι θεσμικοί φορείς του Έβρου και της Περιφέρειας στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη και κάποιοι περίμεναν αν θα προκύψει κάτι ουσιαστικό από αυτήν. Όπως όμως φαίνεται ξεκάθαρα και απ’ τις φωτογραφίες μας, αυτή η προειδοποιητική συγκέντρωση απέτυχε.