ΣΟΚ: Έτοιμοι να περάσουν στον Έβρο 500.000 Αφγανοί,  λόγω.. χαλάρωσης των Τούρκων

ΣΟΚ: Έτοιμοι να περάσουν στον Έβρο 500.000 Αφγανοί, λόγω.. χαλάρωσης των Τούρκων

Σοκ και έντονο προβληματισμό για το νομό Έβρου και την Ελλάδα γενικότερα, δημιουργεί το σημερινό βασικό θέμα της εφημερίδας “Καθημερινή”, η οποία αναφέρει ότι 500.00 Αφγανοί έχουν βρεθεί στην Τουρκία από το Ιράκ και το Ιράν και ετοιμάζονται να περάσουν στην περιοχή μας απ’ τον ποταμό Έβρο, λόγω… χαλάρωσης των μέτρων επιτήρησης απ’ την τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που έχει τίτλο: Η Τουρκία “άνοιξε” τον Έβρο, η ελληνική Κυβέρνηση έχει προβεί ήδη σε διαβήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την Τουρκία για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα, γιατί διαπίστωσε χαλάρωση των μέτρων επιτήρησης των περασμάτων προσφύγων και λαθρομεταναστών απ’ την απέναντι πλευρά του ποταμού Έβρου. Όπως επίσης αναφέρει η εφημερίδα, εκπρόσωπος της Ε.Ε μετέβη στην Άγκυρα προκειμένου να θέσει το θέμα αυτό στις τουρκικές αρχές.

Αναφέρεται επίσης, πως τα χερσαία σύνορα του Έβρου έχουν γίνει προνομιακό πεδίο δράσης των διακινητών λαθρομεταναστών και προσφύγων, κάτι που το ζουν βέβαια οι κάτοικοι του νομού μας καθημερινά, ενώ μόνο τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου έχουν συλληφθεί 30 διακινητές. Κυκλώματα Βούλγαρων, Σκοπιανών, Αλβανών και άλλων εθνικοτήτων διακινητών, καταφέρνουν με διάφορους τρόπους να μεταφέρουν παράνομα τους εκατοντάδες που περνούν καθημερινά, προς το εσωτερικό της χώρας.

Χαρακτηριστική επίσης είναι η αναφορά, πως στην Κυβέρνηση προκαλεί πρόσθετη ανησυχία η πληροφορία για τις 500.000 Αφγανούς που μετακινήθηκαν από Ιράν, Ιράκ στην Τουρκία και κατευθύνονται προς την περιοχή της Αδριανούπολης, ώστε να περάσουν στον Έβρο.