Έτοιμος να ανακοινώσει υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης δηλώνει στους φίλους του και ο Τοψίδης

Έτοιμος να ανακοινώσει υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης δηλώνει στους φίλους του και ο Τοψίδης

Η επίσημη ανακοίνωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, για τους 6 νυν Περιφερειάρχες που θα στηρίξει το κόμμα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου 2019, ανάμεσα τους και τον Χρήστο Μέτιο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, φαίνεται να άνοιξε τους “ασκούς του αιόλου” στην περιοχή μας. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, σχεδόν αμέσως… έτρεξε να ανακοινώσει ότι θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης, για να μην τον προλάβει κάποιος άλλος απ’ τον χώρο της Ν.Δ και κάνει το ίδιο. Το αστείο είναι ότι στην ανακοίνωση του αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: “αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας αξιόλογης και ικανής ομάδας, ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης”. Τόσο καιρό ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης περίμενε μήπως γίνει το… θαύμα και πάρει αυτός το χρίσμα από τη Ν.Δ και τώρα που αυτό πήγε στον Μέτιο, μιλάει για ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη ομάδα. Πολύ θα ήθελε φυσικά να είναι και εξαρτημένος και κηδεμονευόμενος απ” το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τοψίδης σε φίλους του: “Προχωράω κανονικά

και θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος”

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου αλλά και επικεφαλής τν Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, έλεγε χθες βράδυ στους φίλους του οι οποίοι μιλούσαν μαζί του μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ότι ισχύει η απόφαση του να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης. “Προχωράω κανονικά και θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος”, ήταν η χαρακτηριστική του φράση, αν και ο ίδιος ήλπιζε ως την τελευταία στιγμή πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του μπορεί να έδιναν σε αυτόν το χρίσμα της Ν.Δ.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που υποστηρίζουν πως δεν θα κάνει τελικά το βήμα αυτό και να είναι “αντάρτης” κόντρα στην επιλογή της Ν.Δ, γιατί δεν θα ήθελε να πάει κόντρα στον Πρόεδρο της για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Είναι σίγουρα μια αρκετά δύσκολη απόφαση, αφού θα πρέπει να… ζυγίσει πολλά. Με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι πρώτο στις προτιμήσεις του κόσμου και να θεωρείται η επόμενη Κυβέρνηση, σίγουρα το σκέφτεται αν θα βρεθεί απέναντι στον επίσημο υποψήφιο του.

Πότε πάντως θα ανακοινώσει την οριστική του απόφαση είναι ρίσκο να το πει κάποιος, αφού εδώ και τρεις μήνες όλο διαβεβαίωνε πως θα αποφασίσει από στιγμή σε στιγμή και φτάσαμε μέσα Οκτωβρίου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*