Αλεξανδρούπολη: Υπογράφεται και ξεκινάει το έργο που θα εξασφαλίσει επάρκεια νερού. Απαράδεκτο… φάουλ Ουζουνίδη

Αλεξανδρούπολη: Υπογράφεται και ξεκινάει το έργο που θα εξασφαλίσει επάρκεια νερού. Απαράδεκτο… φάουλ Ουζουνίδη

Υπογράφεται σήμερα η σύμβαση και ξεκινάει το έργο Εγκατάστασης Συστήματος Αύξησης Χωρητικότητας Ταμιευτήρα Φράγματος Διποτάμου – Αισύμης, με το οποίο εξασφαλίζεται η επάρκεια νερού για τον δήμο Αλεξανδρούπολης για τα επόμενα χρόνια. 

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης, θα δώσει συνέντευξη τύπου στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της, στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την «Προμήθεια – Εγκατάσταση Συστήματος Αύξησης Χωρητικότητας Ταμιευτήρα Φράγματος Διποτάμου – Αισύμης Αλεξανδρούπολης», συνολικού ποσού 874.200 ευρώ. Θα την υπογράψουν εκ μέρους της ΔΕΥΑΑ ο Πρόεδρος της Γιώργος Ουζουνίδης και ο Franck Del Rey, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της εταιρείας HYDROPLUS με έδρα την Γαλλία που κέρδισε και τον σχετικό διαγωνισμό.

-Η ξένη εταιρεία «HYDROPLUS», ανάδοχος του έργου στον Ταμιευτήρα Φράγματος Αισύμης με χρηματοδότηση Coca Cola

Το έργο αφορά την προμήθεια συστήματος για την ανύψωση του ταμιευτήρα κατά 1,60 μέτρα και την αύξηση της χωρητικότητας του κατά 1.700.000 κυβικά. Με την ολοκλήρωση του έργου και την αύξηση της χωρητικότητας του υδροταμιευτήρα, η πόλη της Αλεξανδρούπολης και η ΔΕ Τραϊανούπολης δεν θα έχει πλέον πρόβλημα ποσοτικής επάρκειας νερού, σαν επίδραση της κλιματικής αλλαγής, ενώ παράλληλα θα μπορούν να σχεδιασθούν έργα μεταφοράς επαρκούς ποσότητας νερού και προς τους οικισμούς Μάκρης- Δικέλλων- Μεσημβρίας, καθώς και προς τους οικισμούς της ΔΕ Φερών.

Απαράδεκτη ενέργεια να μην κληθεί ο πρώην Πρόεδρος

της ΔΕΥΑΑ Βαγγέλης Μυτιληνός, στον οποίο οφείλεται το έργο

Το κόστος του έργου θα καλυφθεί από την δωρεά που έχει γίνει προς την ΔΕΥΑΑ από την αστική μη κερδοσκοπική κοινωφελή εταιρεία με την επωνυμία «Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη» (“MIO/ECSDE”) στα πλαίσια του προγράμματος «Νερό στην πόλη», που υλοποιεί ο Οργανισμός Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med). Πρόκειται για θυγατρική εταιρεία της πολυεθνικής Coca Cola, θέμα το οποίο το Evros-news.gr είχε αναδείξει με απανωτά δημοσιεύματα και μάλιστα άσκησε πολύ σκληρή κριτική στον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Βαγγέλη Μυτιληνό.

-Υπογράφηκε στην Αθήνα η δωρεά των 886.600 ευρώ προς την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης

Γι’ αυτό και θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΣ εκ μέρους του νυν Προέδρου Γιώργου Ουζουνίδη, αλλά και του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, το γεγονός ότι δεν κλήθηκε να παραστεί, τιμήν ένεκεν, στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης και την συνέντευξη Τύπου. Αυτό τουλάχιστον ίσχυε ως χθες αργά το βράδυ. Γιατί αυτός είναι που ουσιαστικά ολοκλήρωσε το συγκεκριμένο έργο, για το οποίο τώρα ο κ.Ουζουνίδης θα πάρει την… δόξα αλλά και παράλληλα πανηγυρίζει ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα ύδρευσης της Αλεξανδρούπολης για πολλά χρόνια. Στον Μυτιληνό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και το λέμε εμείς ως Evros-news.gr που τον… ξεσκίσαμε κυριολεκτικά στην αυστηρή κριτική. Επειδή αποστασιοποιήθηκε δηλαδή από την δημοτική παράταξη Λαμπάκη και θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος, “σβήνουν” την μεγάλη του συνεισφορά στο συγκεκριμένο έργο; Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή να διορθωθεί.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*