Συναγερμός στην αστυνομία απ’ την φρικιαστική σφαγή των 3 γυναικών. Τα σενάρια για τους δράστες

Συναγερμός στην αστυνομία απ’ την φρικιαστική σφαγή των 3 γυναικών. Τα σενάρια για τους δράστες

Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλο το νομό Έβρου, μετά το φρικιαστικό έγκλημα που ανακαλύφθηκε στο χωριό Πραγγί, με τον σφαγιασμό απ’ τον λαιμό τριών γυναικών ασιατικής καταγωγής, πιθανότατα μιας μητέρας με τις κόρες της.

Η κινητοποίηση ήταν τεράστια στην περιοχή, αποκλείστηκε μια μεγάλη έκταση γύρω απ’ το σημείο όπου βρέθηκαν σφαγμένες, ενώ βρέθηκε επιτόπου ο Αστυνομικός Διευθυντής  Ορεστιάδας Πασχάλης Συριτούδης για να συντονίσει την επιχείρηση. Στην ΕΛΑΣ, με δεδομένο ότι οι πρώτες εκτιμήσεις του Ιατροδφικαστή Παύλου Παυλίδη που εξέτασε τις τρεις σορούς, αναφέρουν ότι το έγκλημα διαπράχθηκε πριν από τρεις με τέσσερις ημέρες, άρχισαν τις υποθέσεις και τα πιθανά σενάρια για τον δράστη ή αυτό που είναι και το πιο πιθανό τους δράστες, μια και ένας δεν θα μπορούσε εύκολα μόνος του να κάνει κάτι τέτοιο, ώστε να κινηθούν και ανάλογα οι έρευνες.

Το γεγονός ότι δεν βρέθηκε επάνω στις τρεις άτυχες γυναίκες, που ήταν παράνομοι μετανάστες, κανένα έγγραφο για την ταυτότητα τους, σημαίνει ότι το πιο πιθανό είναι να τα πήραν αυτοί που τις έσφαξαν ώστε να δυσκολέψουν τις έρευνες. Αν και σε παρόμοιες περιπτώσεις όλα τα ενδεχόμενα αφήνονται ανοιχτά, αυτό που έχει σχεδόν αποκλειστεί, είναι να υπάρχει ανάμιξη κάποιου ντόποιου σε αυτό το πρωτοφανούς διάστασης και αγριότητας έγκλημα.

Μια άλλη περίπτωση, είναι οι δράστες να ήταν διακινητές που έφεραν τις γυναίκες στην ελλνηνική όχθη και εκεί για λόγους διαφωνίας στο χρηματικό ποσό ή κάτι άλλο, τις έσφαξαν, πήραν τα έγγραφα που είχαν μαζί τους και επέστρεψαν στην Τουρκία.

Η τρίτη υπόθεση, που ανησυχεί και περισσότερο την αστυνομία, είναι οι δράστες να ήταν επίσης παράνομοι μετανάστες, για άγνωστο λόγο να έσφαξαν τις τρεις γυναίκες και να κατάφεραν να φύγουν από τον Έβρο πηγαίνοντας στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για αδίστακτους δράστες, οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Υπάρχει επίσης και η σκέψη να πρόκειται για επικίνδυνους… τζιχαντιστές, λόγω του φρικιαστικού και πανομοιότυπου τρόπου που έσφαξαν τα θύματα, τους έκοψαν δηλαδή με μαχαίρι τον λαιμό.

Αν και υπήρξαν κάποιες αρχικές πληροφορίες για παρουσία κλιμακίου της ΕΥΠ στον τόπο που βρέθηκαν οι τρεις γυναίκες νεκρές και μάλιστα απ’ την Θεσσαλονίκη, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Απλά, κάποιοι είδαν άγνωστους αστυνομικούς με πολιτικά να εξετάζουν με προσοχή τις σορούς και το σκέφθηκαν, αλλά πρόκειται για το ειδικό κλιμάκιο απ’ την Κομοτηνή που πήρε αποτυπώματα, μήπως βρεθεί κάτι που να ρίξει φως στις έρευνες που θα ακολουθήσουν για τους δράστες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*