Π.Σιανκούρης: Θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας. Κανένα κώλυμα απ΄την παλαιότερη καταδίκη του

Π.Σιανκούρης: Θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας. Κανένα κώλυμα απ΄την παλαιότερη καταδίκη του

Οι διεργασίες και η κινητικότητα για τις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019 έχουν ξεκινήσει ήδη στον δήμο Ορεστιάδας και παράλληλα με την Μαρία Γκουγκουσκίδου που ανακοίνωσε χθες επίσημα την υποψηφιότητα της για δήμαρχος, πραγματοποίησε συγκέντρωση φίλων του και ο Παναγιώτης Σιανκούρης.

Ο πρώην δήμαρχος Νέας Βύσσας, εξέφρασε την πρόθεση να δημιουργήσει συνδυασμό και να διεκδικήσει την εκλογή του στη θέση του δημάρχου, αφού πλέον δεν υπάρχει το παραμικρό κώλυμα από την καταδίκη του πριν περίπου 5 χρόνια απ’ το Τριμελές Εφετείο Θράκης. Πρόκειται για την υπόθεση των δημοτικών εκλογών του 2006 στο δήμο Βύσσας και τις συναλλαγές που είχε κάνει στο παρασκήνιο πριν την δεύτερη Κυριακή των εκλογών και συνιστούσαν παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Το επισημαίνουμε, γιατί ο ίδιος είπε χθες  πως αθωώθηκε, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού η απόφαση του Εφετείου Θράκης, με ημερομηνία έκδοσης 7/11/2013, έκρινε ένοχο τον Παναγιώτη Σιανκούρη, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, επιβάλλοντας παράλληλα στέρηση αξιωμάτων και θέσεων για ένα έτος. Αυτή η απαγόρευση  έπαψε να ισχύει το 2014, όταν δηλαδή είχαν γίνει οι προηγούμενες εκλογές στις οποίες όμως δεν έθεσε υποψηφιότητα.

Η δίωξη είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα από την εισαγγελία της Ορεστιάδας, μετά από διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε, με αφορμή τα όσα κατατέθηκαν στο αστικό δικαστήριο, που είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2009, στη διάρκεια του οποίου ο δήμαρχος Βύσσας Παναγιώτης Σιανκούρης, που είχε εκλεγεί με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, είχε παραδεχτεί δημόσια πως είχε υπάρξει «συναλλαγή» μεταξύ του ιδίου και της τότε επικεφαλής συνδυασμού που είχε αποκλειστεί από το δεύτερο γύρο των εκλογών, προκειμένου να τον «στηρίξει» στην επαναληπτική εκλογική διαδικασία.

Από την στιγμή λοιπόν που δεν υπάρχει κανένα νομικό κώλυμα, ο κ.Σιαγκούρης σκέφεται το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις εκλογές του επόμενου Μαίου για τον δήμο Ορεστιάδας. Στην χθεσινή του συγκέντρωση πάντως, εκτός από τους γνωστούς και φίλους του υπήρχε και θεσμική παρουσία νυν δημοτικών συμβούλων του δήμου Ορεστιάδας, που είχαν προσκληθεί και πήγαν να τον ακούσουν. Όπως της ανεξάρτητης πλέον Αναστασίας Γκαϊδατζή που αποχώρησε απ΄την παράταξη Μαυρίδη αλλά και του κ.Τσάμογλου απ’ την παράταξη “Ορεστιάδα είναι στο χέρι μας”, οι οποίοι φυσικά δεν σημαίνει πως στηρίζουν ή θα είναι μαζί του σε πιθανή υποψηφιότητα.

 

5 Σχόλια

  1. Θα παρακαλούσα πολύ να μην γράφονται ανακρίβειες και πράγματα που δεν ισχύουν.Και να αναφέρονται όλα τα ονόματα και όχι μόνο επιλεκτικά.Φτανει πια με την παραπληροφόρηση και την χειραγώγηση των μέσων.

  2. Δεν αναφέρεστε ονομαστικά με ποιον είχε δικαστική διαμάχη ο κύριος Σιανκουρης και εν τέλει τι αποδείχτηκε πανηγυρικά στα δικαστήρια.Θα σας παρακαλούσα να το ερευνήσετε λιγάκι παραπάνω.Και τέλος ο κυριος Σιανκουρης δεν πήρε ποτέ το χρισμα του ΠΑΣΟΚ σαν υποψήφιος δήμαρχος αλλά ήταν εντελώς υπερκομματικος και ανεξάρτητος.Για να μπαίνουν κάποια πράγματα στην θέση τους και όχι να γράφονται ανακρίβειες και ψευδή μόνο και μόνο για να έχει ο κόσμος αρνητική άποψη για τον κύριο Σιανκουρη. Θα σας παρακαλούσα να γίνει διόρθωση στο άρθρο σας.Ευχαριστω πολυ

    • Εμείς αναφερθήκαμε στον κ.Σιανκούρη επειδή εξεδήλωσε την πρόθεση να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος και επειδή δεχθήκαμε ερωτήσεις για την παλαιότερη δικαστική του περιπέτεια, αν έχει δικαίωμα να το κάνει επειδή είχε καταδικαστεί. Γράψαμε λοιπόν ότι δεν έχει κανένα κώλυμα και ότι όντως είχε καταδικαστεί το 2013 με τις ποινές που αναφέραμε. Στα δικαστήρια τιμωρήθηκε με 18 μήνες με αναστολή και απαγόρευση ενασχόλησης ενός χρόνου με τα κοινά. Οι άλλοι, αν θέσουν υποψηφιότητα, τότε και θα αναφερθούμε. Που είναι οι ανακρίβεις κύριε μου και τα ψεύδη; Τί γνώμη θα σχηματίσει ο κόσμος είναι θέμα του καθενός. Πείτε μας αν γράψαμε κάτι λάθος ή είναι ψέματα. Ευχαριστώ

  3. Όπως σας είπα και πριν ποτέ δεν πήρε το χρίσμα από κανένα κόμμα με ότι αυτό συνεπάγεται αλλά αντιθέτως σαν υποψήφιος ήταν πάντα ανεξάρτητος.Αυτο ειδικά θα παρακαλούσα να διορθωθεί.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*