ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης: Δίνει 200.000 ευρώ για ν’ αγοράσει κανούργιο τζιπ για τον Πρόεδρο, ηλεκτρικό και άλλα 5 αυτοκίνητα

ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης: Δίνει 200.000 ευρώ για ν’ αγοράσει κανούργιο τζιπ για τον Πρόεδρο, ηλεκτρικό και άλλα 5 αυτοκίνητα

Το ποσό των 197.480 εωρώ μαζί με τον ΦΠΑ, αποφάσισε να διαθέσει η Δημοτική Επιχείρηση ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης της Αλεξανδρούπολης (ΔΕΥΑΑ), για την προμήθεια 7 καινούργιων αυτοκινήτων, που θα καλύψουν τις ανάγκες της επιχείρησης, αντικαθιστώντας παλαιότερα που μετά από πολύχρονη χρήση, είναι φυσικό να αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα.

Ανάμεσα στα αυτοκίνητα αυτά, είναι μάλιστα και ένα επιβατικό αυτοκίνητο τύπου Jeep ή SUV για την ανάγκη μετακίνησης του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Α Γιώργου Ουζουνίδη, ενώ μπορεί να το χρησιμοποιούν και ο Αντιπρόεδρος και οι Διευθυντές των τμημάτων Τεχνικής Υπηρεσίας – Οικονομικής Υπηρεσίας και Υπηρεσίας Περιβάλλοντος. Όπως αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης για την συγκεκριμένη προμήθεια, το υπάρχον επίσης τζιπ RAV με αριθμό κυκλοφορίας ΕΒΖ 6403 και χρονολογία απόκτησης 6-07-2000 ουσιαστικά δεν επαρκεί για τις παραπάνω ανάγκες για την μετακίνηση των στελεχών της επιχείρησης για τον τακτικό και επιτόπου έλεγχο των έργων–παρεμβάσεων της Υπηρεσίας. Ως βασικός λόγος της αγοράς δηλαδή, προβάλλεται ότι δεν επαρκεί το ένα τζιπ που υπάρχει και πρέπει να αποκτηθεί δεύτερο και όχι ενδεχομένως επειδή θα είναι 4Χ4 θα μπορεί να πηγαίνει σε… δύσβατα σημεία. Κάτι που αναφέρεται στο σκεπτικό για τα άλλα αυτοκίνητα. Προφανώς ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και τα στελέχη, δεν μπορούν να κυκλοφορούν είτε με το παλιό τζιπ RAV των 18 χρόνων, είτε με ένα απλό επιβατικό αυτοκίνητο και θα πρέπει να αποκτηθεί καινούργιο τζιπ ή SUV που είναι και στην… μόδα.

Επίσης, φαίνεται ότι στην ΔΕΥΑΑ.. ζήλεψαν το Πολυκοινωνικό και αποφάσισαν να προμηθευτούν και αυτοί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αφού η απόφαση αναφέρεται αστην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δύο (2) θέσεων, για τις αστικές μετακινήσεις των στελεχών και του προσωπικού της Υπηρεσίας, ώστε αυτές να είναι οικονομικότερες και λιγότερο ρυπογόνες. 

Για την συγκεκριμένη Προμήθεια η Τεχνική Υπηρεσία συνέταξε μελέτη προϋπολογισμού 197.480,00 € με τον Φ.Π.Α. Η προμήθεια θα πραγματοποιηθεί με δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό, με κριτήριο κατακύρωσης τη πλέον συμφέρουσα τιμή προσφοράς ανά είδος , εφόσον η προσφορά κρίνεται αποδεκτή με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές και τους όρους της μελέτης.

Η συνολική προμήθεια αναλύεται ως εξής :
α) Τριών (3) μικρών φορτηγών οχημάτων τύπου ″pickup″ 4×4 σε αντικατάσταση του ΕΒΖ 6406 στο Βιολογικό Καθαρισμό που έχει τεθεί σε ακινησία ( παράδοση πινακίδων ), του ΕΒΖ 6405 του τμήματος της Αποχέτευσης και του ΕΒΗ 1171 που χρησιμοποιείται στο Διυλιστήριο.
β) Ενός (1) μικρού φορτηγού τύπου Κλούβα για το τμήμα Ύδρευσης, σε αντικατάσταση του με αριθμό κυκλοφορίας ΕΒΖ 6404 φορτηγού τύπου Κλούβα του τμήματος Ύδρευσης που αγοράστηκε το έτος 1994.
γ) Ένός (1) μικρού κλειστού φορτηγού οχήματος τύπου VAN σε αντικατάσταση του ΕΒΖ 6411 του τμήματος Περιβάλλοντος με ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας 27-06- 1994.
Οι προδιαγραφές των αυτοκινήτων θα είναι κατάλληλες ώστε να μπορούν να επιχειρούν σε συνθήκες εκτός δρόμου και σε δύσβατα ορεινά σημεία.

δ) Ένός (1) επιβατικού αυτοκινήτου τύπου jeep ή SUV για την ανάγκη μετακίνησης του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Α – Αντιπροέδρου και των Διευθυντών των τμημάτων ΤεχνικήςΥπηρεσίας – Οικονομικής Υπηρεσίας και Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, διότι το υπάρχον RAV με αριθμό κυκλοφορίας ΕΒΖ 6403 και χρονολογία απόκτησης 6-07-2000 ουσιαστικά δεν επαρκεί για τις παραπάνω ανάγκες για την μετακίνηση των στελεχών της επιχείρησης για τον τακτικό και επιτόπου έλεγχο των έργων – παρεμβάσεων της Υπηρεσίας.
ε) Ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δύο (2) θέσεων, για τις αστικές μετακινήσεις των στελεχών και του προσωπικού της Υπηρεσίας, ώστε αυτές να είναι οικονομικότερες και λιγότερο ρυπογόνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ

ΤΖΙΠ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΗΜΑΤΑ