Ο Στυλιανίδης θα στηρίξει Μέτιο ή τον Κατσιμίγα που είχε διορίσει και στην ΕΡΓΟΣΕ;

Ο Στυλιανίδης θα στηρίξει Μέτιο ή τον Κατσιμίγα που είχε διορίσει και στην ΕΡΓΟΣΕ;

Έχει ξεκινήσει ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού η Νέα Δημοκρατία γνωστοποίησε ότι θα δώσει το χρίσμα στο νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και ο ΣΥΡΙΖΑ πως θα στηρίξει τον Κώστα Κατσιμίγα.

Κάποιοι επιμένουν ότι οι δυο υποψηφιότητες δεν έχουν “κλειδώσει” οριστικά, γιατί στην περίπτωση Μέτιου υπάρχουν οι γνωστές, εσωκομματικές αντιδράσεις και σε αυτή του Κατσιμίγα πως ο ίδιος επιθυμεί στήριξη και απ’ το ΚΙΝ.ΑΛ. Είναι εξάλλου γνωστό ότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, το πολύ βαθύ ΠΑΣΟΚ θα λέγαμε. Ήταν άλλωστε και στενός συνεργάτης του πρώην Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη.

Πάντως και οι δύο προέρχονται από την Κομοτηνή και αυτό που αποτελεί ερωτηματικό και γρίφο, είναι τί θα κάνει ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Θα στηρίξει την επίσημη επιλογή του κόμματος στο οποίο ανήκει και είναι ο Χρήστος Μέτιος ή θα κάνει… παιχνίδι για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Κατσιμίγα;  Με τον δεύτερο μάλιστα έχει πολύ καλές σχέσεις, γνωρίζονται πολλά χρόνια και τον είχε διορίσει το 2009 στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ, όταν ήταν υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Προκαλώντας τότε έντονες αντιδράσεις, γιατί την ίδια εποχή ο κ.Κατσιμίγας ήταν μέλος του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη για τις Ευρωεκλογές.

Είναι γνωστά δύο πράγματα για τον κ.Στυλιανίδη. Δεν θέλει να βλέπει ούτε… ζωγραφιστό τον Χρήστο Μέτιο, ίσως γιατί τον θεωρούσε πάντα ως εν δυνάμει εσωκκοματικό αντίπαλο στο νομό, ενώ διαχρονικά έκανε τα δικά του προσωπικά “παιχνίδια” στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μάλιστα οι Νεοδημοκράτες του νομού τον κατηγορούν, πως έπαιξε ρόλο για την εκλογή του Άρη Γιαννακίδη ως Περιφερειάρχη και δεν στήριξε τον τότε αντίπαλο του απ’ τη Ν.Δ.

Δεν είναι τυχαίο, ότι στην σύσκεψη που έκανε πρόσφατα στα γραφεία της οδού Πειραιώς ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης με όλους τους νυν και πρώην βουλευτές της  Περιφέρειας μας για να ζητήσει στήριξη της υποψηφιότητας Μέτιου, αποσίαζε ο Στυλιανίδης. Επειδή όπως ειπώθηκε βρισκόταν στην Κύπρο όπου διδάσκει σε εκεί Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο. Ως παλιός υφυπουργός Εξωτερικών, βρήκε ωραία… διπλωματική δικαιολογία.

Κι πειδή είναι γνωστό ότι ανήκει στο Καραμανλικό “στρατόπεδο”, που όλοι γνωρίζουν πως… συμπαθεί τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει όπως επισημάναμε καλές σχέσεις από το παρελθόν με τον Κώστα Κατσιμίγα και κακές με τον κ.Μέτιο, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η στάση του στη συνέχεια. Μην αποκλείσετε πάντως αν συνεχίσει να ενεργεί όπως και στο παρελθόν, θέλοντας να παριστάνει τον… Θρακάρχη και μακριά απ’ την κομματική γραμμή, να “σκάσει” στις βουλευτικές εκλογές καμιά υποψηφιότητα… Φραγκούλη Φράγκου στη Ροδόπη ή του Αντιπτεράρχου εν αποστρατεία κ.Ιατρίδη.

Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι

την Τρίτη στην Αθήνα για σύσκεψη με Αυγενάκη

Κι επειδή αναφερθήκαμε στη συνάντηση που έγινε στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ με τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη και τους νυν και πρώην βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, σε αυτή συμμετείχαν οι εν ενεργεία Τάσος Δημοσχάκης, Αλέξανδρος Κοντός, Νίκος Παναγιωτόπουλος,  Δημήτρης Κυριαζίδης. Ακόμη, ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός και οι συνεργάτες του προέδρου Νέζης, Δημητριάδης, ο υπεύθυνος εκλογικού αγώνα για τις δημοτικές εκλογές Νικήτας Κακλαμάνης και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης.

Αν και δεν έγιναν γνωστά όσα συζητήθηκαν, ο κ.Μητσοτάκης άκουσε τις απόψεις τους και ζήτησε να στηριχθεί ο υποψήφιος που θα επιλέξει το κόμμα.
Στα γραφεία του κόμματος ήταν και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, που συναντήθηκε στη συνέχεια με τον κ.Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του και έλαβε την διαβεβαίωση ότι αυτός είναι ο “εκλεκτός” του κόμματος για τις επόμενες εκλογές. Την ερχόμενη Τρίτη θα μεταβούν στα γραφεία της Ν.Δ οι εκλεγμένοι Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης, προκειμένου να έχουν συνάντηση με τον Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη και να συζητήσουν για το ίδιο θέμα.

Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον αν βρεθούν εκεί ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωστας Ζαγναφέρης που ήδη ανακοίνωσε “αντάρτικη” υποψηφιότητα, της Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος ο οποίος επίσης διαφωνεί με την επιλογή Μέτιου, ο Αργύρης Πατακάκης της Δράμας που ήρθε σε κόντα με το νυν Περιφερειάρχη και άλλοι.