Έβρος: Ώρες αγωνίας για αγνοούμενο κυνηγό απ’ το μεσημέρι στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Έβρος: Ώρες αγωνίας για αγνοούμενο κυνηγό απ’ το μεσημέρι στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Ώρες αγωνίας για για αγνοούμενο κυνηγό στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στην περιοχή του χωριού Πεντάλοφος Ορεστιάδας, αφού απ’ τις 2 το μεσημέρι χάθηκαν τα ίχνη του και παρά την μεγάλη κινητοποίηση δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος κυνηγός, ηλικίας περίπου 73 ετών, από το χωριό Αμμόβουνο Ορεστιάδας, πήγε για κυνήγι μαζί με τον γιο του που είναι παντρεμένος στον Πεντάλοφο και κάποιους άλλους συγχωριανούς τους, στις περιοχές Μπάρα και Γυαλιά. Εκεί υπάρχει δάσος και έστησαν καρτέρι για αγριογούρουνα. Όταν αποφάσισαν γύρω στις 2 το μεσημέρι να φύγουν και παρά τα κορναρίσματα που ήταν και το συνθηματικό, ο ηλικιωμένος κυνηγός δεν εμφανίστηκε.

Αρχικά ξεκίνησαν να τον αναζητούν ο γιος του και οι άλλοι κυνηγοί, αλλά στις 5 το απόγευμα ειδοποίησαν το Αστυνομικό Τμήμα Δικαίων, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πενταλόφου Χάρη Κεραμάρη και τις άλλες υπηρεσίες. Από τότε, μικτά συνεργεία της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του δασαρχείου, της θηροφυλακής, φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί, με κυνηγετικά σκυλιά και GPS τον ψάχνουν, χωρίς μέχρι αυτή την στιγμή κανένα αποτέλεσμα.

Επειδή έχουν περάσει σχεδόν 9 ώρες αγωνίας, ο εξαφανισμένος κυνηγός αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας, υπάρχει όπως είναι φυσικό έντονη ανησυχία, μια και παρ’ ότι “χτένισαν” όσο ήταν ημέρα την περιοχή, δεν εντόιπισαν κανένα ίχνος του. Υπάρχει περίπτωση να έχασε τον προσανατολισμό του και να βρέθηκε σε βουλγαρικό έδαφος και επειδή του είναι άγνωστο, να μην μπορεί να προσανατολιστεί για να επιστρέψει.