Το βιβλίο της Εβρίτισσας Εύης Δουργούτη παρουσιάστηκε χθες στο Σουφλί (φωτορεπορτάζ)

Το βιβλίο της Εβρίτισσας Εύης Δουργούτη παρουσιάστηκε χθες στο Σουφλί (φωτορεπορτάζ)

Μια νέα κοπέλα μόλις 26 ετών, μητέρα δύο παιδιών, η ΣουφλιώτισσαΕύη Δουργούτη, έκανε το όνειρο της πραγματικότητα, παρουσιάζοντας χθες το πρώτο της βιβλίο “Ο χορός της φωτιάς”, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ανέμη» στο Σουφλί (παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο).

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και φυσικά στην “πόλη του μεταξιού” όπου ζει με την οικογένεια της, η Εύη Δουργούτη είχε δίπλα της στο πάνελ και μίλησαν για το βιβλίο και τη συγγραφέα οι:
Παρθένου Δήμητρα, εκπαιδευτικός
Τσιφλίκα Ματίνα, φιλόλογος

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Η Ευτυχία, πληγωμένη και απογοητευμένη, στην προσπάθειά της να μαζέψει δυνάμεις και να ξαναχτίσει τη ζωή της σε νέα θεμέλια, καταφεύγει στο ακριτικό χωριό της γιαγιάς της. Την ίδια στιγμή, η Γεωργία φτάνει στο χωριό αναζητώντας τη βιολογική της οικογένεια και ψάχνοντας απαντήσεις για το παρελθόν της.

Η μοίρα τις οδηγεί ταυτόχρονα στο κατώφλι μιας ηλικιωμένης γυναίκας, μιας γυναίκας λαβωμένης από τα χτυπήματα της ζωής. Η αποκάλυψη των μυστικών που ταλανίζουν την ψυχή της είναι μονόδρομος, το πέπλο της πλάνης με το οποίο είναι καλυμμένες οι ζωές των δυο νεαρών γυναικών πέφτει και η αλήθεια τις φέρνει αντιμέτωπες με μια σκληρή πραγματικότητα.
Γύρω τους μια φωτιά, η ίδια που χρόνια πριν σημάδεψε τις ζωές τους στο ξεκίνημά τους. Παραμονεύει απειλητική, έτοιμη να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο που ξεκίνησε πριν καιρό: να χορέψει τον τελευταίο της χορό. Θα καταφέρουν οι τρεις γυναίκες να τα βάλουν μαζί της και να βγουν νικήτριες από την άνιση μάχη;

Σύντομο βιογραφικό

Η Ευαγγελία (Εύη) Δουργούτη  γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 28 Ιανουαρίου 1992 και μεγάλωσε στο Σουφλί όπου και ζει με τον σύζυγό της και τις δύο κόρες της. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το διήγημά της με τίτλο «Ένα μπουκέτο λευκές ανεμώνες» συμπεριλαμβάνεται στη συλλογική έκδοση με τίτλο «Ιστορίες του τόπου μας – Διδυμότειχο» που κυκλοφόρησε το 2017 από τις εκδόσεις iWrite, ενώ το διήγημά της «Έρωτας νικητής» συμπεριλαμβάνεται στη συλλογική έκδοση «Ζυθο-λογοτεχνία» που κυκλοφόρησε επίσης το 2017 από τις Εκδόσεις Ρώμη.

Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ο χορός της φωτιάς» κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πνοή και παρουσιάστηκε χθες. 

Καλοτάξιδο….