Το Λύκειο Τυχερού ‘Eβρου στους φιναλίστ του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού #SaferInternet4EU!!!

Το Λύκειο Τυχερού ‘Eβρου στους φιναλίστ του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού #SaferInternet4EU!!!

Στους εννέα φιναλίστ του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού #SaferInternet4EU πέρασε ένα ελληνικό σχολείο, το Λύκειο Τυχερού Έβρου, πέντε μαθητές του οποίου δημιούργησαν μια εφαρμογή για παιδιά που προωθεί την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Οι Έλληνες μαθητές ετοιμάζονται για τις Βρυξέλλες και αγωνίζονται για την πρώτη θέση που θα αναδειχθεί από το κοινό μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας στον ιστότοπο https://www.betterinternetforkids.eu/web/portal/saferinternet4eu/awards. Η ψηφοφορία θα διεξάγεται ως τις 31 Οκτωβρίου 2018.

Η εφαρμογή έχει την μορφή κουίζ 20 ερωτήσεων που απευθύνονται σε χρήστες 10+ ετών και πραγματεύονται τα fake news, το cyberbullying, την ιδιωτική ζωή στο διαδίκτυο, το online gaming και άλλα θέματα με στόχο να προωθήσουν την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.

«Είμαστε ένα μικρό Λύκειο στο νομό Έβρου με συνολικά 35 μαθητές», λέει στο tanea.gr η καθηγήτρια Πληροφορικής και υπεύθυνη για το πρόγραμμα, Στέλλα Τρυφωνίδου. «Τα παιδιά της Α’ Λυκείου- πέρυσι ήταν 12 μαθητές- διδάσκονται πώς φτιάχνουμε μια εφαρμογή μέσω του appinventor. Έχοντας αυτήν την πρώτη γνώση, όταν προκηρύχθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για το θετικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο συμμετείχαμε φτιάχνοντας το κουίζ και πήραμε την δεύτερη θέση.

Δεν είναι τυχαίο ότι ασχοληθήκαμε με το θέμα καθώς το σχολείο μας είναι ένα από τα πρώτα σχολεία που πιστοποιήθηκαν στην Ελλάδα με την χρυσή ετικέτα για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Όταν ο διαγωνισμός διευρύνθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με φορέα υλοποίησης την Κομισιόν τα παιδιά μετέφρασαν την εφαρμογή στα Αγγλικά, στα Γαλλικά και στα Γερμανικά, δηλαδή στις γλώσσες που διδάσκονται στο σχολείο και θέσαμε υποψηφιότητα. Εκεί είχαμε την ευτυχή θέση να είμαστε στους τρεις φιναλίστ στην κατηγορία Youth».

Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα με την εμπειρία τους. «Όταν βγήκαμε δεύτεροι στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ήταν μεγάλη υπόθεση για εκείνα. Κατεβήκαμε στην Αθήνα, κάποια από τα παιδιά δεν είχαν ξανακατέβει ποτέ στην ζωή τους και με ενθουσιασμό αποφάσισαν να συνεχίσουν στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό», λέει η κ. Τρυφωνίδου.

Η πρόκριση του ελληνικού σχολείου συνιστά μεγάλη επιτυχία καθώς ο ανταγωνισμός στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ήταν τεράστιος και τα περισσότερα σχολεία είχαν στη διάθεση τους πολύ προηγμένα μέσα.

Βίντεο της εφαρμογής μπορεί κάποιος να δει εδώ:

Πηγή: tanea.gr