ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Κέντρο… μασάζ η Ν.Δ, ο “εξαφανισμένος” Τοψίδης, ο Λαμπάκης στο Παρίσι και ο… Ντόλιος

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Κέντρο… μασάζ η Ν.Δ, ο “εξαφανισμένος” Τοψίδης, ο Λαμπάκης στο Παρίσι και ο… Ντόλιος

Καλημέρα και καλό υπόλοιπο Κυριακής. Ξέρω, ξέρω.΄Έχετε παράπονα, γιατί το ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ δεν είναι πιο συχνό. Αν και δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες, είδατε ότι αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ δύσκολη, με το φρικιαστικό έγκλημα στο Πραγγί Διδυμοτείχου και θύματα τρεις άτυχες γυναίκες ασιατικής καταγωγής.

Όπως είναι φυσικό, μας “εφαγε” πολύ χρόνο, όχι μόνο για την δημοσιογραφική του κάλυψη και παρουσίαση όλων των εξελίξεων στο Evros-news.gr, αλλά μας… τρέλαναν και τα ΜΜΕ της Αθήνας. Ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, που ήθελαν να βγαίνουμε για να ενημερώνουμε για λεπτομέρειες και πληροφορίες.

Λες και έλεγε τον καιρό

Όπως είδατε, μέχρι και στο στούντιο του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR που παρουσιάζει η Μάρα Ζαχαρέα, βρέθηκε ο υπεύθυνος του σάιτ Κώστας Πιτιακούδης. Για να δείξει στον χάρτη κάποια απ’ τα σημεία που επιλέγουν οι διακινητές, ώστε να περνούν απ’ την Τουρκία στον Έβρο τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες.

Αφήστε, που παρά τα 30 χρόνια στη δημοσιογραφία, δεν είχε κάνει κάτι παρόμοιο. Να δείχνει δηλαδή στο Green box όπως το λένε και στο χωριό του, το Παλιούρι του Διδυμοτείχου, πως γίνονται οι κινήσεις απ’ την τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου προς την ελληνική.

Κι έτσι που τον έβλεπαν κάποιοι να δείχνει το Διδυμότειχο, το Πραγγί και το Πύθιο, υπέθεσαν ότι θα άρχισε να λέει τον… καιρό στο STAR. Έγινε δηλαδή σαν τον Τάσο Αρνιακό του ΑΝΤ1 ή τον Σάκη Αρναούτογλου της ΕΡΤ.

Εγώ πάντως και απ’ αυτόν και τους άλλους, προτιμούσα να βλέπω στο STAR την… Πετρούλα. Την θυμάστε εκείνη την… χοντρά ντυμένη κοπέλα, που έλεγε κάποτε τον καιρό στο συγκεκριμένο κανάλι. Αυτή μάλιστα. Να την παρακολουθήσεις με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Να “καρφωθείς” κυριολεκτικά στην τηλεόραση για να μάθεις τα… μποφόρ.

Μεγάλο… μπέρδεμα έγινε

Αυτοί εκεί στο STAR πάντως, μια μέρα νωρίτερα κατάφεραν να πετύχουν το… ακατόρθωτο. Να παίξουν στο Μεσημβρινό Δελτίο ρεπορτάζ με την φωνή του Πιτιακούδη απ’ το Evros-news.gr και την φωτογραφία του… Γιάννη Τομαδάκη απ’ το thrakinea.gr. Μιλάμε ότι έριξα πολύ γέλιο βλέποντας τα πλάνα.

Ελπίζω να μην το είδε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, Πρόεδρος της Δημοτικής Τηλεόρασης Ορεστιάδας όπου δουλεύει επίσης ο Τομαδάκης και να βρει τον… μπελά του ο άνθρωπος, επειδή έχει στη… μπούκα τον Πιτιακούδη που του κάνει συνέχεια κριτική και μάλιστα σκληρή. Δεν φταίει σε τίποτα ο Γιάννης.

Απ’ ότι είδα πάντως οι κάμερες… παχαίνουν και τον αδίκησαν τον υπεύθυνο του Evros-news.gr. Γιατί τον έδειχναν πολύ χοντρό. Όχι πως δεν είναι δηλαδή, αφού αν καθίσει να φάει δεν σταματάει, αλλά το σακάκι παραλίγο να… σπάσει. Ευτυχώς που ο κορυφαίος του ντυσίματος και του στυλ, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Γκοτσίδης βρίσκεται με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη για επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι.

Εμείς φταίμε που πήγε σε κλειστή αγορά και ιχθυαγορά;

Γιατί σίγουρα θα έβαζε τα γέλια με το ντύσιμο και την εμφάνιση που έβλεπε, το αυθεντικό fashion icon της Αλεξανδρούπολης. Μια και αναφέρθηκε στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας του δήμου στην “πόλη του φωτός”, θέλω να αγιάσω αλλά η μεγάλη μου… αδυναμία, ο Βαγγέλης Λαμπάκης δεν μ’ αφήνει.

Είδατε τί φωτογραφίες ανέβασαν στην επίσημη σελίδα του δήμου Αλεξανδρούπολης, απ’ την επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, μετά από πρόσκληση του δημάρχου του δήμου Le Plessis-Robinson των Παρισίων; Τον δήμαρχο να επισκέπτεται μια εκπληκτική κλειστή αγορά.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να στέκεται με καμάρι και μπροστά στον τομέα της ιχθυαγοράς. Πως μετά να μην γίνονται αναπόφευκτα οι συνειρμοί; Στον 9ο χρόνο της δημαρχίας του βαδίζει ο κ.Λαμπάκης, έχει υποσχεθεί και αυτός ξέχασε πόσες φορές την δημιουργία και των δύο αγορών, αλλά η Αλεξανδρούπολη, μια πόλη κοντά 100.000 κατοίκων, δεν διαθέτει ούτε δημοτική αγορά, ούτε ιχθυαγορά.

Κάτι ακόμα. Είδα σε άλλη μια φωτογραφία τον δήμαρχο της πόλης αυτής μπροστά σε μια μακέτα, να δείχνει διάφορα πράγματα στην αντιπροσωπεία του δήμου Αλεξανδρούπολης. Στην οποία όμως δεν  μεττέχουν ένας-δυο υπηρεσιακοί παράγοντες, που θα ενημερώνονταν για κάποια πράγματα και θα έπαιρναν… ιδέες προς εφαρμογή.

Αντίθετα, εκτός του κ.Λαμπάκη και της γυναίκας του, μεττέχουν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Γκοτσίδης(πάντα τον έχει μαζί του στα ταξίδια), ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελίδης (για να μάθει στους Γάλλους πως να διπλοπαρκάρουν σε μονόδρομο;) και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Βαγγέλης Γουμενίδης. Απ’ ότι θυμάμαι και πέρυσι τέτοιον καιρό περίπου, ήταν να πάει και στην Αγία Πετρούπολη, αλλά τελικά  ματαιώθηκε η δική του παρουσία.

Γι’ αυτό άλλωστε και έχει… ξεσκιστεί στην αντιπολίτευση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο εναντίον της δημοτικής αρχής ο Γουμενίδης. Που για όποιον δεν ξέρει ότι εκλέχθηκε με τον Λάκη Φωτιάδη, η εντύπωση που δημιουργείται είναι πως αποτελεί σύμβουλο της παράταξης Λαμπάκη. Έτσι είναι αυτά, αλλά ας τον κρίνουν όσοι τον ψήφισαν.

Αυτά δεν είναι γραφεία κόμματος, αλλά κέντρο… μασάζ

Ας αφήσουμε όμως τον δήμο και να πάμε στην Περιφέρεια, αφού σιγά-σιγά τα πράγματα ξεκαθαρίζουν. Η Νέα Δημοκρατία δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει Χρήστο Μέτιο και ο ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του τον Κώστα Κατσιμίγα. Μόνο το Κίνημα Αλλαγής δεν αποφάσισε ακόμα, αλλά αργά ή γρήγορα θα μάθουμε και γι’ αυτό.

Στη Ν.Δ πάντως υπάρχουν αντιδράσεις, αφού κάποιοι δεν θέλουν να είναι ο νυν Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επικεφαλής του συνδυασμού που στηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα προτιμούσαν να είναι οι… ίδιοι. Γι’ αυτό και ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης ανακοίνωσε ήδη ότι θα κατεβάσει “αντάρτικο” ψηφοδέλτιοκαι δεν πρόκειται να κάνει πίσω με τίποτα.

Έτσι στην οδό Πειραιώς άρχισαν το… μασάζ, όπως λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις, Να ζητούν δηλαδή από βουλευτές και άλλα στελέχη τους, να στηρίξουν την επιλογή του Προέδρου Κυριάκου και του κόμματος. Η συνάντηση του ίδιου με Τάσο Δημοσχάκη, Δημήτρη Κυριαζίδη, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τους τρεις εν ενεργεία βουλευτές δηλαδή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και του πρώην Αλέξανδρου Κοντού, ήταν το πρώτο βήμα.

Σειρά παίρνουν και άλλοι

Θα ακολουθήσει την Τρίτη συνάντηση του Γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη, με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης, που θα βρεθούν στην Αθήνα. Κι εκεί θα έχουμε πάλι… μασάζ, ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις και να μην πάει στις εκλογές για την Περιφέρεια διασπασμένη το κόμμα, με δυο ή και τρεις υποψήφιους.

Μιλάμε ότι αυτά δεν είναι γραφεία κόμματος, αλλά… μασαζτζίδικο. Βγαίνει χθες και ο Αντιπρόεδρος Άδωνης Γεωργιάδης και αρχίζει τους… ύμνους για τον Μέτιο και να λέει πως θα τον στηρίξει προσωπικά για να εκλεγεί. Μιλάμε ότι… έσταζε μέλι το στόμα του. Κι ας μην στήριξε αυτόν ως υποψήφιο Πρόεδρο στις εσωκομματικές εκλογές ο Μέτιος, αλλά τον Μητσοτάκη.

Κι άντε. Τον Πρόεδρο της Ν.Δ και τον Περιφερειάρχη τους συνδέει ο Θανάσης Νέζης, στενός συνεργάτης του πρώτου. Με τον Αντιπρόεδρο Άδωνη τί και ποιός; Μα και πάλι ο… Θανάσης. Όχι ο Νέζης, αλλά κάποιος άλλος, που επίσης έπαιξε ρόλο στην εκλογή του μετά τον θάνατο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη. Ποιός είναι αυτός; Συγκεντρώνω στοιχεία και θα σας τον “παρουσιάσω” κάποια στιγμή καλύτερα.

Δεν μπορεί να τους τα πει προφορικά;

Μια και αναφέρθηκε στο… μασάζ που έγινε απ’ τον Πρόεδρο της Ν.Δ σε νυν και πρώην βουλευτές για την υποψηφιότητα Μέτιου, στην οποία παρέστη φυσικά και ο μοναδικός βουλευτής του κόμματος στην Θράκη, ο Εβρίτης Τάσος Δημοσχάκης. Χθες μας έστειλε το γραφείο του ένα ακόμα, απ΄τα δεκάδες δελτία Τύπου με τα οποία μας “βομβαρδίζει” καθημερινά.

Σ’ αυτό λοιπόν μας ενημερώνει, ότι έστειλε επιστολές στον Περιφερειάρχη Χ.Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη ΄Εβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, για το οδικό δίκτυο Ελαφοχωρίου – Χιονάδων και της ευρύτερης περιοχής. Ίσως θυμάστε που το Evros-news.gr είχε αναδείξει με φωτογραφικό ρεπορτάζ την τραγική κατάσταση του συγκεκριμένου δρόμου.

Συγνώμη, αλλά χθες το πρωί απ’ ότι ξέρω, ο κ.Δημοσχάκης έπινε καφεδάκι στο παραλιακό Zuca της Αλεξανδρούπολης, το στέκι όλων των πολιτικών και όχι μόνο διεργασιών και συναντήσεων της πόλης, με τον Πέτροβιτς. Δεν μπορούσε να τον ενημερώσει προφορικά για το συγκεκριμένο θέμα και να ζητήσει την παρέμβαση του;

Τον Πατσουρίδη τον βλέπει συχνά πηγαίνοντας στο Διδυμότειχο. Γιατί χρειάζεται να στείλει επιστολή και μάλιστα να την στέλνει και στα ΜΜΕ; Για τις εντυπώσεις; Μα η ουσία μετράει. Να λυθεί το πρόβλημα, να γίνουν παρεμβάσεις απ’ τον δήμο Διδυμοτείχου, αρμοδιότητα του οποίου είναι ο συγκεκριμένος δρόμος και όχι απλά να στέλνουμε δελτία τύπου στα σάιτ.

Έφυγα όμως απ’ το θέμα της Περιφέρειας, αλλά καιρό ήθελα να γράψω όσα προανέφερα. Γιατί στην πολιτική η ουσία είναι που μετράει και όχι πόσες επιστολές, επερωτήσεις, ερωτήσεις και παρεμβάσεις κάνει κάποιος, θυμίζοντας εκείνο το περίφημ0 παλαιότερων εποχών: “Κατόπιν ενεργειών μου”. Αυτά ήταν καλά για τις εποχές του… Παναγιώτη Κλη ή του Φάνη Δημοσχάκη.

Που “εξαφανίστηκε” ο Τοψίδης;

Τέλος πάντων. Φιρί-φιρί το πάω. Αλήθεια; Ο φίλος μου ο Χριστόδουλος (Χριστόδουλος, Χριστόδουλος, Χριστόδουλος επαναλαμβάνω) Τοψίδης που έχει χαθεί; Έτοιμος να ανακοινώσει υποψηφιότητα δήλωνε πριν λίγο καιρό. Ψηφοδέλτιο σχεδόν έτοιμο είχε. Η Ν.Δ ανακοίνωσε ότι έδωσε το χρίσμα στον Χρήστο Μέτιο. Αυτός τί περιμένει;

Μήπως να γυρίσουν.., τούμπα τα πράγματα και πάρει αυτός το χρίσμα τελικά, όπως λένε κάποιοι “κολλητοί” του στα διάφορα χωριά; Αφού είναι αποφασισμένος ακόμα και “αντάρτης” να κατέβει και δεν τον νοιάζει τί θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πότε θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του; Μας έχει κουράσει απ’ τον Ιούλιο που δήλωνε ότι από στιγμή σε στιγμή βγαίνει μπροστά.

Ούτε “ζωγραφιστό” να τον δουν

Άντε να είναι υποψήφιος, για να υπάρχει και κάποιος απ’ τον Έβρο να διεκδικήσει την Περιφέρεια. Γιατί Μέτιος και Κατσιμίγας είναι Κομοτηναίοι, απ’ το ΚΙΝ.ΑΛ ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής επίσης από την Ροδόπη, αλλά και οι Σιμιτζής, Τιμοσίδης που είναι στα ονόματα  υπό εξέταση, προέρχονται απ΄την Καβάλα. Μόνο ο Γιώργος Ντόλιος είναι απ’ τον Έβρο.

Ο ίδιος βέβαια θέλει να διεκδικήσει την Περιφέρεια, αλλά όταν σε πολλά μέρη του νομού μας δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε “ζωγραφιστό”, πως να τον επιλέξει η Φώφη Γεννηματά; Για πηγαίνετε να πείτε το όνομα Ντόλιος στις Φέρες απ’ όπου και κατάγεται; Καλύτερα να φωνάξετε… Λαμπάκης που επίσης έχει τεράστιες αντιπάθειες, λιγότερες αντιδράσεις θα υπάρξουν.

“Κόκκινο πανί” είναι για τους συνδημότες του ο Ντόλιος, αφού τον θεωρούν υπεύθυνο για την “κατάργηση” του δήμου Φερών και την συγχώνευση του στην Αλεξανδρούπολη, αν και διετέλεσε δυο φορές υφυπουργός Εσωτερικών. Καθ ύλην αρμόδιος δηλαδή.

Αμ στο Τυχερό, που τους πήγαν στο Σουφλί; Ούτε ψήφο δεν πρόκειται να πάρει από τους Πασόκους, συνδυασμός για την Περιφέρεια με επικεφαλής το Ντόλιο. Όσο και αν αρχίσει τις…αγιογραφίες ο παλιός σύμβουλος του, που τον πήρε στο υπουργείο απ’ την Αλεξανδρούπολη και μαθεύτηκε μόνο όταν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ δημοσιεύθηκε η λήξη της θητείας του ως μετακλητού.

Ο… Ναρκαλιευτής