Αγνοούμενος κυνηγός: Οι ώρες αγωνίας των δύο γιων του, οι πυροβολισμοί και η… βουλγαρική φιλοξενία

Αγνοούμενος κυνηγός: Οι ώρες αγωνίας των δύο γιων του, οι πυροβολισμοί και η… βουλγαρική φιλοξενία

Ένα 24ωρο κράτησε η περιπέτεια για τον 73χρονο κυνηγό από το χωριό Αμμόβουνο Ορεστιάδας, που χάθηκε στην περιοχή του Πεντάλοφου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καθώς και η αγωνία των δύο γιων του που τον αναζητούσαν όλη νύχτα.

Από τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ο ένας γιος του που είναι παντρεμένος στο χωριό Πεντάλοφος και οι υπόλοιποι κυνηγοί, αποφάσισαν να σταματήσουν το κυνήγι αγριογούρουνου, άρχισε η αγωνία, η αναζήτηση και οι… άσχημες σκέψεις, που κράτησαν ως χθες στις 7 περίπου το απόγευμα.

Τότε βρέθηκαν κοντά του οι δυο γιοί του και τον έσφιξαν στην αγκαλιά τους, ενώ η αγωνία είχε χτυπήσει… κόκκινο, αφού μπορεί οι Βούλγαροι από το μεσημέρι να είχαν ειδοποιήσει ότι βρήκαν κάποιον στο δάσος, αλλά όσο δεν γινόταν η συνάντηση παράδοσης, κανένας δεν ησύχαζε.

Όπως διηγήθηκε μετά το τέλος της περιπέτειας του ο ηλικιωμένος κυνηγός που δεν είχε φυσικά κινητό τηλέφωνο, τα πράγματα εξελίχθηκαν ως εξής:

  1. Κάποια στιγμή, λίγο πριν δοθεί σήμα να φύγουν, πυροβόλησε ένα αγριογούρουνο και πιστεύοντας ότι το τραυμάτισε πολύ σοβαρά, το ακολούθησε μήπως το βρει μπροστά του σκοτωμένο. Έτσι δεν κατάλαβε πότε βρέθηκε σε βουλγαρικό έδαφος.
  2. Όταν διαπίστωσε ότι το θήραμα έφυγε, προσπάθησε να γυρίσει πίσω αλλά έχασε τον προσανατολισμό του. Δεν καταλάβαινε προς τα που ήταν ο Πεντάλοφος και που ήταν η Βουλγαρία. Έβλεπε άγνωστο μέρος και άρχισε τους πυροβολισμούς. Άκουγε παράλληλα και τους πυροβολισμούς του γιου του και των άλλων κυνηγών, αλλά δεν μπορούσε φυσικά να καταλάβει από ποια μεριά προέρχονταν.

     3. Όταν τελείωσαν τα πέντε φυσήγγια που του είχαν απομείνει απ’ το κυνήγι και επειδή δεν είχε μαζί του κινητό, όσο και αν προσπάθησε στο φως της ημέρας να βρει κάποιο μονοπάτι επιστροφής, δεν τα κατάφερε. Έτσι το πήρε απόφαση πως θα ξενυχτίσει στην ύπαιθρο.

4. Όπως είπε, κοιμήθηκε πολύ καλά και επειδή φορούσε κυνηγετικά ρούχα δεν κρύωσε. Περίμενε να ξημερώσει η Δευτέρα, ώστε είτε να τον εντοπίσουν αυτοί που πίστευε ότι θα τον έψαχναν, είτε ο ίδιος θα προσπαθούσε να βρει κάποιον.

5. Όλη τη νύχτα τα συνεργεία με τον γιο του, συγγενείς και φίλους αλλά και κατοίκους του Πενταλόφου μαζί με Πυροσβέστες, δασικούς και θηροφύλακες, τον έψαχναν στο ελληνικό έδαφος, αλλά δεν βρήκαν κανένα ίχνος του.

6. Με το πρώτο φως της ημέρας, οι έρευνες εντάθηκαν με τη συμμετοχή και ανδρών της ΕΜΑΚ που ήρθαν από την Κομοτηνή. Κανένα αποτέλεσμα όμως δεν υπήρξε. Είχε πάντως ειδοποιηθεί, μέσω ανθρώπων που γνώριζαν βουλγαρικά και η πλευρά των Βουλγάρων για τον αγνοούμενο.

7. Ο ηλικιωμένος κυνηγός όταν ξύπνησε, άρχισε να περπατάει και τελικά τον συνάντησαν Βούλγαροι ξυλοκόποι. Αυτό έγινε 5 χιλιόμετρα μέσα στο βουλγαρικό έδαφος. Κατάφερε έστω και δύσκολα να τους πει πως είναι Έλληνας και χάθηκε, αυτοί ειδοποίησαν τους συμπατριώτες τους συνοριοφύλακες και έτσι ενημερώθηκε η ελληνική πλευρά.

8. Η συνεννόηση ήταν να παραδοθεί σε μια από τις τσιμεντένιες πυραμίδες των συνόρων, που χωρίζουν τις δυο χώρες. Νωρίτερα όμως, του έδωσαν φαγητό και νερό και τον περιποιήθηκαν πάρα πολύ καλά.

9. Η συνάντηση με τα ελληνικά συνεργεία καθυστέρησε, γιατί οι δυο πυραμίδες που είχαν ορίσει αρχικά οι Βούλγαροι για την παράδοση, ήταν λάθος.Τελικά τέλος καλό όλα καλά. Ο κυνηγός από το Αμμόβουνο συνάντησε τους δυο γιους του, οι οποίοι φυσικά δεν έκρυβαν την χαρά τους αφού ήταν καλά στην υγεία του.

10. Πάντως, με εντολή της αστυνομίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Δικαίων, όπου υποβλήθηκε σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του στο Αμμόβουνο.

11. Τόσο ο ίδιος όσο και οι δυο γιοί του, αλλά και όλη η οικογένεια, ευχαρίστησαν όλους όσους συμμετείχαν στις προσπάθειες αναζήτησης του και φυσικά τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πενταλόφου Χάρη Κεραμάρη, που κινητοποιήθηκε μόλις ενημερώθηκε ότι αγνοείται.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*