ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από την κατάληψη προσφύγων και  λαθρομεταναστών στον κάθετο άξονα του Έβρου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από την κατάληψη προσφύγων και λαθρομεταναστών στον κάθετο άξονα του Έβρου

Περισσότεροι από 100 πρόσφυγες αλλά κυρίως λαθρομετανάστες, ανάμεσα τους οικογένειες με πολλά μικρά παιδιά, όπως φαίνεται και στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ που εξασφάλισε το Evros-news.gr, έκαναν το πρωί κατάληψη στον κάθετο άξονα Ορμενίου-Αρδανίου, στο ύψος του κόμβου Καβύλης έξω απ’ την Ορεστιάδα.

Παρέμειναν αρκετή ώρα καθισμένοι πάνω στο οδόστρωμα, κλείνοντας τον δρόμο και μην επιτρέποντας σε κανέναν να περάσει. Είτε λεωφορεία που μετέφεραν μαθητές στα σχολεία, είτε ακόμα και στρατιωτικούς οι οποίοι πήγαιναν στο στρατόπεδο της Καβύλης. Η αστυνομική παρουσία ήταν πολύ ισχυρή, με συνοριοφύλακες αλλά και αστυνομικούς από το τμήμα της Ορεστιάδας.

Μετά από αρκετή ώρα και αφού όλοι οι οδηγοί αναγκάστηκαν να επιλέξουν παράδρομους για να κινηθούν, δέχθηκαν να ανέβουν στα λεωφορεία που τους μετέφεραν είτε στο Κέντρο Πρώτης Ταυτοποίησηςη Φυλακίου, είτε στην Ορεστιάδα.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στον Οκτώβριο που συμβαίνει κάτι τέτοιο και πλέον φαίνεται ξεκάθαρα, ότι οι δουλέμποροι διακινητές δίνουν εντολή στους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες να κάνουν την κατάληψη, θέλοντας να κάνουν… επίδειξη δύναμης στην ΕΛΑΣ. Ίσως γιατί αρκετοί “συνάδερφοι” του διακινητές που μετέχουν στα ίδια κυκλώματα, έχουν συλληφθεί, αφού ο αριθμός των συλλήψεων έχει ανέβαι κατακόρυφα τον τελευταίο καιρό.

Σε λίγο θα ακολουθήσουν και άλλο επιτόπιο ρεπορτάζ από το Evros-news.gr απ’ την πρωινή κατάληψη στην περιοχή της Καβ΄θλης, έξω απ’ την Ορεστιάδα.