Η σιωπή της αστυνομίας για το φρικιαστικό φονικό, μεγαλώνει το φόβο στον Έβρο

Η σιωπή της αστυνομίας για το φρικιαστικό φονικό, μεγαλώνει το φόβο στον Έβρο

Μια εβδομάδα συμπληρώνεται αύριο απ’ το φρικιαστικό φονικό, με θύματα τρεις γυναίκες ασιατικής καταγωγής, που βρέθηκαν άγρια σφαγμένες στο χωριό Πραγγί Διδυμοτείχου. Οι έρευνες των αστυνομικών για τους δράστες παραμένουν στο σκοτάδι και ο φόβος των κατοίκων γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή επίσημη ανακοίνωση από την αστυνομία, η οποία τηρεί “σιγή ιχθύος”, για να μην πούμε… εκκωφαντική σιωπή, γύρω απ’ τους πιθανούς δράστες και την προέλευση τους. Κανείς φυσικά δεν ζητάει να αποκαλύψει στοιχεία που έχουν βρεθεί, λεπτομέρειες των ερευνών, αλλά μια καθησυχαστική δήλωση, κυρίως για τους κατοίκους των παρέβριων χωριών που ζουν καθημερινά με τον φόβο, μπορούσε να γίνει.

Γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο κόσμος ακούει και διαβάζει πάρα πολλά. Για τζιχαντιστές που έκοψαν τον λαιμό των τριών γυναικών με πανομοιότυπο και επαγγελματικό τρόπο, για αδίστακτους δουλέμπορους που μπορεί να το έκαναν, ακόμα και για συγγενείς οι οποίοι για λόγους τιμής σκότωσαν τις τρεις άτυχες γυναίκες. ΄Οτι και αν ισχύει, οι πιθανότητες να κυκλοφορούν ο δράστης ή οι δράστες ελεύθεροι στην περιοχή, υπάρχουν.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας Πασχάλης Συριτούδης, στην περιοχή ευθύνης του οποίου έγινε  το φρικαλέο και πρωτοφανούς αγριότητας στα χρονικά του Έβρου έγκλημα, είναι κυριολεκτικά “εξαφανισμένος” όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Δεν έχει πει ούτε μια κουβέντα. Όχι μόνο δημόσια, αλλά και στους δημοσιογράφους που του τηλεφωνούν και θέλουν να μάθουν πληροφορίες για το περιστατικό. Δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτούς από τον Έβρο, αλλά και από τα ΜΜΕ των Αθηνών. Τουλάχιστον όμως ας βγει να καθησυχάσει τον κόσμο του Έβρου και κυρίως όσους μένουν στα χωριά που συνήθως αποτελούν περάσματα παράνομων μεταναστών και πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης δουλεμπόρων και διακινητών.

Αφήνουμε κατά μέρος το γεγονός ότι αποδέχθηκε ως Αστυνομικός Διευθυντής το “καπέλωμα” στις έρευνες του πολύ αποτελεσματικού στην δουλειά του και με αξιόλογους αστυνομικούς τμήματος Ασφαλείας Ορεστιάδας, από υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. Αν και αρχικά ο Γενικός Αστυνομικός ΔιευθυντήςΑνατολικής Μακεδονίας και Θράκης υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης ανέθεσε σε αυτό την ευθύνη των ερευνών, τελικά με άνωθεν εντολή ανέλαβαν αστυνομικοί απ’ τη συμπρωτεύουσα. Βέβαια κρίσεις έρχονται στην ΕΛΑΣ, σιγά μην αντιδράσει ο κ.Συριτούδης.

Αφήνουμε επίσης το γεγονός ότι απαξιεί να απαντάει στις τηλεφωνικές κλήσεις των δημοσιογράφων, οι οποίοι να ενημερώσουν τον κόσμο θέλουν και πιο εύκολα βρίσκουν τον αρχηγό της ΕΛΑΣ παρά τον ίδιο. Τουλάχιστον ας βγει να πει κάτι στους κατοίκους του Έβρου που ανησυχούν έντονα, αφού δεν ξέρουν τί συμβαίνει με τον δολοφόνο ή τους δολοφόνους των τριών γυναικών που κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Υ.Γ: Πριν λίγες ώρες, για δεύτερη φορά μέσα σε δυο εβδομάδες, λαθρομετανάστες έκλεισαν τον δρόμο στον κόμβο της Καβύλης και δεν άφηναν ούτε τους στρατιωτικούς να περάσουν για να μεταβούν στις μονάδες τους, ούτε τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές των χωριών στα σχολεία. Κι ο Αστυνομικός Διευθυντής που έχει την ευθύνη, γιατί οι απλοί αστυνομικοί διαταγές εκτελούν, τί κάνει για όλη αυτή την απαράδεκτη κατάσταση; Όχι μόνο κατασταλτικά αλλά και προληπτικά;