Διαγραφές αλά Γιάννενα στους “αντάρτες” της απόφασης Κ.Μητσοτάκη για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

Διαγραφές αλά Γιάννενα στους “αντάρτες” της απόφασης Κ.Μητσοτάκη για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

Διαγραφές αλά Γιάννενα έχουν αποφασίσει στη Νέα Δημοκρατία, σε όσους θελήσουν να είναι “αντάρτες” και να καταθέσουν υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κόντρα στην επιλογή που θα κάνει ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον “εκλεκτό” του κόμματος”.

Στην σύσκεψη που έγινε την περασμένη Τρίτη στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ στην οδό Πειραιώς, μπορεί ο Γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης να το είπε στο τέλος… κομψά στους παρεβρισκόμενους, πως θα πρέπει όλοι να στηρίξουν την όποια απόφαση πάρει ο Πρόεδρος για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη και δεν θα γίνουν αποδεκτές διαφοροποιήσεις θέτοντας θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά πλέον από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ξεκάθαροι γι’ αυτό το ζήτημα. Δεν θα ανεχθούν “αντάρτες” και όποιος πάρει την απόφαση να καταθέσει υποψηφιότητα κόντρα στον επίσημο υποψήφιο, θα διαγραφεί. Όπως δηλαδή συνέβη και στα Γιάννενα.

Να θυμίσουμε, ότι στην περιοχή αυτή της Ηπείρου, πριν ακόμα ανακοινωθεί η “αντάρτικη” υποψηφιότητα Ριζόπουλου κόντρα στο νυν Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και εκ νέου υποψήφιο με την στήριξη της Ν.Δ, ο Γραμματέας της Π.Ε Λευτέρης Αυγενάκης παρέπεμψε για διαγραφή 10 στελέχη, ανάμεσα τους μάλιστα και τον πρώην βουλευτή κ.Παπασιώζο, γιατί τάχθηκαν εναντίον της επιλογής του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη και υπέρ του Ριζόπουλου.

Το ίδιο λένε πως θα συμβεί και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο “μήνυμα” προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο, που φέρονται ως πιθανοί “αντάρτες”.

Όσον αφορά την τελική επιλογή του κ.Μητσοτάκη, αυτή πάει για την άλλη εβδομάδα και κύκλοι του κόμματος επισημαίνουν πως δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για την ανακοίνωση. Κι αυτό γιατί ο Πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να μελετήσει όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη, να λάβει υπόψη του όλες τις απόψεις και να καταλήξει στον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ που θα λάβει το χρίσμα. Κι αυτός, εκτός πολύ μα πάρα πολύ συγκλονιστικού απρόοπτου, θα είναι ο νυν Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. 

Υ.Γ: Μαθαίνουμε πως εκτός από το ξεκάθαρο “μήνυμα” για διαγραφές όσων στελεχών θέσουν “αντάρτικη” υποψηφιότητα, υπάρχει δυσφορία και μάλιστα έντονη, για τον παρασκηνιακό ρόλο εναντίον της υποψηφιότητας Μέτιου ενός κορυφαίου στελέχους της Ν.Δ στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Κι αυτό γιατί συνεχίζει να ακολουθεί… προσωπική στρατηγική και να υποδαυλίζει τις αντιδράσεις κατά του νυν Περιφερειάρχη, παριστάνοντας τον… Θρακάρχη, αν και πλέον δεν έχει κανέναν τέτοιο ρόλο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*