Έβρος: Δεν προλαβαίνουν οι αστυνομικοί να σχηματίζουν δικογραφίες, από τόσους διακινητές που συλλαμβάνουν

Έβρος: Δεν προλαβαίνουν οι αστυνομικοί να σχηματίζουν δικογραφίες, από τόσους διακινητές που συλλαμβάνουν

Χαμός γίνεται εδώ και ενάμιση μήνα στον Έβρο, αφού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα όχι μόνο οι ροές λαθρομεταναστών και προσφύγων, αλλά και οι συλλήψεις των δουλεμπόρων διακινητών τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι αστυνομικοί δεν… προλαβαίνουν να σχηματίζουν τις δικογραφίες από τόσους που συλλαμβάνουν σχεδόν καθημερινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν όσοι απαιτούνται για τον σχηματισμό της απαραίτητης δικογραφίας, προκειμένου οι διακινητές, αλλοδαποί στην συντριπτική τους πλειοψηφία, να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω. Ο φόρτος εργασίας και στον συγκεκριμένο τομέα είναι τεράστιος, αλλά και η… απογοήτευση ορισμένες φορές, μια και κάποιους δουλέμπορους που πιάνονται στην χώρα μας και καταδικάζονται, μετά από λίγο καιρό τους ξανασυλλαμβάνουν, γιατί στο μεταξύ μένουν ελεύθεροι.

Κι αυτό είναι ένα ακόμα παράπονο των αστυνομικών, για το οποίο ασφαλώς δεν έχουν ευθύνη οι δικαστές, αλλά το νομικό πλαίσιο που υπάρχει. Εδώ με το νόμο Παρασκευόπουλου αποφυλακίζονται πολύ γρήγορα δολοφόνοι, βιαστές, παιδεραστές, έμποροι ναρκωτικών και κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας. Δεν θα γίνει πολύ πιο εύκολα το ίδιο με τους διακινητές των λαθρομεταναστών;

Το συγκεκριμένο ζήτημα, της έλλειψης δηλαδή προσωπικού και για τον σχηματισμό των πολλών δικογραφιών που απαιτούνται, τέθηκε μαθαίνουμε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη-αστραπή του Αρχηγού της ΕΛΑΣ στον Έβρο, όπως και η γενικότερη έλλεοψη προσωπικού, καθώς και η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του. Άλλωστε και οι αριθμοί αποδεικνύουν πως οι ροές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και ο δρόμος που επιλέγεται πλέον για την είσοδο στην Ελλάδα είναι ο Έβρος.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*