Οι Τούρκοι διακινητές βάζουν φωτιές στους ορυζώνες για να περνούν εύκολα τους λαθρομετανάστες

Οι Τούρκοι διακινητές βάζουν φωτιές στους ορυζώνες για να περνούν εύκολα τους λαθρομετανάστες

Τις προηγούμενες ημέρες είχε υπάρξει ένα πρόβλημα στην περιοχή της Βύσσας κυρίως και άλλων παρέβριων χωριών της περιοχής, όπου λόγω της χαμληής νέφωσης καπνοί είχαν καλύψει τα πάντα και οι κάτοικοι δυσκολεύονταν ακόμα και ν’ αναπνεύσουν.

Όπως είχε αναφέρει το Evros-news.gr, οι καπνοί αυτοί προέρχονταν από το κάψιμο των ορυζώνων στην πλευρά της Τουρκίας, μόνο που αυτό δεν γινόταν από τους αγρότες, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπεύθυνοι ήταν οι Τούρκοι διακινητές. Έβαζαν λοιπόν τις φωτιές, προκειμένου με τους καπνούς και την αποπνικτική ατμόσφαιρα να είναι πιο εύκολο το πέρασαμα εκατοντάδων λαθρομεταναστών από την μια πλευρά του ποταμού Έβρου στην άλλη και παράλληλα να μην γίνονται αντιληπτοί από τις ελληνικές αρχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τότε που το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν σε έξαρση, πέρασαν οι περισσότεροι από 200 λαθρομετανάστες οι οποίοι απέκλεισαν τον κάθετο άξονα στον κόμβο της Καβύλης. Τις επόμενες ημέρες οι καπνοί σταμάτησαν, ενώ αντίστοιχα δεν παρατηρήθηκαν ροές τόσο μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών. Χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά πως σταμάτησαν εντελώς, γιατί κάτι τέτοιο είναι πλέον αδύνατο στην περιοχή μας.

Αυτή την εξήγηση δίνουν για το σοβαρό πρόβλημα που παρατηρήθηκε ξαφνικά, άνθρωποι που γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και ενεργούν οι διακινητές από την τουρκική πλευρά, πάντα σε συννενόηση με τους συνεργάτες τους που είναι στον Έβρο και καθοδηγούν όσους περνούν το ποτάμι ή αναλαμβάνουν να τους προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας.

Αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Ν.Βύσσα – Καίνε ορυζώνες οι Τούρκοι – Δεν μπορούν ν΄ανασάνουν οι κάτοικοι