Ο Εβρίτης Παναγιώτης Σωτηρούδης θριαμβεύει σε Παγκόσμιες Εκθέσεις Σκύλων

Ο Εβρίτης Παναγιώτης Σωτηρούδης θριαμβεύει σε Παγκόσμιες Εκθέσεις Σκύλων

Ένας Εβρίτης, ο Παναγιώτης Σωτηρούδης απ΄το Διδυμότειχο, θριαμβεύει τα τελευταία χρόνια στις Παγκόσμιες Εκθέσεις Σκύλων όπου παίρνει μέρος, με σκύλους απ’ το εκτροφείο του “ESPIRITU GRECO” και έχει καταφέρει να πάρει πρώτες θέσεις. 

Ο συντοπίτης μας, ξεκίνησε την εκτροφή σκύλων στο Διδυμότειχο το 2009 και δυο χρόνια αργότερα, το 2011 έφυγε στο εξωτερικό όπου και παρέμεινε για 4 χρόνια. Συγκεκριμένα στην πανέμορφη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, όπου και ασχολήθηκε με την εκτροφή σκύλων. Έμαθε πολλά από τα… μυστικά της και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 2011 επισκέφθηκε 52 χώρες!!! προκειμένου να ενημερωθεί και να γνωρίσει ανθρώπους και εκτροφείς, αλλά και να λάβει μέρος σε εκθέσεις. Με μοναδικό σκοπό και στόχο την απόκτηση γνώσεων για θεματα της φυλής dogo argentino.

Το 2013, ένας από τους σκύλους του Παναγιώτη κατέκτησε την 1η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία Νέων. Την επόμενη χροιά, το 2014, σε Διεθνή έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην Βουδαπέστη, κατέκτησε και πάλι την 1η θέση στην κατηγορία του καλύτερου εκτροφείου.

Όπως λέει ο ίδιος: “Συνεχίζω μέχρι σήμερα, πηγαίνοντας κάθε χρόνο σε εκθέσεις και κάνοντας συγκεκριμένες εξετάσεις υγείας, θέλοντας να είμαι πιστός στις προδιαγραφές και στο πρότυπο της φυλής. Όταν δεν υπάρχουν κοντά μου οι υποδομές για να κάνω τις απαραίτητες εξετάσεις, πολλές φορές ταξιδεύω στην Θεσσαλονίκη ακόμη και στην Αθήνα για τις πραγματοποιήσω.

Το πάθος μου και η αγάπη μου για την φυλή αυτή των σκύλων, με κάνει να συνεχίζω την σκληρή δουλειά παρόλες τις αντιξοότητες που μπορεί να μου παρουσιασθούν”. Κι όπως καταλαβαίνετε, όλη αυτή η προσπάθεια προϋποθέτει και απαιτεί την διάθεση σημαντικών χρηματικών ποσών, αλλά ο Παναγιώτης Σωτηρούδης απ’ το Διδυμότειχο έχει πάθος και αγάπη γι’ αυτό που κάνει, οπότε βρίσκει τις λύσεις.

Η φωτογραφία είναι από την 1η θέση στην κατηγορία ζευγαριών, σε ειδική έκθεση για την φυλή dogo argentino, με κριτή από Ιταλία και συμμετοχες από όλη την Ευρώπη.

Εδώ ο Παναγιώτης Σωτηρούδης στο Smederevo της Σερβίας, όπου πήρε την 2η θέση με καλεσμένο κριτή απο την Αργεντινή, ο οποίος είναι ένας από τους παλαιότερους και σπουδαιότερους ανθρώπους, γνώστης της συγκεκριμένης φυλής. Συμμετοχές υπήρχαν από όλο τον κόσμο.

Από την συμμετοχή του συμπατριώτη μας στην Ιταλία το 2011 , σε Παγκόσμια Έκθεση Σκύλων.