Δήμος Ορεστιάδας: Και στην καταμέτρηση νερού της Βύσσας θα… ΠΙΟΝΕΡΟ με τον Ραδιόγλου

Δήμος Ορεστιάδας: Και στην καταμέτρηση νερού της Βύσσας θα… ΠΙΟΝΕΡΟ με τον Ραδιόγλου

Υπέρμαχοι του δόγματος “ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό” φαίνεται πως είναι στον δήμο Ορεστιάδας, με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος άλλωστε και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν διστάζει να δηλώνει ότι αν μπορούσε να έδινε τα πάντα με απ’ ευθείας αναθέσεις.

Απ’ την στιγμή λοιπόν που ο νόμος δίνει το δικαίωμα έως του ποσού των 20.000 χωρίς ΦΠΑ να γίνονται απ’ ευθείας αναθέσεις, επιλέγεται για τις περισσότερες υπηρεσίες και προμήθειες στην Ορεστιάδα, μια και μοναδική εταιρεία. Η ΠΙΟΝΕΡΟΣ ΕΠΕ-ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΠΕ. Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν άλλες με παρεμφερή δραστηριότητα και αντικείμενα εργασιών. Αν θα έπρεπε ίσως να γίνει κάποιος διαγωνισμός ή να ζητηθούν προσφορές και από άλλους, ώστε να επιλεγεί η πιο συμφέρουσα οικονομικά. Απ’ τη στιγμή που είναι νόμιμο, είναι και ηθικό για τον δήμαρχο κ.Μαυρίδη και τους συνεργάτες του.

Έτσι, μετά τις Δημοτικές Ενότητες Κυπρίνου και Τριγώνου, που όπως είχε δημοσιεύσει το Evros-news.gr δόθηκε απ’ ευθείας η καταμέτρηση των υδρομετρητών στην ίδια ιδωτική εταιρεία, τώρα πλέον και η καταμέτρηση των υδρομετρητών της Νέας Βύσσας, η καταγραφή δηλαδή της κατανάλωσης νερού, δόθηκε επίσης στην εταιρεία ΠΙΟΝΕΡΟΣ ΕΠΕ του Αντιπροέδρου της ΕΠΣ Έβρου Νίκου Ραδιόγλου. 

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 17 Οκτωβρίου 2018, η συγκεκριμένη εταιρεία θα εισπράξει από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας (ΔΕΥΑΟ) το ποσό των 3.512,59 ευρώ για την Καταμέτρηση Υδρομετρητών Δημοτικής Ενότητας Βύσσας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΠΙΟΝΕΡΟΣ-Καταμετρηση Υδρομετρητών Βυσσας

ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΙΟΝΕΡΟΣ-ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ

Στην απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΟ Τριανταφυλλίδης Πολυχρόνης (άγνωστο γιατί δεν το κάνει ο Πρόεδρος της Δημήτρης Τσελεμπής), δεν αναφέρεται για πόσο χρονικό διάστημα είναι η συγκεκριμένη αμοιβή. Αν πρόκειται δηλαδή για μια μόνο καταμέτρηση ή περισσότερες. Κι αν δικαιολογημένα κάποιοι αναρρωτηθείτε, η ΔΕΥΑΟ δεν έχει υπαλλήλους για να πάνε στη Νέα Βύσσα και να καταμετρήσουν τους υδρομετρητές (τα ρολόγια όπως λέμε στα χωριά μας), η επιλογή να δοθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία σε ιδιωτική εταιρεία, δεν είναι τυχαία.

Ο νόμος επιτρέπει στις Δημοτικές Ενότητες να γίνεται κάτι τέτοιο και ο Επίτροπος που ελέγχει τα εντάλματα τα υπογράφει. Αν δοθεί στην πόλη μέσα η καταμέτρηση σε ιδιωτική εταιρεία μπορεί να υπάρχει πρόβλημα. Γι’ αυτό σε όλους τους πρώην δήμους Κυπρίνου, Τριγώνου (1.148 ευρώ για εκείνους τον περασμένο Ιούνιο) και τώρα της Βύσσας, δόθηκε απ’ ευθείας η συγκεκριμένη υπηρεσία στην ΠΙΟΝΕΡΟΣ ΕΠΕ του Νίκου Ραδιόγλου.

ΔΕΥΑΟ: Στον Ραδιόγλου επίσης η καθαριότητα, 

η συντήρητη εκτυπωτών και η προμήθεια… Τόνερ

Η εταιρεία ΠΙΟΝΕΡΟΣ ΕΠΕ όμως του Νίκου Ραδιόγλου, είναι για όλα. Έτσι, σε αναρτήσεις στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ την ίδια ημέρα, δηλαδή προχθές 17 Οκτωβρίου, υπάρχουν αποφάσεις για ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ της καθαριότητας των γραφείων της ΔΕΥΑΟ, για την συντήρηση των εκτυπωτών της, αλλά και την προμήθεια… Τόνερ (και όχι ντόνερ). Του ανταλλακτικού δηλαδή χάρη στο οποίο γίνεται η εκτύπωση.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΔΕΥΑΟ – ΠΙΟΝΕΡΟΣ (ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ)

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΠΙΟΝΕΡΟΣ(ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ)

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΝΕΡ-ΠΙΟΝΕΡΟΣ-(ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ)

ΝΟΜΙΜΑ όλα αυτά επαναλαμβάνω, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, αφού ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και τους συνεργάτες του (τον πιο καθαρό δήμαρχο της μεταπολίτευσης όπως έλεγε και ο φίλος μου Δημήτρης Κολιός σε μια συνέντευξη που του πήρε πριν λίγο καιρό) για απ’ ευθείας αναθέσεις ως το ποσό των 20.000 ευρώ.

Ίσως να επιλέγεται η συγκεκριμένη εταιρεία και λόγω… ονόματος, αφού θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος σε όλα αυτά “τί εταιρεία ύδρευσης είμαι, αν δεν ΠΙΟΝΕΡΟ απ’ τον Ραδιόγλου”; Εμείς απλά καταγράφουμε τις αποφάσεις που προχθές αναρτήθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, μετά και από ενημέρωση των κατοίκων της Βύσσας, ότι έβλεπαν ιδιωτική εταιρεία να μετράει την κατανάλωση τους.

-Δήμος Ορεστιάδας: Θα… ΠΙΟ ΝΕΡΟ στο όνομα του Ραδιόγλου, με απ’ ευθείας ανάθεση για καταμέτρηση υδρομετρητών

Υ.Γ: Προφανώς το… σύνθημα που έβαλε χθες ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τις υπογραφές μικρών επιδιορθώσεων στο οινοτικό κατάστημα Ριζίων και το Πολιτιστικό κέντρο Καστανεών, το Δεσμεύθηκαμε-Υλοποιούμε, δεν αφορά και τις ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ στην ΠΙΟΝΕΡΟΣ-ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ. Θέμα για το οποίο… γκρινιάζουν ακόμα και οι δικοί του άνθρωποι.