ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Στην παράταξη Λαμπάκη… τρώνε καλά. Οι απουσίες, οι μπηχτές και ο “εκπρόσωπος”

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Στην παράταξη Λαμπάκη… τρώνε καλά. Οι απουσίες, οι μπηχτές και ο “εκπρόσωπος”

Την στιγμή που η αγωνία για όσους ασχολούνται με τις υποψηφιότητες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης… χτυπάει κόκκινο, όλοι βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον “εκλεκτό” της Νέας Δημοκρατίας, στην δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης ξεκίνησαν… επικοινωνιακό μπαράζ.

Κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ακόμα και όποιος δεν είναι τόσο… μυημένος στα επικοινωνιακά. Φαίνεται ότι αυτή η δημοσκόπηση της Metron Analysis δεν πήγε καλά, όχι μόνο γι’ αυτόν που την παρήγγειλε (έχει χαθεί από την πόλη… αυτή η ψυχή τελευταία όπως μου λένε), αλλά τα ευρήματα της δεν θα πρέπει να ήταν ικανοποιητικά ούτε για τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη.

Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι τελευταίες επικοινωνιακές του κινήσεις, την στιγμή που κανένας ακόμα δεν ανακοίνωσε επίσημα υποψηφιότητα απέναντι του. Πρόθεση να είναι υποψήφιοι εκδήλωσαν οι Παύλος Μιχαηλίδης, Γιώργος Καίσας (ο φαρμακοποιός), Φραγκούλης Δούκας, Βαγγέλης Μυτιληνός, Σάββας Δευτεραίος (κατά σειρά), αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη παρουσίαση.

Ως… ντεκόρ τους τρεις νεαρούς συνεργάτες

Οπότε, αν το κλίμα είναι τόσο καλό, υπάρχει… αέρας νίκης για τον κ.Λαμπάκη, γιατί από τόσο νωρίς άρχισε αυτές τις χοντροκομμένες, άγαρμπες και… αστείες κάποιες στιγμές, επικοινωνιακές κινήσεις; Που πολλές φορές δημιουργούν ακόμα και αντίθετα αποτελέσματα απ’ τα προσδοκώμενα;

Γιατί είναι “ηλίου φαεινότερον” ότι ο δήμαρχος ενεργεί με βάση τις συμβουλές κάποιου… επικοινωνιολόγου. Είδαμε λοιπόν ξαφνικά να ειδοποιεί τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, κάμερες, σάιτ που καλύπτουν με βίντεο τα θέματα και να πηγαίνει μπροστά στα… μπετά των σχολείων του ΚΕΓΕ για να δείξει πως ξεκίνησαν οι εργασίες.

Στη συνέχεια να… πανηγυρίζουν αυτός και μαζί του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης, ο επίσης Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας και δίπλα τους… ντεκόρ ο ευθυτενής Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Γκοτσίδης, γιατί κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα… γήπεδο τένις.

Κι αβέρτα οι δηλώσεις απ’ τους τρεις πρώτους, ώστε να δείξουν έργο. Ακόμα και ο τρόπος που στήνονται μπροστά στις κάμερες, είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται με βάση οδηγίες επικοινωνιολόγου. Ο Βαγγέλης Λαμπάκης μπροστά και πίσω του οι… τρεις σωματοφύλακες Γκοτσίδης, Κουκουράβας και Βαταμίδης. 

Έτσι, για να δείχνουν ότι η δημοτική παράταξη Λαμπάκη έχει νέους ανθρώπους και μέλλον μπροστά της και να βγαίνει μόνος του αρχίζοντας τα γνωστά ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα του, τα οποία μετά… τρέχουν όλοι να μαζέψουν. Επιχειρώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για όσα λέει με το γνωστό, αλαζονικό του ύφος.

Ένας κακεντρεχής φίλος πάντως, βλέποντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία που δημοσιεύσαμε, μου είπε ότι του θυμίζει τραγουδιστή σε νυχτερινό κέντρο, που έχει πίσω του ως… ντεκόρ πρωτόβγαλτους συναδέρφους του, κυρίως γυναίκες, τις γνωστές.,.. γλάστρες. Αλλά αυτός είναι εμπαθής και δεν του δίνω και τόσο μεγάλη σημασία.

Μέχρι και τον… κλαδοθραύστη “επιστράτευσαν”

Αμ το άλλο; Ξαφνικά άρχισε όλο το επιτελείο του Βαγγέλη Λαμπάκη να προβάλλει το κλάδεμα δέντρων απ’ τα συνεργεία του δήμου στο κεντρικό δρόμο και την λειτουργία του θρυματιστή κλαδιών. Του γνωστού κλαδοθραύστη, τον οποίο αγόρασαν πριν από μήνες, πήγε ο δήμαρχος με τους Αντιδημάρχους και βγήκε φωτογραφίες (με κοστούμι και γραβάτα) παρακολουθώντας την επίδειξη και τον… καταχώνιασαν στις αποθήκες.

Όπως έκαναν και με τον άλλο που ήδη υπήρχε και είχε αγοραστεί επί δημαρχίας Γιώργου Αλεξανδρή, τον είχαν παρατημένο και αγόρασαν δεύτερο. Κάλεσαν μάλιστα και τηλεοπτικά συνεργεία να αποθανατίσουν αυτή την… τεράστια παρέμβαση που προφανώς θα αλλάξει το μέλλον της Αλεξανδρούπολης. Τον κλαδοθραύστη και θρυματίζει τα κλαδιά.

Μόνο που έφερε όλο αυτό… αντίθετα αποτελέσματα. Άρχισαν από κάτω τα σχόλια του κόσμου, ότι εδώ και χρόνια σε πολλές περιοχές γίνεται χαμός με τα δένδρα, καλούν συνέχεια τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους Αντιδημάρχους αλλά δεν γίνεται τίποτα και τώρα ξαφνικά, λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, προβάλλουν την συγκεκριμένη εικόνα.

Έδειξαν ότι… τρώνε καλά στην παράταξη Λαμπάκη

Κι αφού προηγήθηκαν όλα αυτά, ήρθε χθες και το… κερασάκι στην τούρτα. Για να δείξει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ότι η παράταξη του είναι δυνατή, ενωμένη και αγαπημένη, πήρε τους συνεργάτες του και πήγαν για φαγητό σε γνωστό στέκι της πόλης. Φρόντισαν μάλιστα να το… επικοινωνήσουν αυτό, ανεβάζοντας φωτογραφία στο facebook.

Το έκανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας, που άλλωστε τελευταία βλέπουμε να έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό το επικοινωνιακό μπαράζ. Κι όπως λέει ένας φίλος μου (και φίλος του) που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιώργος… SOLάρει (να γράψουμε και κανένα αγγλικό από τα λίγα που ξέρουμε) πολύ τώρα τελευταία.

Όπως λοιπόν είδαμε στην οικογενειακή(;) φωτογραφία, στην παράτξη του Βαγγέλη Λαμπάκη το σίγουρο είναι ότι… τρώνε καλά. Τα πιάτα τουλάχιστον στο τραπέζι τα είχαν αδειάσει. Μόνο που απ’ τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας προέκυψαν ερωτήματα και αντιδράσεις και… μπηχτές που δείχνουν δυσαρέσκεια.

Απ’ ότι είδαμε, εκτός του δημάρχου, συνδαιτημόνες ήταν οι Γιώργος Παντελίδης, Γιώργος Κουκουράβας, Κώστας Γκοτσίδης, Γιάννης Βαταμίδης, Νίκος Γκότσης, Γιώργος Ουζουνίδης, Κυριάκος Αετόπουλος. Αν ήταν μαζί τους και άλλοι, θα έβγαιναν στο πλάνο. Άρα για διάφορους λόγους δεν παρέστησαν.

Σημαντική η απουσία Γερακόπουλου

Σημαντική είναι για παράδειγμα, η απουσία του Χρήστου Γερακόπουλου (πολύ τον συμπάθησα από τότε που ήρθε στο συλλαλητήριο υπέρ της Μακεδονίας). Κλήθηκε ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού και δεν πήγε; Επειδή είχε κάποια άλλη υποχρέωση ή για οποιονδήποτε λόγο; Γιατί εγώ μαθαίνω ότι υπάρχει τον τελευταίο καιρό διαφωνία με τον κ.Λαμπάκη για τον χειρισμό του πολύ σημαντικού θέματος της επισιτιστικής βοήθειας;

Δεν βλέπω επίσης τον πρώην Πρόεδρο του Πολυκοινωνικού Αντώνη Βαμβακερό. Τόσους… ύμνους και λιβάνισμα (για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη που ταιριάζει πολύ καλύτερα) κάνει στον δήμαρχο καθημερινά. Δεν τον κάλεσαν ή όπως και ο φίλος του Γιάννης Φαλέκας κλήθηκε αλλά ξέρω ότι εκείνος είχε κάποια άλλη δουλειά και γι’ αυτό δεν πήγε;

Αποκλείεται να στάθηκε κριτήριο ότι ο Αντώνης, όπως και εγώ άλλωστε, μπορεί να… τρώει πολύ. Να το έκαναν αυτό για τον φίλο μου τον Παύλο Μιχαηλίδη του Σάββα, που είναι συνεργάτης του δημάρχου στα γραφείο Τύπου, το καταλαβαίνω. Συναγωνιζόμαστε στα κιλά, αν και μάλλον εγώ τον έχω ξεπεράσει. Αλλά ο Βαμβακερός γιατί να μην είναι;

Οι… μπηχτές της Όλγας

Όπως δεν ήταν και καμιά απ’ τις γυναίκες δημοτικούς συμβούλους. Ούτε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Όλγα Βρετοπούλου, που επίσης ανήκει στην παράταξη Λαμπάκη. Κι αυτή δεν κλήθηκε, αν κρίνω απο τα σχόλια που έκανε κάτω απ’ την συγκεκριμένη ανάρτηση.

Έγραψε αρχικά ένα: “Καλά να περνάτε” και λίγο αργότερα: “Καλημέρα τέτοιες εποχές καλά τις “ανθρώπινες στιγμές” να μην τις δημοσιεύουμε…για πολλούς λόγους”. Όπως και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χατζηαναγνώστου που επίσης δεν κλήθηκε και αρκέστηκε αρχικά σε ένα… ξερό: Μάλιστα”.

Αντίθετα, έκανε εντύπωση ότι βρέθηκε στη συγκεκριμένη μάζωξη ο Κυριάκος Αετόπουλος, γιατί το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε δείξει ότι έχει ενστάσεις και διαφωνίες για κάποιες αποφάσεις του δημάρχου και θέματα λειτουργίας της δημοτικής αρχής. Κάποιοι μάλιστα προεξοφλούσαν ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος με τον Λαμπάκη, αλλά μάλλον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Θα είναι και πάλι μαζί του.

Ο Γουμενίδης έπρεπε να είναι απ’ τους πρώτους

Δεν ξέρω για όλους αυτούς που προανέφερα, αλλά εμένα προσωπικά με ενόχλησε που δεν κάλεσαν τον Βαγγέλη Γουμενίδη. Μπορεί να ανήκει στην αντιπολίτευση, να εκλέχθηκε με τον Λάκη Φωτιάδη, αλλά έτσι και αλλιώς όλα αυτά τα χρόνια περισσότερο ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κι όχι μόνο αυτό. Τον άκουγα να μιλάει πριν λίγες ημέρες στον MAXIMUM FM και τον Δημήτρη Κολιό για το θέμα του παλαιού Νοσοκομείου και νόμισα ότι μιλούσε ο… εκπρόσωπος Τύπου του Βαγγέλη Λαμπάκη. “Ο δήμαρχος πήγε Αθήνα και θα θέσει το θέμα στον υπουργό για να βρεθεί λύση” και άλλα τέτοια έλεγε ο Βαγγέλης.Λαμπάκη λειτουργεί και τοποθετείται.

Γι’ αυτό άλλωστε και ο δήμαρχος, που δεν είναι αχάριστος, τον επιλέγει ως μέλος των αποστολών στα ταξίδια του εξωτερικού. Πέρυσι τον είχε συμπεριλάβει σε αυτούς που πήγαν  στην Αγία Πετρούπολη, αλλά τελικά για προσωπικούς λόγους δεν ταξίδεψε, ενώ αντίθετα πριν λίγες ημέρες ήταν στην αποστολή που βρέθηκε στο κοσμοπολίτικο Παρίσι.

Που ενοχλήθηκε μάλιστα απ’ την κριτική και έγραψε σχόλιο εναντίον του Evros-news.gr απ’ την “πόλη του φωτός”, όπου πέρασε κάποιες όμορφες ημέρες ανέμελου ταξιδιού, με όλα τα έξοδα φυσικά πληρωμένα. Του απαντήσαμε στο προηγούμενο ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ και όποιος θέλει μπορεί να τα διαβάσει. Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον πράγματι.

 Η άρνηση Πάλλα στις κρούσεις

Πάμε τώρα και στην Ορεστιάδα. Εκεί τα πράγματα σιγά σ0ιγά αρχίζουν να ξεκαθαρίσουν ακόμα περισσότερο. Ο Βασίλης Μαυρίδης θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος, η Μαρία Γκουγκουσκίδου που ανακοίνωσε ήδη την υποψηφιότητα της ξεκίνησε με σημαντική δυναμική, ενώ και ο Σταμάτης Γκατζίδης θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα με την δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Μαθαίνω πάντως, ότι μετά τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Καραγιάννη (που δημόσια τουλάχιστον… ηρέμησε και δεν συνεχίζει την απαράδεκτη συμπεριφορά στις συνεδριάσεις) και ένας ακόμα από την παράταξη Μαυρίδη, απάντησε αρνητικά στις κρούσεις των “συντρόφων” του απ’ το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα και ΚΙΝ.ΑΛ τώρα.

Ο λόγος για τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και εφοριακό στο επάγγελμα Δημήτρη Πάλλα, στον οποίο προτάθηκε… να βγει μπροστά ως υποψήφιος του ΚΙΝ.ΑΛ. Όμως και εκείνος, όπως και ο Καραγιάννης που επίσης ανήκει στον ίδιο χώρο, τους απάντησε ότι παραμένει πιστός στο πλευρό του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη. 

Φαίνεται να καταλήγουν στον Καζαλτζή

Οπότε, το ΚΙΝ.ΑΛ φαίνεται να καταλήγει σε στήριξη της υποψηφιότητας του εκπαιδευτικού Χρήστου Καζαλτζή, ο οποίος πληροφορούμαι πως κάνει συζητήσεις και επαφές στην πόλη και τα χωριά με άτομα που προέρχονται από τον ίδιο χώρο. Το ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να είναι μαζί του ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και ο πρώην δήμαρχος Βύσσας Παναγιώτης Σιανκούρης.

Μπορεί πριν λίγες ημέρες να πραγματοποίησε συγκέντρωση και να εξέφρασε την επιθυμία να θέσει υποψηφιότητα ως δήμαρχος, αλλά ίσως… δεν του βγαίνουν κα κουκιά. Όσο για το νυν Αντιδήμαρχο Γιάννη Παπαϊαωάννου, που πολύ θα ήθελε να πάρει στήριξη απ’ το ΚΙΝ.ΑΛ και να είναι αυτός υποψήφιος, εισέπραξε συνεχεία αρνητικές απαντήσεις.

Όσο και αν προσπάθησαν να “σπρώξουν” την υποψηφιότητα του ο πρώην νομάρχης και βουλευτής Νίκος Ζαπουνίδης, που απ’ την Αθήνα όπου μένει… ανακατεύεται και πολύ μάλιστα, αλλά και η επίσης πρώην βουλευτής Ελένη Τσιαούση, η οποία μάλιστα πήρε και απόσπαση στην Ορεστιάδα, ώστε να βρίσκεται κοντά στις… εξελίξεις.

Άλλωστε και τους τρεις τους ενώνει η συμπάθεια προς το πρόσωπο του… Βασίλη Μαυρίδη. Κι ο κοινός στόχος να κόψουν την αποδοχή που έχει στην περιοχή του Τριγώνου κάποιος άλλος. Και κάτι ακόμα επί αυτού, που αφορά τη Νέα Δημοκρατία και κάποια στελέχη της στην περιοχή.

Δικαίωμα τους να στηρίζουν την υποψηφιότητα Μαυρίδη, αλλά δεν γίνεται να προσπαθούν να επιβάλλουν σε άλλους, με ποιόν θα συστρατευθούν. Γιατί όπως ο νυν δήμαρχος έχει πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, έτσι θα πρέπει να αποδεχθούν ότι μπορεί να συμβεί και με άλλους. Το συγκεκριμένο θέμα το παρακολουθούμε πράγματι με πολύ… ενδιαφέρον.

Τόσο κατάκαρδα

Έχει κλειστεί στο σπίτι του και δεν… ξεμυτίζει. Παρήγγειλε δημοσκόπηση για να… μετρήσει τις δυνάμεις του και τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά. Γι’ αυτό και το πήρε τόσο… κατάκαρδα.

Ο… Ναρκαλιευτής