Μαυρίδης: “Δεν κουραζόμαστε επειδή χορεύουμε σε πανηγύρια, αλλά επειδή τρέχουμε και δουλεύουμε”

Μαυρίδης: “Δεν κουραζόμαστε επειδή χορεύουμε σε πανηγύρια, αλλά επειδή τρέχουμε και δουλεύουμε”

Η υποψηφιότητα του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη στις επόμενες δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019 ήταν δεδομένη, αλλά την επιβεβαίωσε ο ίδιος με χθεσινές του δηλώσεις.

Μιλώντας στην εφημερίδα “ΓΝΩΜΗ” και τους δημοσιογράφους Κική Ηπειρώτου και Γιώργο Πανταζίδη, ο κ.Μαυρίδης απάντησε στην κριτική που έκανε πρόσφατα η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μαρία Γκουγκουσκίδου, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα της για δήμαρχος με τον συνδυασμό “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω”. Συγκεκριμένα σχολιάζοντας την δήλωση της περί… κουρασμένης δημοτικής αρχής, τόνισε: “Σε ό,τι αφορά στην κριτική περί «κούρασης της δημοτικής αρχής» από την κα Γκουγκουσκίδου, αν εννοεί -και είναι υπέρ μας αυτό- ότι επειδή δουλεύουμε γύρω στις 16 ώρες το 24ωρο, ότι υπάρχει μια σωματική κούραση, θα το δεχτώ.

Αν θεωρεί ότι επειδή είμαστε μόνο με 3 ώρες ύπνο γιατί τρέχουμε για θέματα του δήμου, θα το δεχτώ κι αυτό. Αν  εννοεί ότι κουραζόμαστε επειδή πηγαίνουμε κάθε 3 και λίγο και φέρνουμε τα πολλά εκατομμύρια από ευρωπαϊκά και κρατικά προγράμματα και είμαστε μέσα στους πρώτους δήμους στην απορροφητικότητα, θα το δεχτούμε. Σίγουρα δεν κουραζόμαστε πάντως επειδή χορεύουμε σε πανηγύρια. Δεν είμαστε μόνο στις παρεϊτσες, αλλά τρέχουμε και δουλεύουμε».

“Δεν κοιμόμαστε γιατί τρέχουμε και δουλεύουμε”, απάντησε στην υποψήφια δήμαρχο Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου ο Βασίλης Μαυρίδης σε χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ

“Πως να φτιάξουμε το οδικό δίκτυο; Θέλουμε

600 εκατ. ευρώ και 700 χρόνια κρατική επιχορήγηση”

Όσον αφορά τώρα την δήλωση, ότι κάθε τρεις και λίγο ο Βασίλης Μαυρίδης ως δημοτική αρχή φέρνουν πολλά εκατομμύρια από ευρωπαϊκά και κρατικά προγράμματα, λίγο νωρίτερα μιλώντας για τα έντονα παράπονα του κόσμου για την άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου, είχε επικαλεστεί… έλλειψη χρημάτων και είπε τα ακριβώς αντίθετα. “Είναι απόλυτα δικαιολογημένα αυτά τα παράπονα. Ως δημοτική αρχή, από την πρώτη στιγμή, είμαστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς.

Έχουμε κάνει έναν πρόχειρο προϋπολογισμό, για να γίνει αποκατάσταση του οδικού δικτύου, με τις προδιαγραφές που θέλουμε, χρειάζεται ένα ποσό γύρω στα 600 εκ ευρώ! Πρέπει δηλαδή, γύρω στα 700 χρόνια, ό,τι λεφτά έρχονται από το κράτος να τα ρίχνουμε στους δρόμους, αυτή είναι η πραγματικότητα”. Οπότε, τα πολλά εκατομμύρια που φέρνουν μαζί με τους συνεργάτεςτου από ευρωπαϊκά και κρατικά προγράμματα που πηγαίνουν; Στις απ’ ευθείας αναθέσεις που κάνει στις εταιρείες Com&Com του Θάνου Κουλουτμπάνη ή την ΠΙΟΝΕΡΟΣ ΕΠΕ του Νίκου Ραδιόγλου;

“Η ποσόστωση στα ψηφοδέλτια υπέρ των

γυναικών είναι εξευτελισμός της υπόστασης τους”

Ο κ.Μαυρίδης αφού λοιπόν επιτέθηκε στην Μαρία Γκουγκουσκίδου αλλά όπως αναφέραμε στις δηλώσεις του φάσκει κιαι αντιφάσκει, στη συνέχεια αναφέρθηκε γενικά στις γυναίκες και στην ποσόστωση που προβλέπει ο “Κλεισθένης” για την παρουσία γυναικών στα ψηφοδέλτια. “Η ποσόστωση στα ψηφοδέλτια υπέρ των γυναικών θεωρώ πως είναι ο,τι χειρότερο για το γυναίκειο φύλο. Είναι εξευτελισμός της υπόστασης αυτός ο διαχωρισμός”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ορεστιάδας.

Πηγή΅Εφημερίδα “ΓΝΩΜΗ”