Εκδήλωση για τον Άγιο Λουκά Συμφερούπολης Κριμαίας απ΄την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

Εκδήλωση για τον Άγιο Λουκά Συμφερούπολης Κριμαίας απ΄την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως ομιλία από τον Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο σχετικά με τον Άγιο Λουκά Σεβαστουπόλεως Κριμαίας.

Μπροστά σε μία σχεδόν γεμάτη αίθουσα ο Σεβασμιώτατος κ. Νεκτάριος μίλησε για τον μεγάλο Ρώσο Άγιο και ιατρό Λουκά, με βάση τις εμπειρίες από τα πάμπολλα ταξίδια του στη Συμφερούπολη, αλλά και στην υπόλοιπη Ρωσία, ακολουθώντας τα βήματα του Αγίου Λουκά στις περιοχές στις οποίες έζησε και έδρασε εξόριστος από το καθεστώς της Ρωσίας. Ταυτόχρονα, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε και σπάνιες φωτογραφίες του Αγίου και βίντεο από την εποχή που έζησε ο Άγιος Λουκάς εμπλουτίζοντας έτσι την ομιλία του.
Μετά το τέλος της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου κ. Νεκταρίου, ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τον Σεβασμιώτατο για την πνευματική ευλογία της ελεύσεως και παραμονής επί τριήμερον του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά Κριμαίας και ευχήθηκε στο μέλλον να δοθεί ξανά η ευκαιρία να έλθει ξανά ο μεγάλος Άγιος στην Αλεξανδρούπολη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*