Δήμος Ορεστιάδας: Πληρώνει υπερδιπλάσια χρήματα στον Ραδιόγλου για καταμέτρηση κάθε υδρομετρητή απ’ την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης!!!

Δήμος Ορεστιάδας: Πληρώνει υπερδιπλάσια χρήματα στον Ραδιόγλου για καταμέτρηση κάθε υδρομετρητή απ’ την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης!!!

Υπερδιπλάσια χρήματα για κάθε υδρομετρητή των Δημοτικών Διαμερισμάτων των πρώην Δήμων Ν. Βύσσας, Κυπρίνου και Τριγώνου, πληρώνει με απ’ ευθείας ανάθεση στην εταιρεία του Νίκου Ραδιόγλου ΠΙΟΝΕΡΟΣ ΕΠΕ ο δήμος Ορεστιάδας μέσω της ΔΕΥΑ Ορεστιάδος, απ’ ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης με την αντίστοιχη ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας, σε συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου στις 13 Μαρτίου 2018 και μετά από πρόταση του Προέδρου της Δημήτρη Τσελεμπή, αποφάσισε να αναθέσει απ’ ευθείας στην εταιρεία «ΠΙΟΝΙΕΡΟΣ Ε.Π.Ε – ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» την καταγραφή ενδείξεων και ελέγχου της κατάστασης υδρομέτρων στις Δ.Ε. Ν. Βύσσας, Κυπρίνου, Τριγώνου του Δήμου Ορεστιάδας αντί συνολικού ποσού 16.215 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΥΑΟ με εταιρεία ΠΙΟΝΕΡΟΣ-ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ

Είχε μάλιστα στις 2 Μαρτίου 2018 με την υπ’ αριθ. πρωτ.: 262/02-03-2018 πρόσκληση της καλέσει  την εταιρεία «ΠΙΟΝΙΕΡΟΣ Ε.Π.Ε – ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» να αποστείλει προσφορά για την ανωτέρω υπηρεσία. Αυτή την έστειλε την επόμενη ημέρα αμέσως (3 Μαρτίου 2018) ενεργώντας άμεσα κιαι κεραυνοβόλα και ο κ.Τσελεμπής εισηγήθηκε την απευθείας ανάθεση της παραπάνω υπηρεσίας, στην εταιρεία «ΠΙΟΝΙΕΡΟΣ Ε.Π.Ε – ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», με τιμή 0,93 € χωρίς Φ.Π.Α 1,13 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ για το κάθε υδρόμετρο, το ρολόι του νερού όπως το ξέρουμε δηλαδή οι περισσότεροι.

Έτσι το συνολικό κόστος ανέρχεται δηλαδή για τα 14.254 (υδρόμετρα) Χ 0,93 = 13.256,22€ χωρίς Φ.Π.Α, σύμφωνα με την από 03-03-2018 οικονομική προσφορά της. Μαζί με τον ΦΠΑ το συνολικό ποσό ανέρχεται στις 16.215 ευρώ. Η εταιρεία του Νίκου Ραδιόγλου, πέρα απ’ όλες τις άλλες απ’ ευθείας αναθέσεις από τον δήμο Ορεστιάδας και τις δημοτικές του επιχειρήσεις για ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, θα εισπράξει και 16.215 ευρώ για την καταμέτρηση των υδρομέτρων.

Την ίδια στιγμή, ο Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης, έχει επίσης αναθέσει σε ιδιώτη την καταμέτρηση των υδρομετρητών στις Δημοτικές Ενότητες Τραίανούπολης και Φερών, αντί 0.44 ευρώ για κάθε υδρόμετρο. Στην μισή και λιγότερη τιμή δηλαδή απ’ ότι η ΔΕΥΑΟ της Ορεστιάδας. Για τα ίδια υδρόμετρα δηλαδή, τα 14.254, η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης θα πλήρωνε 6.271. Λιγότερα από τα μισά που πλήρωσαν στην Ορεστιάδα.

Φυσικά το κόστος αυτό θα μετακυληθεί στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΟ, που θα κληθούν να το πληρώσουν. Προκύπτουν φυσικά και αρκετά ερωτήματα:

  1. Ζήτησε και από άλλες εταιρείες η ΔΕΥΑΟ οικονομικές προσφορές ή μόνο από την ΠΙΟΝΕΡΟΣ ΕΠΕ του Νίκου Ραδιόγλου;
  2. Γιατί αποδέχθηκε αμέσως αυτή την οικονομική πρόταση και δεν έκανε κάποια… έρευνα αγοράς στους άλλους δήμους, ώστε να πάρει ενδεικτικές τιμές ο Πρόεδρος της κ.Τσελεμπής;
  3. Αν απευθύνονταν για παράδειγμα στην Αλεξανδρούπολη, θα πληροφορούνταν την συγκεκριμένη τιμή, παρ’ ότι εκεί έγινε διεθνής διαγωνισμός επειδή τα ποσά ήταν μεγαλύτερα από τις 20.000 που εποτρέπεται απ’ ευθείας ανάθεση.
  4. Γιατί ζητήθηκε μόνο απ’ την εταιρεία του κ.Ραδιόγλου οικονομική προσφορά και πότε πρόλαβε αυτή, μέσα σε μια ημέρα να κάνει την μελέτη των στοιχείων της εργασίας που θα αναλάμβανε, του εργατικού κόστους και όλων των άλλων και 2 Μαρτίου της ζητήθηκε να στείλει προσφορά και την άλλη μέρα 3 Μαρτίου την έστειλε;
  5. Μήπως επειδή γνώριζαν πως είναι η μοναδική εταιρεία που θα δώσει οικονομική προσφορά και επειδή θα γίνει απ’ ευθείας ανάθεση, όσο και αν ζητούσε για κάθε υδρομετρητή, θα εγκρίνονταν;

Να επισημάνουμε εδώ, ότι με την συγκεκριμένη απόφαση διαφώνησε το μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΟ, ο κ. Μουτουσίδης Γεώργιος και το εξέφρασε ακούγοντας την εισήγηση του Προέδρου Δημήτρη Τσελεμπή, λέγοντας ότι τον έλεγχο των υδρομέτρων πρέπει να τον κάνει η Δ.Ε.Υ.Α.Ο. διότι είναι ζωτικής σημασίας για την Επιχείρηση και δεν την ψήφισε.

Η δικαιολογία για την απ’ ευθείας ανάθεση από την ΔΕΥΑΟ σε ιδιώτη και συγκεκριμένο στην ΠΙΟΝΕΡΟΣ ΕΠΕ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΔΙΟΓΛΟΥ, όπως αναφέρει η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, είναι ότι η καταμέτρηση γίνεται κάθε τετράμηνο στα Δημοτικά Διαμερίσματα των πρώην Δήμων Ν. Βύσσας, Κυπρίνου, Τριγώνου. Για την έγκαιρη και έγκυρη καταγραφή των ενδείξεων απαιτείται ικανοποιητικός αριθμός καταμετρητών κατανεμημένος ανά γεωγραφική–δημοτική ενότητα.
Επειδή το υπάρχον προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α. Ορεστιάδας, δεν επαρκεί πλέον για την
καταμέτρηση συνολικά 25.000 υδρομέτρων, σε ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο
Ορεστιάδας, σημειώνεται ότι, από τους τέσσερις (4) καταμετρητές έχουν μείνει δύο (2) (ο ένας απεβίωσε και ο άλλος βρίσκεται σε μακροχρόνια αναρρωτική άδεια από τροχαίο ατύχημα) και λόγω των περιορισμών στις προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό, πρέπει να γίνει ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη.

Η ουσία λοιπόν είναι ότι ο δήμος Ορεστιάδας με την ΔΕΥΑΟ πληρώνει στην ιδιωτική εταιρεία του Νίκου Ραδιόγλου υπερδιπλάσια χρήματα για την καταμέτρηση των υδρομετρητών, σε σχέση με τον δήμο Αλεξανδρούπολης και την αντίστοιχη εταιρεία του ΔΕΥΑΑ.

Λέτε να ισχύει και σε αυτή την περίπτωση το σύνθημα που έγραψε στην προσωπική του σελίδα ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης για κάτι… μερεμέτια στο Κοινοτικό κατάστημα Ριζίων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστανεών: “ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΑΜΕ-ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ”;