ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ανακοινώνεται αύριο επίσημα ο Μέτιος. Στην Αθήνα σήμερα ο Ζαγναφέρης. Κι ο Τοψίδης;

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ανακοινώνεται αύριο επίσημα ο Μέτιος. Στην Αθήνα σήμερα ο Ζαγναφέρης. Κι ο Τοψίδης;

Εβδομάδα πολύ δυνατών εξελίξεων σε διάφους τομείς. προβλέπω ότι θα είναι αυτή που ξεκίνησε σήμερα. Αρχής γενομένης απ’ το θέμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η αγωνία όσων θα επιθυμούσαν να είναι υποψήφιοι, έχοντας το επίσημο χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, αποτελώντας προσωπική επιλογή του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να τελειώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αύριο Τρίτη 23 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί ο “εκλεκτός” του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κι αυτός θα είναι ο νυν Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, αφού η απόφαση έχει ήδη ληφθεί. Δεν αποκλείεται μάλιστα να έρθει στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον κ.Μητσοτάκη και στη συνέχεια να υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση στήριξης της υποψηφιότητας του, αφού στη Ν.Δ δίνουν μεγάλη σημασία στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και θέλουν να την διατηρήσουν.

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα να υπήρξε η σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών, χωρικών και θεματικών και των περιφερειακών συμβούλων, να κατατέθηκε μανιφέστο 19 εξ αυτών που διαφωνούν με την συγκεκριμένη επιλογή, αλλά η απόφαση είναι ειλλημένη και απλά απομένει η δημοσιοποίηση της.

Στα γραφεία της Ν.Δ ο Ζαγναφέρης

Σήμερα μάλιστα, εθεάθη στην οδό Πειραιώς όπου βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης και αυτό προς στιγμήν δημιούργησε ερωτηματικά σε κάποια κομματικά στελέχη και βουλευτές που τον αντιλήφθηκαν. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες μας, κλήθηκε απλά προκειμένου να του γίνει νέο… μασάζ, για να μην επιμείνει σε “αντάρτικη” υποψηφιότητα.

Ο κ.Ζαγναφέρης επανέλαβεκαι μετά την σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας με τον Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη και το Νικήτα Κακλαμάνη που είναι υπεύθυνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, άσχετα αν του δοθεί το χρίσμα. Οπότε θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον τί θα κάνει στη συνέχεια.

Πρόθεση να είναι αυτοί οι “εκλεκτοί” που θα πάρουν το χρίσμα της Ν.Δ, έχουν εκδηλώσει και οι Αντιπεριφερειάρχες Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και Καβάλας Θοδωρής Μαρκόπουλος, αλλά για να μην τους καλέσουν, προφανώς πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να βγουν στο… αντάρτικο. Αν δω άλλωστε και τον φίλο μου τον Δημήτρη να γίνεται… Άρης Βελουχιώτης και μπορεί να γίνω ακόμα και “κολλητός” του… Λαμπάκη.

Θα κατέβει τελικά υποψήφιος ο Τοψίδης;

Υπάρχει φυσικά και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος (Χριστόδουλος, Χριστόδουλος, Χριστόδουλος κυρία Νίκη μου) Τοψίδης, που όλο αυτό το διάστημα έλεγε ότι θα είναι υποψήφιος και δεν τον ενδιαφέρει ποιά απόφαση θα πάρει η Ν.Δ και σε ποιόν θα δώσει το χρίσμα.

Ήδη μάλιστα συνεχίζει να κάνει επαφές και συναντήσεις όχι μόνο στο νομό Έβρου, όπου φυσικά είναι το… προνομιακό του τοπίο, αλλά και στους άλλους νομούς. Με την μεσολάβηση κυρίως των εκεί Προέδρων των Επιμελητηρίων. Δηλώνει λοιπόν αποφασισμένος να… ζωστεί τα άρματα και να κατεβάσει “αντάρτικο” συνδυασμό.

Θα το κάνει τελικά, ρισκάροντας να πάει κόντρα στο κόμμα που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα είναι η επόμενη Κυβέρνηση, αλλά και στον Πρόεδρο του με τον οποίο οι οικογένειες τους είναι γνωστό πως συνεργάζονται επιχειρηματικά; Κι αναφέρομαι στη συνεργασία που έχει η Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι και η εταιρεία της Zeus+Done με το εργοστάσιο μεταξωτών του κουνιάδου του Κώστα Μουχταρίδη.

Στελέχη του πρώην Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη

Θα κατεβάσει δηλαδή ένα ψηφοδέλτιο που θα αποτελείται από διάφορους πολιτικούς χώρους, αλλά θα έχει βάση κυρίως διαφωνούντες Νεοδημοκράτες με την υποψηφιότητα Μέτιου; Το θεωρώ πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να πάει μαζί του για παράδειγμα ο Δημήτρης Πέτροβιτς ως απλός υποψήφιος ή ο επίσης Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Βενετίδης.  

Γιατί εκεί θα βρουν στελέχη που ήταν αντίπαλοι τους στις προηγούμενες εκλογές του 2014. Όπως τον Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταύρο Καβαρατζή, ο οποίος ο σήμερα δήλωσε ότι θα τεθεί στο πλευρό του Τοψίδη, αν αυτός είναι υποψήφιος. Όμως το 2014 ήταν υποψήφιος και εκλέχθηκε με την “Κοινωνική Συμμαχία”, του πρώην περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, γνωστού στελέχους του ΠΑΣΟΚ (του βαθέως ΠΑΣΟΚ μάλιστα).

Οι δυο τους εξάλλου φαίνεται να έχουν ήδη μιλήσει και συμφωνήσει γι’ αυτό. Οπότε, σε μια τέτοια περίπτωση, ο γιος του πρώην βουλευτή της Ν.Δ Γιάννη Καβαρατζή, θα είναι και πάλι (όπως και το 2014), κόντρα στον επίσημο υποψήφιο που θα στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους μελλοντικούς, πολιτικούς του σχεδιασμούς.

Ένας άλλος που φαίνεται να έχει συμφωνήσει, είναι ο Σταύρος Βαβίας, γνωστό στέλεχος επίσης του ΠΑΣΟΚ (τώρα ΚΙΝ.ΑΛ), που προτιμάει τον Τοψίδη απ’ τον επίσημο υποψήφιο που επέλεξε η Φώφη Γεννηματά, τον Καβαλιώτη Κώστα Σιμιτζή. Άλλωστε συνεργάζονται επαγγελματικά με τον Τοψίδη σε διάφορεςι επιχειρήσεις.

Θα φέρει σε δύσκολη θέση πολλούς

Θα προτιμήσει λοιπόν αντί για υποψήφιος Περιφερειάρχης, να παραμείνει απλά… Περιφερειάρχης των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ, το παλιό μου φιλαράκι, ο Χριστόδουλος Τοψίδης ή θα κάνει το μεγάλο “βήμα”. Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση, πέρα απ’ το προσωπικό του ρίσκο, θα φέρει σε δύσκολη θέση πολλούς.

Τί θα κάνει για παράδειγμα ο επί χρόνια φίλος και συνεργάτης του δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης; Θα πάει κόντρα στον Χρήστο Μέτιο, που θα είναι ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, απ’ την οποία και ο ίδιος ευελπιστεί να τον στηρίξει για να εκλεγεί ξανά δήμαρχος στην πόλη του, όπου εκεί που πίστευε πως θα κάνει… περίπατο, τώρα αρχίζει να ζορίζεται έντονα;

Γιατί αν εκδηλωθεί υπέρ Τοψίδη ή τον βοηθάει έστω και παρασκηνιακά, τον πρώτο που θα στενοχωρήσει θα είναι ο Αντιπρόεδρος Άδωνης Γεωργιάδης. Κι όχι μόνο αυτός αλλά και κάποιοι στενοί του φίλοι στην Βόρεια Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Νατάσα Γκαρά, με την οποία ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν το κρύβει ότι έχει πολύ καλές προσωπικές σχέσεις.

Τί θα κάνει λοιπόν η Ορεστιαδίτισσα κυβερνητική βουλευτής; Δεν θα στηρίξει τον Κώστα Κατσιμίγα που αποτελεί την επίσημη επιλογή του κόμματος της; Αρκετά παράπονα υπάρχουν ήδη από τους “συντρόφους” της, γιατί θεωρούν ότι μπορεί να στηρίξει δεξιούς υποψήφιους στις δημοτικές εκλογές και αναφερόμαστε στον Μαυρίδη για την Ορεστιάδα και στον Λαμπάκη στην Αλεξανδρούπολη.

Μια και είπα Λαμπάκης, τί θα κάνει επίσης η Σοφία Λαμπάκη, καλή φίλη του Τοψίδη και συνεργάτιδα του στη διοίκηση του Επιμελήτηρίου, την οποία όμως ο Χρήστος Μέτιος διόρισε Πρόεδρο στην εταιρεία ΔΕΣΜΟΣ της Περιφέρειας Α Μ-Θ όταν άλλοι τον απέτρεπαν; Ποιόν θα στηρίξει

Η… συγχωριανή Χρύσα πήρε το μεταπτυχιακό 

Όλα αυτά πάντως δεν απασχολούν μια άλλη κυρία, την συγχωριανή του απ’ τη Νέα Βύσσα Χρύσα Μπαχαρίδου, που πρόσφατα πήρε το Μεταπτυχιακό της ως φοιτήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ. του ΠΜΣ “Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Εργασία”. Αυτή απλά εριμένει τις αποφάσεις για το ψηφοδέλτιο του νομού Έβρου, στις βουλευτικές εκλογές.

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ, είναι γνωστό ότι το όνομα της ακούγεται για μια γυναικεία θέση, άσχετα αν η ίδια τηρώντας την γραμμή του κόμματος αποφεύγει να κάνει κάποια δήλωση ή να δηλώσει σίγουρη για κάτι τέτοιο. Κι όσοι την θεωρούν… εύκολη αντίπαλο και προεξοφλούν ότι δεν πρόκειται να πετύχει, ξεχνούν προφανώς ποιά έχει δίπλα της.

Η μητέρα της Φανή γνωρίζει το νομό και ιδιαίτερα τον κεντρικό και βόρειο Έβρο σπιθαμή προς σπιθαμή. Όπως την βλέπετε λοιπόν στην φωτογραφία περήφανη για την επιτυχία της κόρης της με το Μεταπτυχιακό του ΔΠΘ, βλέπω να… οργώνει τα χωριά και τις πόλεις του νομού για να στηρίξει πιθανή βουλευτική υποψηφιότητα της κόρης της.

Υ.Γ: Ευριπίδη… χάσαμε. Τζάμπα τόσος κόπος και προσπάθεια. Ο χειρότερος εφιάλτης σου, αύριο γίνεται πραγματικότητα και μάλιστα για δεύτερη φορά.

Ο… Ναρκαλιευτής

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*