Παλαιό Κολυμβητήριο – Λαμπάκης: Από “Σπίτι της Γυμναστικής”, πισίνα για ΑΜΕΑ και τώρα γήπεδα τένις

Παλαιό Κολυμβητήριο – Λαμπάκης: Από “Σπίτι της Γυμναστικής”, πισίνα για ΑΜΕΑ και τώρα γήπεδα τένις

Η έντονη ανακοίνωση διαμαρτυρίας της Νίκης Αλεξανδρούπολης κατά του δήμου της πόλης για την απαράδεκτη κατάσταση του Κλειστού Γυμναστηρίου “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, η σκεπή του οποίου έσταζε νερά σε αγώνα του περασμένου Σαββάτου, αλλά και την έλλειψη αθλητικών χώρων, έφερε στο Evros-news.gr “βομβαρδισμό” μηνυμάτων, με αφορμή και τις συνεχείς… τηλεοπτικές εμφανίσεις του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.

Ένα από τα κύρια θέματα που μας επισημάνθηκαν, είναι οι συνεχείς… κωλοτούμπες του στο θέμα του παλαιού Κολυμβητηρίου, για το οποίο τα τέσσερα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το 2014 μέχρι τώρα, άλλαξε τρεις φορές απόφαση. Ξεκίνησε από την υπόσχεση ότι θα δημιουργηθεί εκεί με διάφορες παρεμβάσεις “Σπίτι της Γυμναστικής”¨, μετά από έναν χρόνο ανακοίνωσε την κατεδάφιση του (2015) και την ανέγερση του “Σπιτιού της Γυμναστικής”, για να έρθει το 2017 και να ανακοινώσει επίσημα την κατεδάφιση της σκεπής, αλλά την παραμονή δύο πισινών, η μία για τα άτομα ΑΜΕΑ, με παράλληλα δημιουργία αναψυκτηρίου. Τελικά το 2018 αποφάσισε να επιχωματωθούν οι πισίνες και να γίνουν… γήπεδα τένις.

Πάμε όμως να τα πάρουμε από την αρχή, γιατί στο τέλος από τις τόσες κωλοτούμπες του κ.Λαμπάκη, θα ζαλιστούμε και εμείς.

Το 2014, όπως μας πληροφορεί στην επίσημη σελίδα του ο ΟΕΓΑ, δηλαδή ο Αθλητικός Όμιλος Ενόργανης Γυμναστικής και στον καθιερωμένο ετήσιο Αγιασμό το Σάββατο 02 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΤΟΛ, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: “Αίσθηση και εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση του Δημάρχου κ Ευάγγελου Λαμπάκη ο οποίος υποσχέθηκε ότι το παλιό κολυμβητήριο θα γίνει το « ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ» λύνοντας ουσιαστικά το μεγάλο πρόβλημα στέγασης και συνθηκών της ενόργανης γυμναστικής. Το «σπίτι» θα γίνει στο παλαιό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης και οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Άνοιξη”.

«Σπίτι της Γυμναστικής» γίνεται το παλαιό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης

Η Άνοιξη του 2015 ήρθε και μαζί της η αλλαγή της απόφασης του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος ανακοίνωσε πολύ φυσιολογικά ότι το παλαιό Κολυμβητήριο θα κατεδαφιστεί τελικά.

Β. Λαμπάκης: Θα κατεδαφιστεί το παλιό κολυμβητήριο Αλεξ/πολης

Φτάσαμε δυο χρόνια αργότερα, το 2017 και με αφορμή δηλώσεις του Αντυιδημάρχου Αθλητισμού Γιάννη Βαταμίδη για δημιουργία αναψυκτηρίου, δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση και υπήρξε παρέμβαση της δημοτικής παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α και του επικεφαλής της Παύλου Μιχαηλίδη. Τότε ο κ.Λαμπάκης με δηλώσεις του στο Alexpoli.gr, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί, τόνισε πως θα φύγει το σκέπαστρο, αλλά θα παραμείνουν οι δυο πισίνες και η μία θα εξυπηρετεί μάλιστα τα άτομα ΑΜΕΑ.

Μετά από περίπου έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2018, άλλαξε και πάλι άποψη και ανακοίνωσε ότι θα γκρεμιστεί αλλά θα δημιουργηθούν δύο γήπεδα… τένις. Μάλιστα ο Αντυιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών πήρε σβάρνα τα ραδιόφωνα και τα τηλεοπτικά κανάλια για να εκεθιάσει τη νέα… κωλοτοτούμπα του δημάρχου του. Όπως έκανε και σε συνέντευξη του στον SATUS 94.2.

Κατεδαφίζεται το παλιό κολυμβητήριο! Στη θέση του, νέα γήπεδα τένις!

Να επισημάνουμε εδώ, ότι ενδιάμεσα και συγκεκριμένα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το 2016, υπήρξε η πρόταση να γκρμιστεί το παλαιό Κολυμβητήριο και στην θέση του να κατασκευαστεί… πάρκινγκ, την στιγμή που σε ελάχιστα μέτρα υπάρχει άλλο δίπλα στο γήπεδο “Φώτης Κοσμάς”. Τότε υπήρξαν αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και τελικά η σκέψη αυτή εγκαταλείφθηκε.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης για όλες τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται από τη δημοτική αρχή και αφορούν στη δημιουργία νέων χώρων άθλησης και αναψυχής

Gepostet von Δήμος Αλεξανδρούπολης am Mittwoch, 17. Oktober 2018

Με βάση λοιπόν όλα αυτά, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ακόμα και αν προχωρήσει η κατεδάφιση του σκέπαστρου και των άλλων επικίνδυνων κατασκευών, αντί για τα δύο γήπεδα τένις, να κατασκευαστούν τελικά γήπεδα… χάντμπολ και να τα χρησιμοποιούν οι ΚΥΚΛΩΠΕΣ Αλεξανδρούπολης.

Αλήθεια, γιατί δεν φτιάχνουν γήπεδα ποδοσφαίρου 5χ5 για να εξυπηρετούνται οι ακαδημίες του Ποντιακού που επικεφαλής είναι ο γιος του Αντιδημάρχου Γιώργου Παντελίδη και να μην… τρέχουν οι γονείς των μικρών ποδοσφαιριστών στην Παλαγία; Βάζουμε ιδέες; Με δήμαρχο τον Βαγγέλη Λαμπάκη, τίποτα μην αποκλείεται.