Διάκριση για τον Ιππικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης

Διάκριση για τον Ιππικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης

Διάκριση μετά από πολύ καλή εμφάνιση για τον Τοκαλατσίδη Γιώργου, αθλητή ιππασίας από την Αλεξανδρούπολη, στους αγώνες ΤRM Τουρνουά Ανάπτυξης 2018  Ιππικής Δεξιοτεχνίας, που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας και το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών και πραγματοποιήθηκαν στις 21/10 στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΙΣ στο Νέο Σκοπό.

Στον αγώνα συμμετείχαν 8  αθλητές από διάφορους ιππικούς ομίλους της Ελλάδας και ο αθλητής του Ιππικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης Τοκαλατσίδης Γιώργος συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνες ιππασίας καταλαμβάνοντας την 4η θέση κατορθώνοντας  να είναι μέσα στην εξάδα και να βραβευτεί ο ίππος του.

oznor

Αξίζει να συμειωθεί ότι ο Γιώργος Τοκαλατσίδης είναι από τους πρώτους αθλητές ιππασίας  που βγαίνουν απο τον Ιππικό όμιλο Αλεξανδρούπολης και κατά συνέπεια από τις πρώτες συμμετοχές που έχει ο Έβρος και η Θράκη στο άθλημα της Ιππασίας.

Το άθλημα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας είναι ένα απτά Ολυμπιακά αθλήματα. Ο ιππέας ή η αμαζόνα με διακριτικές κινήσεις κατευθύνουν το άλογο στο να εκτελέσει ένα σύνολο ασκήσεων ακριβείας και αρμονίας στο βάδην, τροχάδην και καλπασμό μέσα σε συγκεκριμένο αγωνιστικό χώρο 60×20, με άμμο. Η βαθμολόγηση γίνεται από κριτές που αξιολογούν το επίπεδο και την αρτιότητα εκτέλεσης ασκήσεων σε συνδυασμό με την αρμονία κινήσεων αθλητή και αλόγου. Νικητής είναι ο αθλητής που θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό.

Ευχόμαστε να ακολουθήσουν ακόμα περισσότεροι αθλητές που θα εκπροσώπησουν τον τόπο μας σε αυτό το υπέροχο άθλημα.