Οκτώ χρόνια δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο Β.Λαμπάκης, “ανακάλυψε” χθες τα προβλήματα της οδού Άβαντος

Οκτώ χρόνια δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο Β.Λαμπάκης, “ανακάλυψε” χθες τα προβλήματα της οδού Άβαντος

Εδώ και 8 χρόνια δήμαρχος (από το 2010) και ενώ διανύουμε την 9η χρονιά και βρισκόμαστε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης “ανακάλυψε” ξαφνικά χθες, ημέρα Κυριακή, τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή της οδού Άβαντος.

Εκεί όπου μένουν οι συμπολίτες του μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, σε απαράδεκτες συνθήκες. Τόσα χρόνια δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, δεν έκανε ουσιαστικά τίποτα για να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής τους. Ελάχιστες, μετρημένες με δυσκολία στα δάχτυλα του ενός χεριού οι παρεμβάσεις που υπήρξαν. Μάλιστα πέρασαν και 6 ολόκληροι μήνες από τον Απρίλιο του 2018, όταν πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα προβλήματα των κατοίκων της οδού Άβαντος και τώρα που μπήκαμε ουσιαστικά για τα καλά σε προεκλογική περίοδο εν όψει των δημοτικών εκλογών τον Μάιο του 2019, τους… θυμήθηκε.

Ντυμένος στην… τρίχα, με κοστούμι και γραβάτα και έχοντας δίπλα του τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Γκοτσίδη (εννοείται ντυμένο στην… πένα και με το μεταξωτό μαντηλάκι), επισκέφθηκαν την περιοχή όπως μάθαμε από δελτίο τύπου του Αθλητικού-Πολιτιστικού Σωματείου «Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη» Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων στο Θρήσκευμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης” και τον πρόεδρο του Δαγλή Γιασάρ που τους υποδέχθηκε.

Ο κ.Λαμπάκης και ο κ.Γκοτσίδης συζήτησαν με τους κατοίκους, άκουσαν τα προβλήματα τους και φυσικά τους υποσχέθηκαν ότι μέσα στους επόμενους μήνες υπάρχει πρόθεση να γίνουν όσα χρειάζονται ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Μπορεί να μην τα έκανε τόσα χρόνια ο ίδιος και η δημοτική του αρχή, η καλύτερη σε όλη την Ελλάδα όπως συνηθίζει να λέει, αλλά τώρα υποσχέθηκε ότι  θα βρεθούν και χώροι που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του Μειονοτικού Σχολείου για να μην συνεχίσουν όπως τόσα χρόνια τα παιδιά πολλά μαζί να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλους χώρους που δεν επαρκούν.

Επίσης υποσχέθηκε παρεμβάσεις για την επέκταση του νεκροταφείου, την ασφαλτόστρωση και επιδιόρθωση δρόμων καθώς και την αρίθμηση και ονοματοδοσία τους (σε κάποια κεντρικά σημεία), τον καθαρισμό σε ρέματα και φρεάτια, και την προμήθεια νέων κάδων με στόχο την καλύτερη οργάνωση στο θέμα της καθαριότητας. ΄Αλλωστε… Λαμπάκης είναι αυτός, ότι θέλει λέει και φυσικά τάζει.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου πάντως Γιασάρ Δαγλή, έδειξε επιφυλακτικός στις νέες υποσχέσεις και εξαγγελίες, ενώ δήλωσε ότι περιμένει αυτές να υλοποιηθούν: Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και τον κο Γκοτσίδη για την συγκεκριμένη επίσκεψη, αλλά και να τονίσω ότι αυτό που περιμένουμε είναι πράξεις. Υποδεχθήκαμε τις δεσμεύσεις με καλή θέληση, όμως δεν επαναπαυόμαστε και δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των ενεργειών που θα τις μετουσιώσουν σε πράξεις».