Ορεστιάδα: Οι κόντρες των αθλητικών συλλόγων της πόλης συνεχίζονται. Αναβλήθηκαν τα “Ιφιγένεια 2018”

Ορεστιάδα: Οι κόντρες των αθλητικών συλλόγων της πόλης συνεχίζονται. Αναβλήθηκαν τα “Ιφιγένεια 2018”

Ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο παρατηρείται εδώ και λίγους μήνες στην Ορεστιάδα, με έντονες… κόντρες μεταξύ των αθλητικών συλλόγων της πόλης, που φυσικά μόνο καλό δεν κάνουν σε κανέναν.

Προηγήθηκε η έντονη αντιπαράθεση στο βόλεϊ, με έκδοση πολύ σκληρών ανακοινώσεων απ’ τις διοικήσεις, οι οποίες μάλιστα σε αρκετά σημεία… ξέφυγαν απ’ τα όρια. Αυτό έγινε μεταξύ του ιστορικού Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας, της ομάδας που έκανε πανελλήνια και παγκόσμια γνωστή την πόλη για το βόλεϊ της και του Άθλου Ορεστιάδας. Ήταν άλλωστε θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού όσοι ασχολούνται με το βόλεϊ και γενικά τα αθλητικά δρώμενα της πόλης, μόνο από τα… σύννεφα δεν έπεσαν.

Τις τελευταίες ημέρες, προέκυψε νέο πρόβλημα, αυτήν την φορά μεταξύ δύο Κολυμβητικών Συλλόγων της Ορεστιάδας, του Νηρέα και του Πρωτέα. Με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι φετινοί Κολυμβητικοί Αγώνες “Ιφιγένεια 2018”, που τα τρία προηγούμενα χρόνια διοργανώνονταν απ’ τον πολύ παλαιότερο σύλλογο Νηρέα και μάλιστα με συμμετοχή και ξένων συλλόγων. Οι αγώνες επρόκειτο να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 20 και 21 Οκτωβρίου, αλλά ο Πρωτέας στον οποίο δόθηκε από τον δήμο Ορεστιάδας η άδεια διοργάνωσης για φέτος, με ανακοίνωση του κατηγόρησε τον συμπολίτη Νηρέα ότι ευθύνεται για την συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη.

Η ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου “Πρωτέας” Ν.Ορεστιάδας που εκδόθηκε στις 16 Οκτωβρίου αναφέρει: 

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι κολυμβητικοί αγώνες “ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ 2018” αναβάλλονται για το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου, λόγω χαμηλής συμμετοχής εξαιτίας της μη στήριξης των αγώνων μας από συλλόγους της περιφέρειάς μας και της πόλης μας.
Αν και επανειλημμένα ο Ν.Ο.ΠΡΩΤEAΣ έχει στηρίξει κάθε κολυμβητική διοργάνωση τόσο του Κ.Ο.Νηρέας Ορεστιάδας, όσο και κάθε άλλης ομάδας της περιφέρειάς μας, ορισμένες ομάδες συμπεριλαμβανομένου και του Κ.Ο.Νηρέας Ορεστιάδας θεώρησαν σωστό να μην συμμετέχουν στην πρώτη προσπάθεια διοργάνωσης αγώνων από το σύλλογό μας, προφασιζόμενοι λόγους ευθιξίας.
Έτσι χάνεται μία προσπάθεια προσέλκυσης αθλητικού τουρισμού στην πόλη μας, γνωρίζοντας όλοι τον αντίκτυπο που έχει το γεγονός αυτό σε όλους τους τομείς της τοπικής κοινωνίας.
Λυπούμαστε βαθύτατα για αυτή την εξέλιξη και υποσχόμαστε ότι θα ανανεώσουμε σίγουρα το ραντεβού μας σε νέα ημερομηνία και υπό άλλες συνθήκες.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις ομάδες που έστειλαν συμμετοχές, για τη στήριξή τους καθώς και το Δήμο Νέας Ορεστιάδας για την προθυμία συνδιοργάνωσης των αγώνων”.

Η απάντηση ήρθε το Σάββατο 20/10/2018 απ΄τη διοίκηση του Νηρέα και τονίζει: 
“O Νηρέας Ορεστιάδας τα τελευταία τρία χρόνια συνδιοργανώνει με τον Δήμο Ορεστιάδας το Σαββατοκύριακο πριν την Εθνική μας εορτή της 28ης Οκτωβρίου, με απόλυτη ομολογουμένως επιτυχία, τριεθνείς κολυμβητικούς αγώνες με την μαζική συμμετοχή Συλλόγων τόσο από την Περιφέρειά μας όσο και από το εξωτερικό.
Την χρονιά που διανύουμε το ΔΣ του Νηρέα επίσης προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες έτσι ώστε να συνεχίσει ο θεσμός αυτός, ο οποίος αποτελεί γέννημα αποκλειστικά των μελών του Νηρέα. Ωστόσο, το αίτημά μας δεν εγκρίθηκε καθώς η ημερομηνία αυτή είχε δεσμευτεί από έτερα σωματεία της πόλης μας.
Εκ του αποτελέσματος, απεδείχθη ότι μοναδικός σκοπός υπήρξε η παρεμπόδιση διεξαγωγής των αγώνων από τον Νηρέα Ορεστιάδας.


Ο Νηρέας πιστός στις Αρχές της ειλικρίνειας, του αλληλοσεβασμού και του αθλητικού ιδεώδους στηρίζει κάθε αγνή προσπάθεια που αποσκοπεί τόσο στην πρόοδο του αθλήματος όσο και στην προβολή της πόλης μας. Απόδειξη αυτών αποτελεί η αγαστή συνεργασία και η συνεχής στήριξη της πλειονότητας των Συλλόγων της Περιφέρειας μας.
Να υπενθυμίσουμε ότι το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό.
Δεσμευόμαστε ότι οι προσπάθειες μας για την ανάδειξη της κολύμβησης και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην πόλη μας ,θα ενταθούν και η μη πραγματοποίηση των αγώνων αυτών την τρέχουσα χρονιά αποτελεί μικρή παρένθεση.
Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του ΝΗΡΕΑ”.

Ο δήμος Ορεστιάδας δεν μπορεί να

παραμένει απλός θεατής σε όλα αυτά

Υπάρχει και κάτι ακόμα, που οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν πως δεν αποκλείεται σύντομα επίσης να… εκδηλωθεί. Παρόμοιες κόντρες να παρουσιαστούν δηλαδή και στο ποδόσφαιρο και να αφορούν αντιπαράθεση μεταξύ της μεγάλης και ιστορικής ομάδας της πόλης, του Ορέστη και της Οινόης, που πλέον έχει την βοήθεια συγκεκριμένων παραγόντων και όχι μόνο αθλητικών, αναλαμβάνοντας μάλιστα και την Ακαδημία του ΠΑΟΚ στην περιοχή.

Ήδη εκφράζονται παράπονα από πολλούς γονείς αλλά και παράγοντες, ότι γίνεται προσπάθεια ώστε αρκετά παιδιά από τις ακαδημίες του Ορέστη να φύγουν και να συνεχίσουν στην Οινόη, αν δεν έγινε ήδη. Με δέλεαρ το όνομα του ΠΑΟΚ, αλλά και την παρουσία εκεί του Ενωσιακού προπονητή της ΕΠΣ Έβρου Γιώργου Αραμπατζή, που είναι παράλληλα και επικεφαλής στην συγκεκριμένη Ακαδημία.

Είναι φανερό λοιπόν, ότι υπάρχει αντιπαράθεση και ένταση μεταξύ των ιστορικών συλλόγων της Ορεστιάδας και των νεότερων που έχουν δημιουργηθεί. Σε όλη αυτή την κατάσταση που… μυρίζει μπαρούτι, η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, δεν μπορεί να παραμένουν απλοί θεατές και να αφήνουν την κατάσταση να ξεφύγει. Θα έπρεπε ήδη να παίξουν κατευναστικό ρόλο, συζητώντας με τους παράγοντες των συλλόγων και κυρίως, τηρώντας ουδέτερη στάση.

Πολύ περισσότερο φυσικά δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να την… υποδαυλίζουν παίρνοντας το μέρος του ενός ή του άλλου. Γιατί η ανακοίνωση του Νηρέα φαινόταν να “φωτογραφίζει” ως υπεύθυνο για την απόφαση να μην πάρει μέρος στα φετινά “Ιφιγένεια 2018” τα οποία διοργάνωνε με πολύ μεγάλη επιτυχία τα 3 προηγούμενα χρόνια, τον δήμο Ορεστιάδας. Η φράση:το αίτημά μας δεν εγκρίθηκε καθώς η ημερομηνία αυτή είχε δεσμευτεί από έτερα σωματεία της πόλης μας. Εκ του αποτελέσματος, απεδείχθη ότι μοναδικός σκοπός υπήρξε η παρεμπόδιση διεξαγωγής των αγώνων από τον Νηρέα Ορεστιάδας” φαινόταν να αφορά την δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη. Όπως και η φράση: “Να υπενθυμίσουμε ότι το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό”.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ Evros-news.gr: Όμως η διοίκηση του Νηρέα με ανακοίνωση της στις 16:23 στην επίσημη σελίδα της στο facebook επισημαίνει πως δεν καταλογίζει ευθύνη στον δήμο ή τον δήμαρχο. Γι’ αυτό και εμείς μόλις την είδαμε, διορθώσαμε άμεσα την αρχική μας διατύπωση, αφού απ’ ότι γνωρίζουμε την άδεια για την χρησιμοποίηση του Κολυμβητηρίου την παραχωρεί ο δήμος της πόλης και παράλληλα είναι συνδιοργανωτής σε παρόμοιες εκδηλώσεις.  Φυσικά την δημοσιεύουμε, από την στιγμή που η διοίκηση του συλλόγου το διευκρινίζει και δεν υπάρχει η… ασάφεια της πρώτης ανακοίνωσης στις 20 Οκτωβρίου. 

Νηρέας Ορεστιάδας: Η ανακοίνωση δεν αφορά τον

δήμο Ορεστιάδας, αλλά τους Πρωτέα και Ποσειδώνα

Διευκρίνιση με αφορμή το άρθρο που δημοσιεύθηκε από το evros-news .gr έκανε η διοίκηση του Νηρέα Ορεστιάδας, επισημαίνοντας ότι η ανακοίνωση του δεν αφορά τον δήμο Ορεστιάδας και τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, αλλά τα έτερα σωματεία της πόλης Πρωτέα και Ποσειδώνα, στα οποία και επιρρίπτει την ευθύνη για την μη διεξαγωγή των αγώνων “Ιφιγένεια 2018”. Αν και δεν μας απέστειλε την συγκεκριμένη ανακοίνωση, επειδή την βρήκαμε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου στο facebook, την δημοσιεύουμε άμεσα:

“Το ΔΣ του κολυμβητικού ομίλου Νηρέας Ν . Ορεστιάδας θα ήθελε να διευκρινίσει ότι το αίτημα συνδιοργάνωσης των αγώνων « Ιφιγενεια « από τους συλλόγους Πρωτέα ΚΑΙ Ποσειδώνα , που θα γινόταν για ΠΡΩΤΗ φορά εγκρίθηκε από την ΚΟΕ .
Ο Νηρέας δεν επιρρίπτει ευθύνη στον δήμο καθώς η έγκριση δόθηκε αρχικά από την ΚΟΕ .
Ο σύλλογος του Νηρέα Ορεστιάδας ΔΕΝ επιρρίπτει ευθύνη σε καμία περίπτωση ούτε στην ΚΟΕ ( η οποία κάνει άψογα την δουλειά της και υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια το έργο μας ) ούτε φυσικά και στον δήμο ο οποίος έπραξε τα δέοντα αμερόληπτα .
Και τέλος , το ΔΣ του Νηρέα πρακαλεί πολύ ,να μη βγαίνουν αυθαίρετα συμπεράσματα λέγοντας ότι το δελτίο τύπου του συλλόγου ‘φωτογραφίζει’τον δήμο .
Κάτι τέτοιο φυσικά ΔΕΝ ισχύει και παρακαλούμε το εν λόγω άρθρο να διορθωθεί .
Η έκφραση το νόμιμο δεν είναι και ηθικό αφορά καθαρά και μόνο στην πρωτοβουλία των έτερων σωματείων να διοργανώσουν αγώνες τις ίδιες ημερομηνίες που ο Νηρέας διοργανώνει τα τελευταία τρία χρόνια και οι οποίοι λέγονται ‘Τριεθνές meeting κολύμβησης ‘!!
Με εκτίμηση το ΔΣ Νηρέα Ορεστιάδας