Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2018 – Που θα γίνει στον Έβρο

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2018 – Που θα γίνει στον Έβρο

Στo πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 9o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας! Για τον Έβρο τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Έβρου  (https://www.facebook.com/groups/EVROSTHILASMOS/).

Με σύνθημα: “Θηλασμός Θεμέλιο Ζωής” προσκαλεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ. (14.00 μ.μ. λήξη) σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στο καφεζαχαροπλαστείο-παιδότοπο ΖΗΣΑΚΗ, στην ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ και στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ ΕΒΡΟΥ, στην Αλεξανδρούπολη.  Στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΒΡΟΥ και ώρα 9.30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με θέμα τον μητρικό θηλασμό. Σας παραθέτουμε αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών.

1.Η φυσιολογία του Θηλασμού: « Αφήνοντας τις ορμόνες να μιλήσουν.»

Δημήτριος Αδαμίδης,

Παιδίατρος – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών,

Διοικητής ΠΓΝΕ, Πρόεδρος IBFAN,

2.Ατομική Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος

Γεωργαντά Μαρία,

Υπεύθυνη Ιατρείου Μητρότητας Μαία Msc.

2.Ανασταλτικοί Παράγοντες Στον Θηλασμό

Τζουμακίδου Μάρθα, Μαία Msc.

Αμέσως μετά την λήξη των ομιλιών, θα αρχίσουν οι εκδηλώσεις του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού.

Σε αυτήν τη γιορτή δίνεται η αφορμή στις μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Η εκδήλωση δεν αφορά μόνο θηλάζουσες μητέρες! Η εκδήλωση έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Γι’ αυτό σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος ΟΛΟΥΣ, -μέλλουσες μητέρες, μητέρες που δεν τα κατάφεραν στο παρελθόν, φίλους και συγγενείς που επιθυμούν να ενημερωθούν για να στηρίξουν κάποιον δικό τους, εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό- για να ενημερωθείτε και για να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Οι εκδηλώσεις μας έχουν διαμορφωθεί έτσι, ώστε να μπορούν να απασχοληθούν οι μικροί μας φίλοι από τις 11:00 π.μ. έως και τις 2:00 μ.μ. Στην εκδήλωση μας στην Ορεστιάδα, θα έχουμε εξοπλίσει και φέτος τον παιδότοπο με σόμπες, ώστε να παίξουν τα παιδιά και να χαρούν την εκδήλωση. Φυσικά όποια οικογένεια το επιθυμεί μπορεί να μείνει στον εσωτερικό χώρο του καφέ. Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά! Για τις μητέρες, θα υπάρχουν δωράκια και εκπλήξεις!!!

♦ Πληροφορίες για την εκδήλωση στον Έβρο:

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ:

https://www.facebook.com/events/288072488476525/?active_tab=discussion

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ:

https://www.facebook.com/events/329093997853034/permalink/331712120924555/?notif_t=feedback_reaction_generic&notif_id=1540150136559180

♦ Η συμμετοχή της ομάδας του Έβρου, στον Πανελλαδικό Δημόσιο Ταυτόχρονο Θηλασμό 2017 , εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=fRGoc5lvFy4

♦ Βρείτε τα σημεία συνάντησης σε περισσότερες από 50 πόλεις, εδώ: https://www.facebook.com/thilazo

Οι διοργανώτριες  της εκδήλωσης

Γκόντου Μαρία,  Ραπτοπούλου Έλενα,  Δούλια Μυρτώ

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου. Και φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη UNICEF, ώστε να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Θηλασμός: Θεμέλιο Ζωής !».