Σταύρος Καβαρατζής: “Αν είναι ο Τοψίδης υποψήφιος Περιφερειάρχης, θα είμαι μαζί του”

Σταύρος Καβαρατζής: “Αν είναι ο Τοψίδης υποψήφιος Περιφερειάρχης, θα είμαι μαζί του”

Την επιθυμία του ο επόμενος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να προέρχεται από τον Έβρο, εξέφρασε σήμερα ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ κ. Σταύρος Καβαρατζής, ενώ αποκάλυψε πως αν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης είναι υποψήφιος, τότε και ο ίδιος θα θέσει υποψηφιότητα μαζί του. Σε διαφορετική περίπτωση, αν είναι ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, τότε θα πάει με αυτόν.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό, ο κ.Καβαρατζής, που να θυμίσουμε στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος και εκλέχθηκε με την παράταξη του πρώην Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, τόνισε για τις διεργασίες που γίνονται ότι: “Ακούω ότι από την πλευρά της Κεντροδεξιάς παράταξης μπορεί να κατέβουν μέχρι και τρεις συνδυασμοί. Αν αρχίσουν να μαλώνουν όλοι αυτοί από τώρα, γιατί ένας πήρε χρίσμα και ο άλλος όχι, μετά τις εκλογές πως θα συνεργαστούν; Ο  “Κλεισθένης” προβλέπει και επιβάλλει συνεργασία και συγκλίσεις. Είναι άγνωστο πολιτικό τοπίο και βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά”.

“Θέλω ο νέος Περιφερειάρχης να είναι απ’ τον Έβρο”

Ο Σταύρος Καβαρατζής, για τον οποίο οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν ότι έχει ήδη συζητήσει με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου την πιθανότητα συστράτευσης, επεσήμανε στη συνέχεια ότι θα ήθελε ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ να είναι απ’ τον Έβρο. “Νομίζω ότι αρκετό καιρό ο νομός μας έχει μπει στο περιθώριο. Αρχίζω και κάνω σκέψεις, ότι ίσως πρέπει αυτή την φορά να μπει στο προσκήνιο ο Έβρος. Γιατί μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει αυτό το… βασιλικό δικαίωμα, ο Περιφερειάρχης δηλαδή να προέρχεται από την Ξάνθη ή την Ροδόπη. Θέλω ο Περιφερειάρχης να είναι από τον Έβρο και αν δεν μπορώ να είμαι εγώ, θα προσπαθ’ήσω να βοηθήσω κάποιον να αναλάβει την ηγεσία της Περιφέρειας.

Δεν θέλω στην συγκεκριμένη στιγμή να είμαι εγώ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, αλλά θα στηρίξω τον άνθρωπο που προέρχεται από τον Έβρο και θα είναι υποψήφιος. Αν είναι ο κ.Πέτροβιτς, αν είναι ο κ.Τοψίδης, φυσικά θα τους βοηθήσω. Γιατί όχι”;

Ρωτήθηκε από τον Δημήτρη Κολιό ότι μπορεί να είναι επίσημα ο κ.Πέτροβιτς και ανεπίσημα ο κ.Τοψίδης;

“Αυτό είναι σενάριο υπεφυσικό. Δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρχουν και οι δύο υποψήφιοι και δεν πιστεύω ότι σε αυτή την φάση ο Δημήτρης Πέτροβιτς έχει το δυνατότητα να πάρει το χρίσμα από το κόμμα. Αν είναι ο Πέτροβιτς και δεν είναι ο Τοψίδης, θα είμαι με τον Τάκη τον Τοψίδη, που είναι ένα νέο παιδί. Βλέπετε ότι δημιουργούνται ορισμένα ρήγματα, ορισμένα προβλήματα στην παράταξη η οποία διοικεί την Περιφέρεια και αυτή πρέπει να βρει ένα ρυθμό να λειτουργήσει, γιατί υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του νυν Περιφερειάρχη.

Υπάρχει αμφισβήτηση όμως και στο πρόσωπο του αρχηγιύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ.Καραλίδη, γιατί βλέπετε ο χώρος απ’ όπου προέρχεται ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον κ.Σιμιτζή από την Καβάλα, χωρίς  να ερωτηθεί ο κ.Καραλίδης απ’ ότι ξέρω”.