Αλεξανδρούπολη: Piano Quintetto ContraVento… από την ύλη των ονείρων…

Αλεξανδρούπολη: Piano Quintetto ContraVento… από την ύλη των ονείρων…

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης υποδέχεται το Piano Quintetto ContraVento και διοργανώνει συναυλία Μουσικής Δωματίου την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 8.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου «Φαέθων» (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη).  

Τρείς κορυφαίοι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και δύο διδάσκοντες του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποτελούν το quintetto ContraVento με την ιδιαίτερη σύνθεση: βιολί: Εύη Δελφινοπούλου, βιόλα: Δημοσθένης Φωτιάδης,  βιολοντσέλο: Dmitry Gudimov κοντραμπάσο: Ευγένιος Πολίτης και πιάνο: Χριστίνα Σιδηροπούλου. Πρόκειται για  ένα νέο σύνολο μουσικής δωματίου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που δημιουργήθηκε ενσωματώνοντας τις ποικίλες πολυετείς συνεργασίες, τη φιλία των μελών του και την αγάπη για τη συνεργατική μουσική.

Ο τσελίστας Ντμίτρι Γκουντίμοβ από την Μόσχα, απόφοιτος με Ανώτατο Δίπλωμα της Κρατικής Μουσικής Ακαδημίας Gnessin και Α΄ κορυφαίος στην Κ.Ο.Θ., η Θεσσαλονικιά βιολονίστρια Εύη Δελφινοπούλου απόφοιτη της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας του Graz της Αυστρίας και μέλος της Κ.Ο.Θ, ο Θεσσαλονικιός βιολίστας Δημοσθένης Φωτιάδης, απόφοιτος της Hochschule für Musik, του Münster και μέλος της Κ.Ο.Θ, η Κομοτηναία πιανίστα Χριστίνα Σιδηροπούλου, απόφοιτος του London College of Music και ο Θεσσαλονικιός κοντραμπασίστας Eυγένιος Πολίτης, απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης είναι οι πέντε διεθνώς καταξιωμένοι μουσικοί με πολυδιάστατη καλλιτεχνική δραστηριότητα ως σολίστες, μέλη συνόλων μουσικής δωματίου και ορχηστρών σε Ελλάδα και εξωτερικό, βραβεία και διακρίσεις, και ταυτόχρονα έντονο διδακτικό και ερευνητικό έργο.

Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελούν δύο άγνωστα αλλά έξοχα έργα μουσικής δωματίου φτιαγμένα ..από την ύλη των ονείρων…: το Κουιντέτο έργο 16 σε ντο ελάσσονα, του Γερμανού Hermann Goetz (1840-1876) και το Κουιντέτο έργο 3 σε μι ελάσσονα του Αυστριακού Josef Labor (1842-1924).

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*