Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υγείας για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υγείας για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υγείας για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης και τα σημαντικά προβλήματα έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Το Υπουργείο Υγείας εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Σταμάτης Βαρδαρός, ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας και αντιπροσωπεία του Δήμου Σαμοθράκης, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης Αθανάσιο Βίτσα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης Παναγιώτη Παπά και τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Βογιατζή.

Κατά την συνάντηση εξετάστηκε η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας παρά τις συνεχόμενες προκηρύξεις θέσεων Ιατρών καθώς και η εξεύρεση τρόπων ποσέλκυσης Ιατρικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν πλήρως και οι 9 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις Ιατρών στο νησί.

Επίσης κατά την συνάντηση παρουσιάστηκαν από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης και συζητήθηκαν οι μελέτες για την πλήρη ανακατασκευή του υφιστάμενου Κέντρου Υγείας, καθώς και πρακτικοί τρόποι για την αμεσότερη και καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του ακριτικού νησιού για το μεσοδιάστημα έως και την αποπεράτωση της ανακατασκευής.

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Βαρδαρός έδειξε πλήρη κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί και υποσχέθηκε την ταχεία έγκριση των μελετών ανακατασκευής από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η υλοποίησή της ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι του νησιού να απολαμβάνουν υγειονομικές υπηρεσίες σε μια σύγχρονη Δομή Υγείας, τόσο κτιριακά όσο και τεχνολογικά.