Αυγενάκης: Η Ν.Δ στηρίζει τον Βαγγέλη Λαμπάκη για τις επόμενες δημοτικές εκλογές

Αυγενάκης: Η Ν.Δ στηρίζει τον Βαγγέλη Λαμπάκη για τις επόμενες δημοτικές εκλογές

Την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, ανακοίνωσε σήμερα ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, που βρέθηκε στον Έβρο περισσότερο για να σταματήσει τις αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου.

Με τις δηλώσεις του όμως και μάλιστα επικαλούμενος τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, δημιούργησε πολλά ερωτηματικά και περισσότερες απορίες, αφού αρκετοί είναι εκείνοι που θυμούνται τις συνεχείς δηλώσεις και επιθέσεις του κ.Λαμπάκη κατά της Ν.Δ που σήμερα ανακοίνωσε ότι τον στηρίζει για τις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019.

Δηλώσεις μάλιστα και εναντίον του ίδιου του κ.Μητσοτάκη, για τον οποίο είπε χαρακτηριστικά: “Μην τολμήσει καμιά Νέα Δημοκρατία, μην τολμήσει κανείς Μητσοτάκης, είτε με απεσταλμένο του, είτε ο ίδιος όπως δήλωσε, να ‘ρθει και να βάλει χέρι στον τόπο μου, θα με έχει απέναντι του με ένα σπαθί εκατό μέτρα και θα του κόψω χέρια και πόδια. Κανείς, μα κανείς¨. 

Τελικά… τόλμησε ο Λευτέρης Αυγενάκης και ήρθε και φυσικά ο Βαγγέλης Λαμπάκης ξέχασε και τα… σπαθιά 100 και 200 και 500 μέτρων με τα οποία θα έκοβε τα πόδια του Μητσοτάκη και τα έβαλε στο… θηκάρι. Όπως έπαθε… αλτσχάιμερ για τις δηλώσεις του εναντίον του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τις απόψεις του στο θέμα των χρυσωρυχείων. Οι απόψεις αυτές παραμένουν, αλλά προφανώς τέτοιες ώρες τέτοια λόγια. Ξεχάστηκαν και αυτές απ’ τον κ.Λαμπάκη.

Όπως ξεχάστηκαν και οι συνεχείς επιθέσεις του εναντίον του Αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, τις οποίες ποτέ δεν ανακάλεσε. Ένα απάνθισμα από αυτές; “ Ήταν μια ανόητη κίνηση του κ.Χατζηδάκη, όπου πέρα της ανοησίας προκύπτει ότι συνετάγη με συμφέροντα εργολάβων. Ο κ.Χατζηδάκης, για μένα είναι ανάξιος πολιτικός. Ο Χατζηδάκης εξυπηρετούσε συμφέροντα των ηλεκτρολόγων. Ας μου κάνει μήνυση»

Πάνε λοιπόν και οι μηνύσεις, πάει και ο ανάξιος Αντιπρόεδρος Χατζηδάκης, πάνε και όλα. Άλλωστε στις… κωλοτούμπες ο Βαγγέλης Λαμπάκης είναι Ολυμπιονίκης με πληθώρα μεταλλίων.

Σήμερα αποδέχθηκε με πολύ μεγάλη χαρά την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Του κόμματος που έχει Πρόεδρο ο οποίος είναι υπέρ των χρυσωρυχείων και Αντιπρόεδρο ανόητο και ανάξιο, που εξυπηρετεί συμφέροντα εργολάβων. Όπως άλλωστε είπε γεμάτος καμάρι μετά την στήριξη του κόμματος που ανακοίνωσε ο Γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης: “Αποδέχομαι την στήριξη αυτήν σε αυτή τη χρονική στιγμή, γιατί οι στηρίξεις κομμάτων υγιέων απέναντι σε υγιείς σχηματισμούς όπως είναι η δικιά μου η παράταξη είναι απαραίτητη.

Ο σεβασμός από το κόμμα που ανήκω προς την ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να διατηρήσω το πολυσυλλεκτικό μου σχήμα μέσα σε ένα καινούργιο ψηφοδέλτιο, αυτό με τιμάει ακόμα περισσότερο. Ευχαριστώ και τον Πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έστειλε τον Λευτέρη Αυγενάκη να πει σε μένα όλα αυτά”.

Δηλώσεις του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης μετά την επίσημη επίσκεψη του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης συνοδευόμενου από τον βουλευτή Ν. Έβρου Ν. Δημοκρατίας Anastasios Dimoschakis- Αναστάσιος Δημοσχάκης, τον Βουλευτή Ν. Καβάλας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Έβρου Akis Paraskevopoulos

Gepostet von Δήμος Αλεξανδρούπολης am Dienstag, 23. Oktober 2018

Αμ ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης και ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης. Τί μήνυμα στέλνουν με την συγκεκριμένη επιλογή σε όσους ανήκουν στη Ν.Δ και δεν αποθεώνουν κάθε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους τοπικούς βουλευτές του;

Όπως λοιπόν δήλωσε, με εντολή του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, μεταφέρει τη στήριξη «στο πρόσωπο του Βαγγέλη Λαμπάκη αλλά και στους συνεργάτες του. Την αναγνώριση στο έργο που έχει πράξει όλο αυτό το διάστημα αλλά και στους σχεδιασμούς που έχει ετοιμάσει για την επόμενη περίοδο … Είναι αυτονόητο ότι εκείνος (σ.σ. ο κ. Λαμπάκης) όπως ξέρει, με σεβασμό προς όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη, ακόμη και στελέχη που δεν προέρχονται, δεν ανήκουν στο χώρο της ΝΔ θα κινηθεί κατά την προεκλογική του περίοδο αλλά και την επόμενη περίοδο, για να κάνει το καλύτερο δυνατό για την Αλεξανδρούπολη. Μεταξύ πολλών, ικανών, αυτοδιοικητικών στελεχών, μεταξύ πολλών προτάσεων, μεταξύ μιας σειράς πρωτοβουλιών που είχαν πάρει αρκετά τοπικά στελέχη, η Νέα Δημοκρατία κατέληξε στο πρόσωπο του Βαγγέλη Λαμπάκη».

Υ.Γ: Για το Evros-news.gr δεν ήταν “κεραυνός εν αιθρία” η συγκεκριμένη στήριξη, η οποία “πάγωσε” την συντριπτική πλειοψηφία των μελών και οπαδών της Ν.Δ στην περιοχή. Προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο, που έχει σχέση με την απόφαση του Βαγγέλη Λαμπάκη να στηρίξει την υποψηφιότητα Χρήστου Μέτιου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, κάτι που τον έφερε πολύ κοντά με στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αλλά και τον ρόλο που έπαιξαν παρασκηνιακά πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο, τα οποία είναι και στις φωτογραφίες από τις σημερινές συναντήσεις που βλέπετε. Εκλεγμένα ή μη.

Περισσότερα αύριο και κυρίως με συγκεκριμένα ονόματα.