Μέτιος: Θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην ενότητα της παράταξης

Μέτιος: Θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην ενότητα της παράταξης

Ανάληψη πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην ενότητα της “Περιφερειακής Αναγέννησης”, της παράταξης που διοικεί αυτή την στιγμή την Περιφέρεια Ανατιολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και κάλεσμα σε στελέχη και πολίτες από άλλους χώρους, να συστρατευθούν στην προσπάθεια του και να στηρίξουν την υποψηφιότητα του τον Μάιο του 2019, απηύθυνε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν λίγο ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Με τη Νέα Δημοκρατία να έχει ανακοινώσει επίσημα την στήριξη της δίνοντας του επίσημα το χρίσμα, αλλά τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους να εξακολουθούν να είναι αντίθετοι με την επιλογή του, ο κ.Μέτιος μίλησε στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, με αφορμή την ανακοίνωση από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας της στήριξης της υποψηφιότητάς του για τη θέση του Περιφερειάρχη στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μέτιος ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η στήριξη της υποψηφιότητάς μου για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας.

Η εμπιστοσύνη της Νέας Δημοκρατίας μου δίνει μεγάλη δύναμη και προσδίδει στην παράταξή μας, την “Περιφερειακή Αναγέννηση”, μια νέα προοπτική. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην ενότητα της παράταξης. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει όλοι αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

Σε ό,τι με αφορά, έχω απόλυτη επίγνωση της ευθύνης μου. Από το 2014, ως Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, και τα δύο τελευταία χρόνια ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εργάζομαι καθημερινά για αυτό που πιστεύω ότι είναι καλό για τον τόπο μας.

Από την αρχή της Διοίκησής μας μέχρι σήμερα έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην Περιφέρειά μας. Με επίπονη και συστηματική προσπάθεια καταρτίσαμε ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας για τα επόμενα χρόνια, που έχουμε ξεκινήσει ήδη να υλοποιούμε.

Ένα Σχέδιο για μια ανοιχτή και δυναμική Περιφέρεια, με βασικούς άξονες την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την στήριξη της επιχειρηματικότητας, τον τουρισμό και τις επενδύσεις στην ενέργεια.

Ένα Σχέδιο, που βασίστηκε στο έργο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη -έργο το οποίο αναγνωρίζουμε, τιμούμε και συνεχίζουμε-, ταυτόχρονα όμως, ένα Σχέδιο που έχουμε εμπλουτίσει με νέες ιδέες και δράσεις και που παραμένει ανοικτό σε νέες προτάσεις.

Έχω βαθιά πίστη στις δυνατότητες και στους ανθρώπους της Περιφέρειάς μας. Το αναπτυξιακό μοντέλο που εφαρμόστηκε για χρόνια στην περιοχή μας όμως δεν είχε στέρεες βάσεις. Έγιναν βέβαια έργα, απορροφήθηκαν πόροι, δεν υπήρξε ποτέ όμως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για πραγματική ανάπτυξη.

Στοίχημά μου θα είναι να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα ουσιαστικά έργα για τον τόπο μας.

Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για το μέλλον της Περιφέρειάς μας, επιθυμούμε τη συμμετοχή και τη συμβολή όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας και της οικονομίας. Καλούμε πρόσωπα που μπορούν να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις και να συμμετέχουν αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο. Και το κάλεσμα αυτό αφορά πρόσωπα και από άλλους πολιτικούς χώρους.

Ο εμπλουτισμός τόσο του Σχεδίου μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας όσο και του ψηφοδελτίου της “Περιφερειακής Αναγέννησης” είναι μία ανοικτή διαδικασία με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και πολιτική διαδρομή καθενός.

Η “Περιφερειακή Αναγέννηση” μπορεί να αποτελέσει τη συνισταμένη διαφορετικών θέσεων και προτάσεων μέσα από έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο.

Καλώ λοιπόν όλους τους πολίτες της Περιφέρειας να στηρίξουν την “Περιφερειακή Αναγέννηση”. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο δρόμο που χαράξαμε με δουλειά και ευθύνη απέναντι στους πολίτες.

Τον Μάιο του 2019 η “Περιφερειακή Αναγέννηση” θα δώσει άλλη μία μεγάλη μάχη και θα πετύχει άλλη μία μεγάλη νίκη.»

Στη συνέχεια ο κ. Μέτιος απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.