Μεντίζης: Υπάρχουν 100 ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Μεντίζης: Υπάρχουν 100 ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Πολλά προβλήματα αλλά και σημαντικά κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό, υπάρχουν στον στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, αντίθετα επιδεινώνεται συνέχεια.

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Χριστόδουλος Μεντίζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και στον Σταύρο Αποστολίδη, επισημαίνοντας αρχικά ότι: “Λειτουργούμε ενώ υπάρχουν τουλάχιστον100 οργανικά κενά νοσηλευτριών και ανάλογη είναι η κατάσταση, ως προς τις ελλείψεις προσωπικού, σε όλους σχεδόν τους τομείς. Χαιρόμαστε που οι 35 συνάδερφοι θα παραμείνουν με την επέκταση των συμβάσεων τους μέσω ΟΑΕΔ, αλλά είμαστε σε μια επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας.

Δεν υπάρχουν υπάλληλοι και πρέπει να τρέξουμε πολλά πράγματα. Η συντήρηση του κτιρίου, ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός. Για να τρέξουμε το ΕΣΠΑ χρειάζονται άνθρωποι να πέσουν με τα μούτρα σε αυτή την δουλειά, για να ανανεώσουμε τον εξοπλισμό μας. Προσπαθούμε να βγάλουμε την καθημερινότητα και τις τόσες υποχρεώσεις με τους διαγωνισμούς, με τις προμήθειες, τα υλικά μας μένουν πίσω.

Σκεφθείτε ότι το νοσοκομείο αυτό δεν λειτουργεί μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον κ.Αδαμίδη ο οποίος φεύγει στην Αθήνα, γυρίζει, υπάρχουν μέρες που υπάρχει διοικητικό κενό τεράστιο. Δεν υπάρχει διοίκηση στο Διδυμότειχο, δεν υπάρχει υποδιοίκηση στην Αλεξανδρούπολη. Έτσι τα θέματα μας δεν μπορούν να τρέξουν γιατί υπάρχον κενά.Μένουμε πίσω πραγματικά σε πάρα πολλά πράγματα. Θα δούμε και αυτό το κτίριο δηλαδή, ακόμα και εκεί θα φτάσουμε, σιγά σιγά να καταρρέει από την αδυναμία της χρηματοδότησης και από την αδυναμία να παρέμβουμε και να διορθώσουμε πράγματα”.