Δήμος Διδυμοτείχου: Παίζει με τα νεύρα των πολιτών, ανακοινώνοντας εν μέσω διακοπών νερού, κατασκευή νέου αντλιοστασίου

Δήμος Διδυμοτείχου: Παίζει με τα νεύρα των πολιτών, ανακοινώνοντας εν μέσω διακοπών νερού, κατασκευή νέου αντλιοστασίου

Με τα νεύρα των κατοίκων της πόλης αλλά γενικότερα όλων των δημοτών του, φαίνεται ότι παίζει ο δήμος Διδυμοτείχου, αφού χθες Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, εν μέσω διακοπών νερού που ανακοινώθηκαν μάλιστα και επίσημα προχθές Τετάρτη και σήμερα, με… διθυραμβικό δελτίο τύπου γνωστοποίησε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του νέου, σύγχρονου αντλιοστασίου στην περιοχή του Βάλτου Ορεστιάδας, που θα βελτιώσει την ύδρευση στην πόλη και τους οικισμούς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

“Ο Δήμος Διδυμοτείχου μετά από δημοπράτηση τον Αύγουστο του 2017 και μετά από ενστάσεις και καθυστερήσεις, επιτέλους υπέγραψε στις 3/10/2018 συμφωνητικό με την ανάδοχο εταιρεία «Κ/Ξ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΚΑΛΛΙΣΤΡΑΤΟΣ Α.Τ.Ε.».  Έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες, υπό την επίβλεψη του τμήματος των τεχνικών υπηρεσιών για την κατασκευή του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ». Το έργο αυτό ήταν προϋπολογισμού μελέτης 1.272.357,72 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και εκτελείται από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Σκοπός του έργου είναι η κατασκευή νέου σύγχρονου αντλιοστασίου, παρακείμενου στο υπάρχον, στην περιοχή Βάλτου Ορεστιάδας και εγκατάσταση νέου σύγχρονου Η/Μ εξοπλισμού, όπως παρακάτω:

  • Ζεύγη αντλιών παροχής 154 m3/h μανομετρικού 143m
  • Υποσταθμός μέσης τάσης
  • Εφεδρικό ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος
  • Αντικεραυνική προστασία
  • Σύστημα αυτοματισμού, πυροπροστασίας και ασύρματης επικοινωνίας των γεωτρήσεων με το νέο αντλιοστάσιο.

Πριν από αυτή την ανακοίνωση πάντως και συγκεκριμένη την προηγούμενη ημέρα, η ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου ενημέρωνε ότι: “Η ΔΕΥΑΔ ενημερώνει ότι σήμερα Τετάρτη 24/10/2018 λόγω θραύσης αγωγού επί της οδού Βασ. Γεωργίου (έναντι Ηρώον), θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στην στην πόλη του Διδ/χου. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔ εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης”.

Κι αφού ήρθε η… θριαμβευτική ανακοίνωση του δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη χθες Πέμπτη, σήμερα το πρωί είχαμε νέες διακοπές νερού: “Η ΔΕΥΑΔ ενημερώνει ότι σήμερα Παρασκευή 26/10/2018 λόγω θραύσης αγωγού επί της οδού Γαβριήλ, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στην περιοχή του κέντρου, των ΚΤΕΛ και της Παναγίας. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΔ εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης”.

Πόσο υπομονή να κάνει πλέον ο κόσμος του Διδυμοτείχου και των χωριών, με όλα αυτά.